maanantai 23. lokakuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 42 - Treasure Planet

Disneyn seuraava elokuva vuodelta 2002 on nimeltään Aarreplaneetta ja perustuu Robert Louis Stevensonin romaaniin Aarresaari. Disneyllä oli tuohon aikaan jonkinlainen fiksaatio avaruutta kohti, koska aiempi elokuva sijoittui avaruuteen ja tämäkin on nimensä mukaisesti avaruuteen käännetty versio tunnetusta kirjasta. Itselleni niin Aarreplaneetta kuin Aarresaarikin on vain sen verran tuttu, että olen kuullut muutaman hahmon nimen aiemmin, mutta that's it!

Aarreplaneetta kertoo nuoresta pojasta nimeltään Jim Hawkins.  Jim on innostunut merirosvoista kertovista saduista ja erityisesti hurjia ryöstöretkiä tehneestä kapteeni Flintistä, joka piilotti saaliinsa legendaariselle aarreplaneetalle. Aika kuluu eteenpäin ja Jimistä kasvaa nuori joskaan ei täysin nuhteeton mies. Kolttoset ja jopa virkavallan kanssa ongelmiin joutuminen kiinnostaa miestä kuitenkin enemmän, kuin YH-äitinsä auttaminen perheen majatalossa.

Eräänä päivänä taivaalta syöksyy maahan pakomatkalla oleva avaruusalus ja sen mukana vakavasti loukkaantunut mies nimeltään Billy Bones. Mies antaa viimeisillä hengenvedoillaan Jimille oudon pallon ja kehoittaa häntä varomaan "kyborgia". Outoa viestiä ei keretä ihmetellä sen pidempää, sillä Billyä jahdannut joukkio saapuu paikalle ja polttaa koko perheen majatalon. Perhe pääsee pakenemaan ja perheystävän tohtori Delbert Dopplerin luona Billyn antama pallo osoittautuukin pähkäilyn jälkeen hologrammikartaksi, minnekkäs muuallekaan kuin legendaariselle Aarreplaneetalle. Jim ja Delbert päättävät vuokrata matkaa varten avaruuslaivan ja laivalla he tapaavat mm. määrätietoisen kapteeni Amelien sekä epäilyttävän kyborgikokin John Silverin.

DVD-version mukana tuli extroja todella paljon. Mukana oli poistettuja kohtauksia, behind the scenes videoita, hahmojen esittelyjä, useita lyhyitä "dokumenttejä",  kommenttiraita ja jopa aiemman Disneyn tekemän Aarresaari elokuvan traileri. Varsinainen elokuva oli karkkia silmälle ja piirretty sekä tietokoneella tehty animaatio sulautuu todella hyvin toisiinsa. Itseäni elokuvan avaruusteema ei kuitenkaan niin napannut ja olisin mielummin katsonut ihan vesille sijoittuvan Aarresaaren avaruusympäristön sijaan. Oli elokuva silti ihan mielenkiintoinen tapaus ja erityisesti John Silverin hahmo jäi positiivisessa valossa mieleeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti