sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 05 - Bambi

Olen saattanut katsoa Disneyn Bambin joskus lapsena, mutta minkäänlaista tarkempaa muistikuvaa elokuvasta ei ole. Bambi on kuitenkin kuuluisa elokuva sillä tapaa, että siinä on monen mielestä yksi elokuvien surullisimmista kohtauksista ever. Odotukset olivatkin melko korkealla kun otin tämän historiallisen Felix Saltenin satuun perustuvan elokuvan katsontaan.

Elokuva alkaa siitä, kun metsän kuninkaalliselle peuraparille syntyy lapsi, poikapeura nimeltä Bambi. Peurapoika on aluksi aivan pihalla kaikesta maailman menosta ja jopa pystyssä pysyminen tuottaa ongelmia. Hän saa pian kuitenkin ystäviä ja apua metsän muilta eläimiltä, joista  tärkeimpänä Rumpali kaniini, Kukka haisunäätä sekä Pöllövaari. Elämä nuorella peuralla on hyvin huoletonta ja Bambin äiti joutuukin opastamaan tämän elämän realiteetteihin. Toinen näistä on että Bambista tulee vielä joku päivä metsän kuningas ja toisena se, että ihminen on metsän eläinten suurin vaara.

Bambi kuten monet tuon ajan Disneyleffat on noin tunnin pituinen, mikä on ihan hyvä pituus tälläiselle lasten elokuvalle. Odottelin kovastikin tätä elokuvan paljon puhuttua surullista kohtausta ja olinkin sen jälkeen hieman surullinen. Surullinen siis sen vuoksi, että olin hieman pettynyt koska tuo kohtaus oltiinkin toteutettu eri lailla mitä olin odottanut eli katsojille ei näytetty käytännössä mitään. Kehuja annan kuitenkin elokuvan animaatioista ja hahmoista, erityisesti Rumpali ja Kukka olivat todella sympaattiset hahmot kohtauksessa, jossa molemmat löytävät oman mielitiettynsä. Kokonaisuudessaan Bambi on elokuvana hyvä paketti erityisesti pienemmälle väelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti