sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 07 - The Three Caballeros

Viime viikolla kirjoitin Disneyn elokuvasta Saludos Amigos, jolla Yhdysvallat koittivat lähentää toisen maailmansodan aikana välejään Etelä-Amerikan maihin. Kaksi vuotta myöhemmin sama välien lähentäminen sai jatkoa Three Caballeros -nimisen elokuvan muodossa, Tässäkin elokuvassa yhdistetään Disneyn animaatiota oikeiden ihmisten näyttelyyn ja lopputuloksena on vähän päälle tunnin kestävä viihteellinen dokumentti, jossa kerrotaan muulle maailmalle Etelä-Amerikan kulttuurista.

Elokuvassa Aku Ankka saa syntymäpäivänsä kunniaksi lahjoja Etelä-Amerikan ystäviltä. Näitä lahjoja tutkiessa hän tempautuu mukaan erilaisiin seikkailuihin mukanaan Brasilialainen papukaija Jose Carioca ja Meksikolainen kukko Panchito Pistoles. Tarinat kertovat mm. Etelämantereella asuvasta pingviinistä joka haaveilee muuttavansa lämpimiin maihin sekä siitä, kun Aku Ankka ystävineen tutustuu Etelä-Amerikan laulu- ja tanssikulttuuriin. Ehkä hämmentävin osuus elokuvassa kuitenkin oli se, kun Aku päätyy Acapulcon aurinkorannalle jahtaamaan uimapukuihin sonnustautuneita naisia...

Tarinaltaan Three Caballeros ei ole kummoinen, mutta antaa osviittaa millaisista elokuvista Disneyn vuosikymmeniä kestänyt menestystarina on lähtenyt liikkeelle. Aku Ankka on tuittupäisyydestään huolimatta ollut aina hauska hahmo ja olin iloinen hänen mukanaolosta tässä elokuvassa. Lisäksi isona plussana DVD-levyn extroissa oli mukana klassinen lyhytanimaatio, jossa Aku on veljenpoikiensa kanssa nuoruudenlähteellä. Toisessa pätkässä puolestaan Mikki Hiiri ja Pluto ovat lomamatkalla Etelä-Amerikassa ja Pluto joutuu napit vastakkain  toisen koiran kanssa. Kokonaisuudessaan Three Caballeros oli ihan OK tapaus ainakin jos on kiinnostunut näkemään hieman erilaista Disney-piirrettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti