torstai 18. heinäkuuta 2013

Pikakatsaus: Ouya

Persoonallisen nimen omaava pelikonsoli Ouya saapui ensimmäisten onnellisten omistukseen vasta nyt kesäkuussa ja kaikki ennakkotilaajatkaan eivät ole saaneet vielä omaansa joten kyseessä on hyvin tuore laite. Myönnän etten ole seurannut Ouyan kehitystä kovinkaan tarkkaan joten jos haluat tietää siitä tarkemmin niin Googlella löydät varmasti hyvin tietoa. Minulla oli tänään mahdollisuus tutustua pikaisesti kyseiseen laitteeseen joten ajattelin kertoa hieman saamastani ensivaikutelmista.

Itse laite on kutakuinkin ison nyrkin kokoinen ja muodoltaan pyöristetyillä kulmilla varustettu kuutio joten mieleeni tulee helpostikin Nintendon Gamecube. Levyasemia laitteessa ei ole ja ohjaimina toimivat ainakin Playstation 3:n langattomat ohjaimet. Tehoja laitteessa ei ole kovinkaan paljoa ja ne vastaavat kai aikalailla ensimmäistä Wii-konsolia.Ensimmäinen testattu peli oli Tower Fall jossa 2-4 pelaajaa juoksevat ympäri yhden ruudun tasoa ja koittavat säilyä viimeisenä hengissä. Käytössä oli jousipyssyt joissa vain pari ammusta ja ne ammuttua nuolet täytyy kerätä maasta jos mieli tekee jatkaa ampumista. Vastustajan voi kukistaa myös hyppäämällä Mariomaisesti päälle ja lisäksi kentästä löytyy muitakin apuvälineitä kuten lyhyet lentopyrähdykset mahdollistavat siivet. Peli oli hyvin yksinkertainen mutta hauskaa nopeatempoista toimintaa.

Toisena kokeiltuna pelinä oli Ice Rage -niminen jääkiekkopeli. Tässä yksinkertaistetussa jääkiekossa kentällä on vain maalivahti ja yksi pelaaja. Helpommalla vaikeustalossa tekoäly ohjaa maalivahtia, vaikeammalla myös maalivahdin ohjaaminen on pelaajan vastuulla. Peli oli yksinkertaisuudestaan huolimatta hauska minipeli.Kolmantena kokeilussa oli outo peli jota en kerennyt kokeilemaan ja en tiedä olisinko innostunutkaan siitä kovinkaan paljoa. Pelissä kaksi tikkuhahmoa pitävät toisiaan käsistä kiinni ja tarkoitus oli kai selättää vastustajan.Viimeisessä näkemässäni Hidden in Plain Sight-pelissä oli useampi pelimoodi joista tutustuimme kahteen. Ensimmäisessä pelialue vilisee täynnä ninjoja ja pelaajien tulee sulautua näiden joukkoon. Voittaja on se joka ensimmäisenä koskettaa kaikkia patsaita tai tunnistaa toiset ihmispelaajat ja eliminoi heidät. Toisessa pelimoodissa kentässä on kuninkaallisia, ritareita ja ninjoja. Ninjojen joukossa on salamurhaajia joiden tehtävänä on tappaa kuninkaalliset kun taas ritarien tehtävänä on tunnistaa salamurhaajaninjat ja eliminoida nämä. Tämäkin vaikutti erittäin hauskalta peliltä yksinkertaisesta toteutuksestaan huolimatta.Minkäkölainen vaikutelma minulle sitten jäi tästä uudesta konsolista? Kokeilemani pelit eivät todellakaan kilpailleet uusimpien grafiikkahirviöiden kanssa mutta paljon retrokonsoleillakin pelaavana se ei haitannut minua lainkaan. Pelit vaikuttivat yksinkertaisuudestaan huolimatta erittäin viihdyttäviltä ja hauskalta etenkin moninpelin ansiosta (testatuissa peleissä ei tainnut olla edes yksinpeliä). Tämän konsolin peleillä on todella matala kynnys päästä mukaan peliin ja todennäköisesti tarkoitus onkin olla ns. casual/party-pelien konsoli ja siinä se toimii erinomaisesti. Myöskin todella matala hinta (eli alle 100 euroa/dollaria) tekee tästä erittäin houkuttelevan hankinnan jos ei halua satsata laitteeseen suurempia summia. Itse jään ainakin innolla odottamaan Ouyan suurempaa rantautumista Suomeen, tällä hetkellä vaikuttaa ainakin hyvältä.

4 kommenttia:

 1. Kiinnostais kyllä kans toi Ouya. Ja vaikuttaa hauskalta vekottimelta! Eköhän tuo saavu jossain vaiheessa munkin telkkain viereen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se vaikutti minustaki todella näppärältä vekottimelta etenkin kun voi hyödyntää muidenkin konsolien varusteita. Ilmeisesti siitä tulee päivitettyjä versioita joissa on korjattu tämän ensimmäisen julkaistun version lastentauteja mutta tuon lyhyen kokeilusession aikana sellaisia ei tullut pahemmin vastaan. Itse tosin pelaan enemmän ns. yksinpelejä niin pitää vielä seurata tilannetta julkaistaanko sellaisia tuolle laitteelle :)

   Poista
 2. Itseänikin periaatteessa kiinnostaa Oyua, mutta jään niin ikään vielä odottelemaan, millaisia pelejä tälle masiinalle jatkossa on tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen jo hyvin toiveekkaana kun tuon laitteen toiminta-ajatus on niin erilainen näihin isoihin kilpailijoihinsa verrattuna että luulisi löytyvän ainakin pelitarjontaa. Ties vaikka Sabrina -pelisikin tulisi joku päivä ko. laitteelle... ;D

   Poista