lauantai 20. tammikuuta 2018

Mikkoakin on kiinnostanut kuusi vuotta!

Eilen oli monellakin tapaa hieno päivä. Kyseessä oli paitsi viikonlopun aloittava perjantai, mutta samalla oli myös blogini vuosipäivä. Siitä tuli nyt kuusi vuotta täyteen, kun aloitin Bloggeriin kirjoittelun ja samalla tiellä ollaan edelleen. Aivan kirjoittamisen alku oli vain kevyttä kepillä jään kopauttelua ja pessimistinä epäilin kiinnostuksen lopahtavan jo ensimmäisen kuukauden aikana. Onneksi näin ei lopulta kuitenkaan käynyt, sillä kirjoittelusta on tullut sen koommin yksi rakkaimmista harrastuksistani.

Blogini luonne on muuttunut paljonkin tässä vuosien saatossa, vaikka aihepiirit ovatkin pyrkineet pysymään samoina. Kuten blogin nykyisestä banneristakin näkee, niin aiheet ovat pyörineet aikojen alusta saakka peleissä, elokuvissa, TV-sarjoissa sekä (silloin-tällöin harvoin myös) kirpputoriasioissa ja en näe tällä hetkellä syytä lähteä tekemään siihen muutosta. Joutuisin silloin bannerinkin päivittämään, aivan liian paljon vaivaa! Mukana menossa on ollut mm. esittelyjä, videoita, visoja, arvontoja, tarjouksia ja muutamia opaskirjoituksiakin. Uusia juttuja on tullut mukaan ajan kuluessa ja toiset puolestaan jääneet vähemmälle. Ehkäpä ihan hyväkin näin, niin blogi ei ole jäänyt junnaamaan täysin paikoilleen. Mikään ei tietenkään estä poistuneiden juttujen palaamista takaisin, mikäli yleisö ilmoittaa kaipaavansa jotain juttua (vink-vink).

Viimeisin vuosi oli melko tasaista kirjoittelun suhteen: ei äärimmäisen aktiivista, mutta pidempiä taukojakaan ei ollut kiitos koko vuoden kestäneen viikottaisen elokuvaprojektin. Edellisen vuoden loppupuolella niin sanottujen omien juttujen määrä oli todella vähäistä ja keskityin blogissa pääasiassa pelitarjouksista ilmoitteluun. En tykännyt oikein tilanteesta ja aiemmin ostamani Disneyn leffaboksi tulikin tähän hätään kuin lahjana taivaalta. Halusin katsella tämän tunnetuimman leffastudion elokuvat läpi ja sain siitä samalla paljon säännöllisesti kirjoiteltavaa bloginkin puolelle. Samaan aikaan siviilielämäni puolella (töissä) tapahtui pitkin vuotta useita isoja muutoksia, jotka veivät aika hyvin mehut. Vapaalle päästyä ei aina jaksanut sitten panostaa kovinkaan paljoa kirjoitteluun ja tuo kerran viikossa -tahti oli aivan riittävä minulle.

Olen kertonut jo aiemmin, että viikottainen leffoista kirjoittaminen ei tule loppumaan, vaikka Disneyn klassikot alkavatkin olemaan läpi käytyjä. Seuraavaksi vuorossa ovat Pixarin elokuvat ja näiden jälkeenkin vain taivas on rajana. Menneen vuoden aikana huomasin, että minulle sopii tuollainen kirjoittelu missä julkaisin kirjoitukset tiettynä viikonpäivänä eli on olemassa jonkinlainen aikataulu. Vaikka työelämän puolella edelleenkin pitää kiirettä, olen kuitenkin alkanut kaipaamaan taas aktiivisempaa blogiin kirjoittamista. Tämän vuoksi olenkin päättänyt lisätä tänä vuonna kirjoittelun määrää kahteen tai jos innostun todella, niin jopa kolmeen kertaan viikossa. Backlogissani on todella iso määrä sekä katsomattomia että katsottuja elokuvia ja sen lisäksi luonnollisesti silloin tällöin leffasarjat ja peliasiat. Rajallisen ajan vuoksi noista aiheista ei löydy aivan yhtä usein kirjoitettavaa, mutta ehkä silloin-tällöin kuitenkin.

Bloggaaminen saattaa vaikuttaa joidenkin silmissä hyvinkin yksisuuntaiselta viestinnältä, mutta tämä on kaukana totuudesta. Mielipiteitä herättävät kirjoitukset innostavat lukijoita kommentoimaan postauksia ja tuo aktiivisuus onkin koko harrastuksen suola, kun näet jonkun lukeneen kirjoituksiasi. Näiden vuosien aikana olen saanut lukuisia huippuja lukijoita ja arvostan jokaista teistä. Jokainen postaukseen kirjoitettu kommentti tai jopa tykkäykset itse blogissa tai some-sivujeni puolella ilahduttaa joka kerta valtavasti. Aktiivisten pelibloggaajien kanssa perustimmekin päälle vuosi sitten oman Discord -kanavan ja siellä onkin ollut suuri ilo tutustua paremmin tähän hienoon väkeen. Kanavalle mahtuu toki uuttakin väkeä, joten tervetuloa mukaan, mikäli sinulla on peliaiheinen blogi ja haluat tulla rupattelemaan rentoon seuraan!

Loppusanoina voisin sanoa, että mennyt vuosi oli ihan jees. Ehkä hieman yllätyksetön, mutta se ei välttämättä ole huono asia koska sain samalla miettiä blogin asioita hieman uusiksi. Vuotta pystyy rehellisesti sanottuna kutsumaan minun Disney-vuodeksi, koska niiden elokuvien ympärillä tämän vuoden postaukset pääasiassa pyörivät. Stressiäkin blogi aiheutti pelkästään niillä muutamilla kerroilla, kun viikko alkoi jo lähestymään loppuaan ja sen viikon elokuva oli vielä katsomatta. Ihan kiva ja sivistävä kokemus kaikesta huolimatta. Jään nyt innolla odottamaan, millaisen bloggausvuoden 2018 tuo tullessaan! :-)

2 kommenttia:

  1. Hyvää syntymäpäivää Mikkoakin kiinnostaa! Toivottavasti Mikkoakin jaksaa kiinnostaa vielä monta tulevaa vuotta, peliblogeja ei ole koskaan liikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Kyllä täällä sellainen fiilis on, että ainakin jossakin muodossa kiinnostus säilyy vielä monenmonta vuotta :)

      Poista