maanantai 9. lokakuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 40 - Atlantis: The Lost Empire

Tällä kertaa Disneyn animaatiomaratonissa vuorossa on Atlantis: Kadonnut Kaupunki, joka on ainakin minun käyttämän laskentatavan mukaan firman 40. animaatioleffa. Elokuvan pohjautuu meren alle uponneen kaupungin myyttiin ja aihe kiinnostaakin minua ainakin kohtalaisesti. Tätä Disneyn versiointia en ole kuitenkaan nähnyt kertaakaan aiemmin enkä ole myöskään kuullut siitä muiden mielipiteitä, joten melko avonaisin mielin lähdettiin tätä katsomaan.

Elokuva kertoo kartanpiirtäjänä, kielitieteilijänä ja museon pannuhuoneen lämmittäjänä toimivasta Milo Thatchista (Michael J. Fox). Mies on tekemässä tutkimusta Atlantiksen kadonneesta kaupungista, mutta museo ei anna hänelle rahoitusta tutkimusmatkalle. Omaperäinen miljonääri Preston B. Whitmore ottaa häneen kuitenkin yhteyttä ja tarjoaa hänelle elämänsä tilaisuuden osallistua Atlantiksen löytöretkelle. Preston ei tarjoa tilaisuutta hyvää hyvyyttään, vaan sen vuoksi koska tunsi aikoinaan Milon isoisän, joka oli innokas Atlantiksen tutkija. Milon ei tarvitse lähteä reissuun kuitenkaan yksin, vaan mukaan lähtee sekalainen sakki omien osaamisalueiden asiantuntijoita.

Elokuva alkaa melko hissukseen ja sukkani eivät alkaneet pyörimään jaloissani oikein missään vaiheessa. Loppua kohden elokuvan meno kuitenkin paranee sentään visuaalisuuden osalta, mutta muuten elokuva jatkaa melko tasapaksulla menollaan. Elokuva oli hieman meh, ei se täysin huono ollut, mutta ei mikään huippukaan.

Varsinaisen elokuvan ulkopuolella extrojen ystäviä kuitenkin hemmotellaan, sillä mukana on jos jonkinmoista lisäsisältöä. Poistettujen kohtausten lisäksi mukana on niin audio kuin visual kommenttiraidat, Atlantiksen tutkimuksesta kertovia osuuksia, elokuvan tuotannosta kertovia lyhytdokumentteja ja paljon muuta. En kerennyt näitä extroja kovinkaan tarkkaan katsomaan ja tulen varmaankin palaamaan niihin vielä jossain vaiheessa, ainakin nuo kommenttiraidat kiinnostavat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti