sunnuntai 26. elokuuta 2012

Katsottu: Resident Evil Apocalypse

Tarkoituksena oli katsoa loputkin Resident Evil -leffat viikonlopun aikana mökkireissulla, mutta kakkososan unohtuminen kotiin pilasi aika hyvin suunnitelman kun pitäähän jatkoleffat nyt järjestyksessä katsoa ja esitellä. Nyt pääsin kuitenkin käsiksi Apocalypseen, joka onkin muuten sarjan parhaimmistoa.

Elokuva jatkuu ensimmäisen elokuvan lopusta, jossa T-virus pääsee karkaamaan Umbrella Corporationin laboratorioista Raccoon Cityn kaduille. Katujen täyttyessä zombieista Umbrella alkaa evakuoimaan merkkihenkilöstöään kaupungin ulkopuolelle, mutta jääräpäinen tutkija Ashford ei suostu lähtemään ennen kuin joku käy pelastamassa hänen eräälle koululle ansaan jääneen tyttärensä. Kun Asford ei saa apua Umbrellan väeltä, ottaa hän salaa yhteyden kaduilla taistelevaan Aliceen (Milla Jovovich) ja S.T.A.R.S. (Special Tactics And Rescue Squad) -ryhmän jäseniin. Pelastustehtävää vaikeuttaa tottakai myös Umbrellan uusi koekaniini eli Nemesis, josta olikin pikainen maininta ensimmäisen elokuvan lopussa.

Alice on ainakin omasta mielestäni edelleen leffan heikoimpia lenkkejä. Ensimmäisessä osassa hän oli kuin ujo naapurin tyttö, tällä kertaa (epäuskottavasti) kovempi ja coolimpi tyyppi kuin Steven Seagal. Vaikka hänen taistelutaitojaan on koitettu selitettää geneettisillä muokkauksilla, menee hänen taistelut silti enemmänkin tahattoman komiikan puolelle. Peleistäkin tuttu Jill Valentine (Sienna Guillory) vetää sentään kovan mimmin roolin paremmin ja on muutenkin elokuvan parhaita hahmoja, samoin S.T.A.R.S. -ryhmän Carlos Olivera (Oded Fehr) ja Nicholai Ginovaeff (Zack Ward).

Tämä elokuva on kelpo viihdettä jos ei anna Jovovichin luonnenäyttelyn tai tiettyjen kohtausten lisäämisen vaan cooleuden vuoksi häiritä. Ensimmäisen osasta ollaan siirrytty enemmän toimintapainotteisempaan menoon, mikä sopii vallan hyvin minulle. Sopivaa aivot narikkaan -viihdettä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti