tiistai 3. marraskuuta 2015

Pelattu: Rocket League

Pari viikkoa sitten Greenman Gaming -sivusto ilmoitti että nyt pitää äkkiä kuluttaa tunnukselle kerätyt kreditit, koska nämä poistuvat kuukauden kuluessa käytöstä. Tottakai noin seitsemälle kertyneelle eurolle piti keksiä jotain käyttöä ettei mene täysin hukkaan ja ostoskoriin päätyi lopulta usealtakin ihmiseltä kehuja kuulemani Rocket League, kun olin tuon hankkimista harkinnut jo aiemminkin.

Pelissä yhdistetään autoilu ja potkupalloilu. Kaksi yhdestä neljään autosta koostuvaa joukkuetta huristelee ympäriinsä jalkapallokenttää muistuttavaa areenaa ja koittavat tuuppia isokokoista palloa toisen joukkueen päädyssä olevaan maaliin keinolla millä hyvänsä. Herrasmiessääntöjä ei paljoa tunneta, joten usein maaliin vyöryy pallon mukana myös puolet joukkueesta. 

Autot osaavat ympäriinsä huristelun lisäksi vain hyppiä ja kiihdyttää käyttämällä boostia, mutta onneksi näitä yhdistelemällä saa tehtyä melko näyttäviäkin manöövereitä. Hypättyään kerran ilmaan pelaaja voi ponnistaa vielä kerran joko korkeammalle tai haluamaansa sivusuuntaan. Näillä sivuhypyillä voi onnistuessaan tehdä pallon puskemisia maaliin tai "kierrepotkuja". Edellä mainitulla boostistilla auto pääsee puolestaan silmänräpäyksessä hurjiin nopeuksiin mahdollistaen karkuun pääsemisen vastustajilta tai hyppyihin yhdistettynä jopa lyhyitä ilmalentoja. Kiihdytyksessä käytettävä löpö tosin hupenee myös silmänräpäyksessä, joten sitä joutuu keräämään jatkuvasti varastoon kentältä löytyvistä keltaisista pisteistä.

Peli on yksinkertaisuudestaan huolimatta yllättävän koukuttavaa ja "vielä yksi ottelu" tuli erittäin tutuksi kun matsit kestävät vain noin 10-15 minuuttia oikeaa aikaa. Hienon maalikuvion teko ja jälkikäteen hidastettuna näkeminen on erittäin tyydyttävää ja välillä tuleekin sorruttua liikaan kikkailuun vastustajan käyttäessa tilanteen hyväkseen riistämällä pallon ja tehden maalin tyhjänä olevaan omaan päätyyn. Kilpa-auton saa kustomoitua myös melko vapaasti haluamanlaisekseen, mikä on kiva lisä.

Melkein ainoa valituksen aihe tulee siitä, että koska peliä on tullut pelattua moninpelinä (toki bottejakin vastaan voi halutessaan pelata), mukana on pelaajia laidasta laitaan. Mukana on yllättävän paljon pelaajia, jotka karkaavat pelistä heti, kun toinen joukkue on saanut kaksi maalia enemmän ja tiimiläisesi jättävät sinut sitten yksinään kolmea autoa vastaan. Toinen harmittavan yleinen ihmistyyppi pelissä ovat nämä, jotka eivät itse tee maaleja mutta se ei tietenkään estä omien tiimiläisten haukkumista ja syyttelyä häviöstä. Onneksi mukana on myös todella paljon hyvällä asenteella pelaavia ihmisiä, nuo ikävämmät tapaukset ovat vain jääneet paremmin mieleen kun samanlaista en ole muissa pelaamissani nettipeleissä huomannut.

Pienistä puutteistaan huolimatta Rocket League on simppeli mutta todella koukuttava peli. Jos blogini seuraajissa löytyy tämän pelin innokkaita pelaajia, niin ilmoittautukaa minulle jos haluatte uusia pelikavereita :) Ja niille jotka eivät ole peliin vielä tutustuneet niin suosittelen tätä peliä vilpittömästi kaikille!

2 kommenttia: