maanantai 13. elokuuta 2012

Katsottu: Prince of Persia


Olen kuunnellut viime aikoina KonsoliFINin podcasteja ja siellä oli mainittuna ja hieman kehaistunakin Prince of Persian elokuvaversio. Kyseinen elokuva sattui hyppysiini kirpputorilla (Citypörssissä) ja hintakaan ei päätä huimannut, joten otin sen sitten lähempään tarkasteluun.

Elokuva kertoo Dastanista, köyhästä katulapsesta jonka Persian kuningas ottaa suojelukseen. Aikuistuttuaan Dastan osallistuu Alamutin kaupunkiin tehtävään hyökkäykseen, koska siellä epäillään olevan pahoihin tarkoituksiin käytettäviä asekätköjä. Kaupungista ei löydetä etsittyjä aseita, joten kotiin viedään vain kaupungin prinsessa Tahmina ja erikoisen näköinen tikari. Kotiin palattuaan Dastan lavastetaan kuitenkin murhaan ja hän pakenee Tahminan kanssa. Karkumatkalla Dastanille paljastuu tikarin kyky manipuloida aikaa ja hänelle valkenee Alamutin hyökkäyksen todellinen syy ja juonitteluille pitääkin tehdä jotain.

Elokuvan pääosaa vetää Brokeback Mountainista tuttu Jake Gyllenhaal, prinsessa Tahminaa (ilmeisesti Quantum Solacesta tuttu) Gemma Arterton ja Dastanin "setää" vanha kunnon Ben Kingsley. Kaikki pääosan esittäjät vetävät suhteellisen hyvän suorituksen, mitään luonnenäyttelyitä ei kylläkään nähdä mutta kukaan ei myöskään ärsytä. Koska olen ollut kova Ben Kingsleyn fani, niin harmikseni tällä kertaa konkarinäyttelijän suoritus oli kuitenkin "vaan" perustasoa.

Valitettavasti olen pelannut näisä uudemmista Prince of Persioista vain Sands of Timen alkupuolta, joten en ole kovinkaan jäävi vertailemaan pelien ja leffan juonia keskenään. Muutamat kohtaukset eli tolpilla akrobatian harrastamiset ja seinää pitkin pikaisesti juokseminen näytti ainakin tutulta ja tottakai myös ajan manipulointi. Eihän leffa mikään mullistava ollut, mutta kyllä sen yhden kerran katsoi ja pelistä tehdyksi elokuvaksi se oli erinomainen.

2 kommenttia:

  1. Pitäisi itsekin "keritä" pelaamaan noi Prince of Persioita, mutta on jotenkin jäänyt. Leffa tuli kyllä katsottua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo se on rankkaa olla pelaaja, koskaan ei ole aikaa pelata kaikkea mitä haluaisi. nyt on menossa mass effect ykkönen (todennäkösesti kakkonen tulee huomenna postissa kun tänään ei ollu vielä tullu), tomb raider legend ja guardian of light on aloitettu, samoin orcs must die 2:ta ja battlefield 3:ea pitäisi jossain välissä keretä pelaamaan. tarvis tosiaan sitä sands of timen (t)aikatikaria että tästä selviäis...

      Poista