maanantai 8. tammikuuta 2018

Katsottu: Disney Classics 53 - Big Hero 6

Vuosi sitten aloitin pitkäkestoisen urakan eli 53 animaatioelokuvaa sisältävän Disney Classics boxin katsomisen yhden leffan viikkovauhdilla. Nyt tuo urakka alkaa olemaan päätöksessä ja viimeisenä tarkastelun kunnian saa vuonna 2014 valmistunut leffa nimeltään Big Hero 6. Rehellisesti sanottuna en tiennyt tuosta elokuvasta etukäteen oikeastaan mitään ja vasta jälkikäteen sain tietää, että leffa perustuu Marvelin jo olemassaolevaan, samannimiseen sarjakuvaan.

Elokuva kertoo 14-vuotiaasta pojasta Hiro Hamadasta, joka on ikäisekseen nero ainakin mitä tulee robotikkaan ja poika on läpäissyt nuoresta iästään huolimatta jo lukionkin. Vapaa-aika kuluu osallistumalla laittomiin robottiturnajaisiin ja poika joutuu lopulta tämän vuoksi lain kanssa pulaan. Isoveli Tadashi haluaa ohjata Hiron kaidalle tielle ja tutustuttaa tämän omaan työpaikkaansa, jossa he valmistava robotteja. Samalla Hiro tutustuu Tadashin työkavereihin, jotka ovat jokainen omalla tavalla omaperäisiä, mutta jokainen heistäkin kuitenkin asiantuntijoita robottien kanssa. Kaiken huippuna Hiro pääsee laboratoriossa tutustumaan veljensä viime aikoina työn alla olevaan projektiin, kömpelöön ensiapurobottiin Baymaxiin.

Hiro kiinnostuu silminnähden firmasta ja paikan omistaja professori Robert Callaghan lupaakin päästää pojan heidän yliopiston koulutukseen, mikäli tämä menestyy kohta järjestettävillä tiedemessuilla. Messut sujuvatkin loistavasti ja Hiron kehittämät mikrobotit herättävät kiinnostusta niin yliopiston kuin valitettavasti myös hämärempien tahojen edustajissa. Messuilla tapahtuu lopulta kuitenkin valtava räjähdys kaikki olettavat tämän olleen vain traaginen onnettomuus. Kun Hiro alkaa myöhemmin epäilemään, että kyseessä saattaa olla muutakin vilunkipeliä, perustaa hän veljensä työkaverien kanssa oman supersankaritiimin rikoksia ja vääryyksiä selvittämään.

Elokuvan jälkeen fiilikseni olivat melko sekavat. Itse elokuva ei ollut mitenkään erityisen kummoinen, sellainen keskinkertainen pläjäys. Toisaalta elokuvassa oli muutamia mielenkiintoisia hahmoja. Erityismaininta menee ehdottomasti symppisrobotille Baymax, jota Hiro joutuu opettamaan jatkuvasti kädestäpitäen sankarin hommissa. Koska elokuva on tehty yhteistyössä Marvelin kanssa, asiaan kuuluu luonnollisesti että Stan Lee tekee tässäkin elokuvassa cameo-esiintymisen. Kokonaisuudessaan elokuva ei ollut mikään täydellinen, mutta parempaa keskitasoa kuitenkin. 

Mitäkö sitten seuraavaksi, nyt kun tämä Disneyn 53 klassikkoelokuvan boksi on katsottu loppuun? Onneksi Disney ei lakannut elokuvien tekemistä Big Hero 6:n jälkeen vaa porskuttaa edelleen kovaa vauhtia. Disneyn virallisiin klassikkoelokuviin on keretty tekemään tämän jälkeen parikin elokuvaa ja nämä elokuvat ovat Zootopia sekä Moana. Näillä siis jatketaan vielä pari seuraavaa viikkoa. Näiden jälkeenkin jatketaan ainakin tavallaan Disneyn elokuvatuotannolla, sillä ostin tuossa jokin aika sitten Disney Pixax -kokoelmaboxin. Mukana iso kasa erinomaisia elokuvia, joten katsottavaa riittää vielä pitkälle tätä vuotta. Luvassa on myös paljon muutakin uutta Disney-elokuvien lisäksi, mutta ilmoittelen näistä enemmän lähiaikoina. Ensi kertaan kuitenkin, se on moro!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti