tiistai 9. heinäkuuta 2013

Katsottu: Hero

Viimeisestä elokuvaesittelystä on taas hieman aikaa joten päätin ottaa sellaisen työn alle. Olen muutamankin kerran maininnut blogin puolella että aasialaiset elokuvat ovat minulle melko tuntemattomia tapauksia joten kaivelin taas yhden sellaisen elokuvahyllystäni. Tällä kertaa vuorossa on joku aika sitten kirpputorilta ostamani, näyttävää toimintaa ja Kiinan tunnettuja nimiä täynnä oleva elokuva nimeltä Hero.

Elokuva kertoo muinaisesta Kiinasta jossa kuningas on selviytynyt kolmesta salamurhayrityksestä. Nimetön mies (Jet Li) saapuu paikalle kertoen olevansa vastuussa salamurhaajien tappamisesta. Normaalien palkkioiden lisäksi Nimetön saa istua lähempänä kuningasta kertoen samalla tarinansa kuinka suoriutui tehtävästä. Kuningas ei kuitenkaan lopulta usko tarinan paikkaansapitävyyttä ja tapahtumista käydäänkin sitten useat eri versioinnit että miten asiat todellisuudessa kävi ja miksi.

Elokuvassa on lukuisia tunnettuja näyttelijöitä jopa meille länsimaalaisille ja rehellisesti sanoen Jet Li ei ollut itselleni edes tunnetuin heistä. Mm. In The Mood For Lovessa ja 2046:ssa näytellyt Tony Leung esittää älykästä Murtuvaa Miekkaa, jonka taistelutaidot perustuivat kalligrafiaan. Myös In The Mood For Lovessa näytellyt Maggie Cheung on Murtuvan Miekan rakastaja Lentävä Lumi. Zhang Zoyi on puolestaan 2046:sta tuttu ja esittää Murtuvan Miekan apulaista. Mukana on siis paljon Tony Leungin elokuvista tuttuja näyttelijöitä.

DVD-version mukana tuli kohtuullinen määrä extroja. Trailerin lisäksi mukana on mm. 6 minuuttia ylimääräisiä kohtauksia kuvauksista, pari minuuttia kestäviä näyttelijöiden ja tuotantoryhmän haastatteluja sekä 24-minuuttinen Hero defined -dokumentti. Dokumentillä esitellään elokuvan kuvauksia, musiikin tekoa, stuntteja, näyttävää taistelukohtausta järvellä jne.


Myönnän että minulla oli pienet ennakkoluulot tätä elokuvaa kohtaan. Mukana on sitä aasialaisten elokuvien perinteistä ilmaliitelyä miekkailujen aikana mutta tämän elokuvan kohdalla ne kohtaukset oli ainakin todella näyttävästi tehtyjä. Toimintakohtauksista huolimatta värikäs elokuva oli enemmänkin taidetta ja täynnä näyttäviä kuvia ja siitä jäi erittäin mukavat fiilikset hieman surullisesta lopusta huolimatta. Jos olet itseni tapaan onnistunut missaamaan tämän elokuvan niin suosittelen katsomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti