sunnuntai 1. lokakuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 39 - The Emperor's New Groove

Taas olisi aika katsoa Disneyn animaatioelokuvia. Tässä vaiheessa sarjaa elokuvien "numeroinnit" menevät hieman sekavaksi, sillä Disneyn 39. animaatioelokuva riippuu aivan siitä, millä alueella satut asumaan. Joillakin alueilla elokuvastudion seuraava elokuva on Dinosaur (Dinosaurus) vuodelta 2000, mutta kaikkialla tätä elokuvaa ei pidetä osana Disneyn ns. klassikkosarjaa. Tämän vuoksi käytössäni oleva kokoelma hyppää suoraan saman vuoden elokuvaan Keisarin Uudet Kuviot. Itse en ole tätä elokuvaa koskaan nähnyt ja en tiedä sen tapahtumista käytännössä mitään muuta, kuin että tällä kertaa liikutaan Inkojen maailmassa. Olen kuullut leffan nimen esintyvän kuitenkin monesti positiivisissa yhteyksissä ja tämän vuoksi odotukseni hyvästä leffasta olivat melko korkealla.

Elokuva kertoo nuoresta Perulaisesta inkakeisarista Kuzcosta. Mies elää palatsissaan hyvin itsekästä elämää eikä hän pahemmin välitä, vaikka muut joutuisivat hänen oikkuilujensa vuoksi kärsimään. Hän haluaa mm. rakentaa itselleen kesähuvilan erään tietyn vuoren huipulle siitäkin huolimatta, että alle jäävät Pacha -nimisen kylänjohtajan ja muiden asukkaiden kodit. Keisarilla on häikäilemätön neuvonantaja Yzma, joka väärinkäyttää korkeaa asemaansa ja Kuzco antaa hänelle potkut tästä hyvästä. Yzma ei luonnollisestikaan tästä tykkää ja alkaa juonimaan yksinkertaisen avustajansa Kronkin kanssa kostoa aikomuksenaan surmata keisari. Kaikki ei tietenkään mene kuin Strömsässä ja surman sijaan Kuzco muuttuu taikajuoman johdosta laamaksi. Kronkin omatunto alkaa kolkuttamaan kriittisellä hetkellä, eikä pysty surmaamaan keisaria ja tämä pääsee pakenemaan Pachan kyydissä läheiseen kylään.

Elokuvan mukana tuli yllättävänkin paljon extroja. Mukana oli Disneyn muista leffoista tuttuja poistettuja kohtauksia, musiikkiosuuksia . Behind the scenessä esiteltiin mm. elokuvan tekijöiden tutustumismatkaa Peruun, tietokonegrafiikan hyödyntämistä elokuvassa sekä ääninäyttelijöitä (mm. David Spade ja John Goodman). Lisämateriaalit kruunaa kommenttiraita, jossa on hulpeat seitsemän Disneyn työntekijää äänessä elokuvan tuottajasta ja ohjaajasta aina pääanimaattoreihin asti.

Kuten kirjoituksen alussa mainitsin, niin en tiennyt tästä elokuvasta oikein mitään. Elokuvan nähtyäni mielipiteeni jäi vielä hieman kahden vaiheille. Elokuva näyttää ihan hienolta ja muutaman kerran siellä heitettiin ihan hauskaa läppääkin. Kuitenkin se jokin tuntui puuttuvan elokuvasta eli sukkani eivät alkaneet pyörimään missään vaiheessa elokuvaa niinkuin tämä olisi parasta ikinä. Tämä oli sellainen tasapaksu elokuva, joka viihdyttää sen yhden kerran kunhan ei odottele ihan tähtiä taivaalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti