maanantai 15. tammikuuta 2018

Katsottu: Disney Classics 54 - Zootopia

Vuoden kestänyt Disney Classic -leffaboksin urakka on nyt takana, mutta vuonna 2016 firmalta tuli ulos vielä kaksikin kappaletta animaatioelokuvia. Näistä ensimmäinen oli eläinmaailmaan sijoittuva Zootopia. Rehellisesti sanottuna en tiennyt tästä elokuvasta hölkäsenpöläystä etukäteen, mutta ehkäpä olisi pitänyt, sillä jälkikäteen huomasin netistä, että tämähän on menestynyt todella hyvin arvosteluissa. Ilman sen tarkempaa tietoa elokuvasta lähdin kuitenkin katselemaan, onko Disneyn taika vielä miten hyvin hallussa.

Elokuva kertoo eläinmaailmasta, jossa evoluutio on matkannut kauas alkuajoistaan ja eri lajit elävät nykyään harmoniassa keskenänsä Zootopian suurkaupungissa. Joitakin pieniä ennallokuuloja lajien välillä silti on edelleen ja maalla asuva tyttöjänis Judy päättää näyttää muiden epäilyt vääräksi hakeutumalla historian ensimmäiseksi jänispoliiksi. Poliisin natsoistaan huolimatta kukaan ei tunnu ottavan Judya kuitenkaan vakavissaan ja muiden poliisien etsiessä kadonneita kaupunkilaisia alokas laitetaankin parkkipirkon tehtäviin. Tehtäviensä aikana Judy tutustuu huijariin joskin harmittomaan sellaiseen, Nick-nimiseen kettuun. Sakkolappuja jakaessaan Judy sekaantuu meneillään olevaan rikokseen ja hommat eskaloituvat niinkin rajusti, että pian hän saa aikaa ne kuuluisat 48 tuntia aikaa löytää Nick-ketun kanssa kadonnut perheen isä herra Otterton tai neito saa sanoa hyvästit poliisin uralleen.

Elokuva ei sisältänyt pieneksi harmikseni extroja, vain pari mainosta. Itse elokuva yllätti kuitenkin allekirjoittaneen positiivisesti, näin siis ennen kuin olin edes kuullut että elokuva on niittänyt menestystä muissa medioissa. Elokuva on toteutettu teknisesti erinomaisesti eli näyttää todella hyvältä, erityisesti päähahmo Judy näyttää todella symppikseltä (tosin milloin puput eivät sellaisia olisi?). Elokuva tykittää useaan otteeseen huumorilla ja sen aikana tulikin naurahdeltua vähän väliä. Jos jotain negatiivista pitää keksiä, niin en niin välittänyt Nickin hahmosta joka oli kokoajan hieman ärsyttävänkin omahyväisen oloinen, mutta ehkäpä se kuului vain hänen luonteeseen. Kokonaisuudessaan elokuva toimi ainakin itselläni ja suosittelenkin sen näkemistä kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti