sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Mikkoakin kiinnostaa syntymäpäivät

Tänään tulee täyteen tasan kaksi vuotta siitä, kun aloitin pitäämään tätä blogia. Välillä on ollut aktiivisempaa kirjoittelua ja välillä puolestaan hiljaisempaa, aivan kuten varmasti jokaisessa vähän pidemmän aikaa pyörineessä blogissa. Blogin aiheet ovat pysyneet pääasiassa samoina, joskin painotus on vaihdellut paljon senhetkisen kiinnostukseni ja erityisesti käytettävissä olevan ajan mukaan. Haluaisin mielellään suoltaa vaikka päivittäin uusia peli- ja leffa/tv-sarja-aiheisia juttuja, mutta koska nämä vaativat paljon taustatyötä, niin aika ei yksinkertaisesti aina riitä. Olenkin erittäin iloinen ja kiitollinen kaikille teille lukijoille, jotka olette jaksaneet pidemmänkin aikaa seurata blogiani näistä epäsäännöllisistä julkaisuajoista huolimatta. Kiitos! :)


Viimeisin vuosi on mennyt melko vaihtelevasti. Alkuvuonna tahti oli melko kiitettävä, kun blogia koristi useita esittelyitä kuten Babylon 5, Hayao Miyazakin elokuvat, Shield, Buffy sekä pelivideot esimerkiksi Yoshi's Island, Giana Sisters Twisted Dreams, Alice Madness Returns, Super Mario Sunshine, Batman Arkham Asylum ja City muutamia mainitakseni. Sainpa rykäistyä kasaan myös pari opasta peliohjaimista ja pelivideoiden nauhoittamisestakin, jotkä ovatkin olleet ainakin Bloggerin tilastojen mukaan yhtiä suosituimmista kirjoituksistani. Uutuutena mukaan tuli myös live-pelaamista silloin-tällöin sisältävä Twitch-kanavani sekä visailuja lukijoiden peli-, leffa- ja TV-sarjojen tietämyksestä ja toivottavasti usea lukijani sai mieluisia pelejä joulukuussa pidetyistä pelien suurarvonnoista. Loppuvuonna kirjoitustahtini kuitenkin rauhoittui, koska jouduin muuttamaan remontin alta pois ja sekä aika että mahdollisuudet pelaamisille ja leffojen katsomiselle olivat aiempaa rajallisemmat. Nyt tuo urakka alkaa olemaan kuitenkin ohitse ja pyrin aktivoitumaan taas blogin puolella. Kun plärään menneen vuoden aikana kirjoittamiani postauksia ja mietin asiaa, niin loppuvuoden hiljaisuudesta huolimatta en voi olla kuin tyytyväinen vuoden aikana kirjoitetuista yli 400 postauksesta :)

NE PAKOLLISET TILASTOT

Kuten blogeissa taitaa olla vuosipäivinä tapana, niin minäkin voisin käydä läpi Bloggerin ilmoittamia tilastoja. Näitä tilastoja ei kannata ottaa kuitenkaan kovinkaan tosissaan, sillä ensinnäkin netissä seikkailevat hakukoneiden ns. botit saattavat tehdä isonkin vääristymän vierailulukuihin ja toisekseen Blogger ei taida tarjota "viimeisen vuoden ajan tilastoja", vaihtoehdot ovat vain tarkastelu koko blogin olemassaolon ajalta tai sitten viimeisen kuukauden tilastot. Vuosi sitten vierailuja ilmoitettiin 16.000 ja tämän perusteella edellisen vuoden aikana vierailuja on tullut noin 32.000 eli aika tasan tarkkaan tuplaantunut. 

Koko blogin historian suosituimpien tekstien joukkoon on vuoden 2013 teksteistä päässyt (aiemmin mainitsemieni oppaiden lisäksi) vain Naapurini Totoro -esittely 389 katselukerralla sekä loppuvuonna ollut Black Friday -mainospostaus 305 katselulla, osa vierailuista on todennäköisesti tullut kuitenkin ulkomailta, koska kyseessä on kansainvälinen päivä ja siten todennäköisesti yleinen hakusana Googlessa.

Suosittuja hakusanoja joiden avulla blogiini on eksytty on vaikeampi tulkita yllämainitusta syystä (kun ei näy viimeisen 12 kuukauden tilastoja). Koko blogin ajalta suosituimpian hakusanoja ovat olleet kuitenkin kuopiolaiset kirpputorit, Steamin summer salet sekä vieläkin 'viisariton kello', sana jonka erehdyin mainitsemaan blogin alkuaikoina yhdessä Kinovisan kysymyksessä, mutta edelleenkin se näköjään vetää ihmisiä blogiini :-D Lyhyemmällä aikavälilä eli viimeisen kuukauden aikana vierailijat ovat halunneet tietää Lentävien Tikarien Talosta, joulualeista, Dualshock -ohjaimen toimintaan saamisestä sekä Totoron kuolemasta.KUNNIAMAININTOJA

Seuraavaksi olisi vuorossa antaa tavan mukaisesti muutamia kunniamainintoja menneeltä vuodelta. Tänä vuonna valinnat eivät olleet aivan yhtä helppoja kuin viime vuonna, mutta mainitsen valinnoissa myös jotain perusteluita. Jos olen valinnut esimerkiksi vuoden pelin, niin niiden ei tarvitse olla kuitenkaan julkaistu kyseisenä aikana, kunhan olen itse tutustunut viimeisen 12 kuukauden aikana.

Paras PC-Peli: Tomb Raider

Tämä valinta oli hieman hankala minulle ja olisin hyvinkin saattanut päätyä muihinkin peleihin. Peliaikaa en ole käyttänyt tähän peliin useita kymmeniä tunteja eikä minua kiinnosta se pelin nyyhkyttävä selviytymistarina, johonka kaikki tuntuvat kiinnittävän huomion tästä pelistä puhuessa. Mielestäni tämän pelin loistavuus tulee sen teknisessä toteutuksessa, peli on vaan niin pahuksen hyvännäköinen, kontrollit toimivat loistavasti ja tämä peli on varmasti lähinnä sitä interaktiivista elokuvaa, josta pelialalla on puhuttu pari viimeisintä vuosikymmentä. Tai no onhan ne loistavat Uncharteditkin... mutta niitä ei saa PC:lle, mikä on vääryys.

Suurin yllättäjä-peli: Terraria

Terraria olisi voinut viedä myös yllä mainitun parhaan PC-pelin pystin, sen verran siihen on tullut käytettyä peliaikaa (kirjoitushetkellä 142 tuntia). Terraria on peli johon en tutustunut sen ilmestyessä 2011 ja suurin buumi kerkesi menemään ohitse. Onneksi peliä kehitetään vielä ja innokkaita pelaajia löytyy edelleen. Peli on todella koukuttava ja en osaa vain sanoin kuvailla miten hauskaa maan alla kaivostaminen ja aarteiden metsästys puhumattakaan omien hienojen rakennelmien tekemisestä voi olla. Onneksi juuri julkaistiin samankaltaisella idealla toimiva pelin henkinen seuraaja Starbound, jos teidän joukosta löytyy tuosta pelistä innostuneita niin ilmoittautukaa allekirjoittaneelle :)

Paras latauspalvelu: G2A.COM

Tavallaan haluaisin mainita tässä edellisvuoden tapaan erään nimeltämainitsemattoman Greenman Gamingin, mutta haluan tälle listalle uutukaisiakin. Uutuudestaan huolimatta G2A.COMilla on kuitenkin paljon potentiaalia, koska heiltä on saanut muutamia todella hyviä tarjouksia kuten Batman: Arkham Originsin n. 16 eurolla, Mass Effect Trilogyn alle 10 eurolla ja Battlefield 4:n ja sen Premiumin noin 35 eurolla julkaisun aikaan (muualla oli 50 euroa). Sivustolla on mahdollisuus ansaita myös ostorahaa eli jos olet mainostanut sivustoa tuttaville ja nämä ostavat kauttasi pelejä, niin sinäkin hyödyt siitä euron tai parin verran.

Paras elokuva jota en ollut aiemmin nähnyt: Geishan Muistelmat

Olen menneen (bloggaus)vuoden aikana katsonut lähinnä sellaisia elokuvia, jotka joko olen nähnyt jo aiemminkin tai sitten ne eivät vaan ole olleet kovinkaan hyviä. En ole kirjoittanut vielä monistakaan katsomistani elokuvista esittelyjä tänne blogin puolelle, mutta yksi vähemmän-huonoista näkemistäni elokuvista oli joku aika sitten katsomani Geishan Muistelmat. Elokuva oli mukavaa rauhallista vaihtelua ninjailuelokuville, joita näkemäni aasialaiset elokuvat ovat pääasiassa olleet.

Paras TV-sarja jota en ollut aiemmin nähnyt: Shield

Tämä sarja on vähän kiikun-kaakun siinä että voinko ottaa tätä mukaan, sillä olen kyllä nähnyt aiemminkin pari ensimmäistä kautta, mutta nyt vasta tuli katsottua tämän loppuun saakka. Shieldissä nyt vaan on niin erilainen ote poliisisarjoihin ja Michael Chiklis loistava näyttelijä, että eihän tästä voinut olla pitämättä.

Paras kirpputori: Citypörssi, Kuopio

Kuopion kirpputorivaihtoehdot ovat suhteellisen rajalliset ja joudun antamaan parhaan tittelin jälleen kerran Citypörssille. Syinä valinnalle ovat hyvät valikoimat, ystävällinen henkilökunta ja ennenkaikkea sijainti Kuopion aivan keskustassa. Vuoden aikana Kuopioon tuli myös toinen erinomainen ja erityisesti laajat tilat omaava Kirpparilla.fi -kirpputori, mutta sijaintinsa vuoksi (Leväsellä) tämä sai pieniä miinuspisteitä.

Paras kirpputorilöytö: Harry Potter The Complete 8 Film Collection

En ole itse erityisesti Harry Potterien fani tai en ole ainakaan katsonut vielä niitä kaikkia, mutta tämän boxin piti ehdottomasti napata talteen heti kun se tuli vastaan Kirpparilla.fi -kirppikseltä Kyseessä on Blu-ray -versiot kaikista Harry Potter elokuvista eikä kyseessä ole edes normaali kaupoista löytyvä 8 levyn versio vaan levyjä on yhteensä 11 kappaletta. Boxi on edelleen muoveissa ja hinta oli vaivaiset 6.80 euroa... kuka vielä väittää että kirpputoreilla tonkiminen olisi turhaa? :)

Nyt kun kyseessä on tälläinen erikoisempi postaus, niin ajattelin käyttää tilaisuuden hyväksi ja miettiä blogin tulevaisuutta. Olen joskus aiemmin saanut rakentavaa palautetta sivujen ulkoasusta, koska olen käyttänyt erästä Bloggerin valmiiksi tarjoamaa Layouttia. Tämä on ollut täysin tietoisesti tehty valinta, koska olen halunnut erottua niistä blogeista jotka tuntuvat käyttävän enemmän aikaa ulkoasun vaihteluun viikon välein sisällön tuottamisen sijaan. Tämä sama ulkoasu on ollut käytössä nyt sen kaksi vuotta ja haluaisin tiedustella, mitä mieltä te lukijat olette, että kaipaisitteko ulkoasuun pientä kohennusta? Mitään mullistavia muutoksia en kuitenkaan ajatellut vaan ihan jotain pientä, kuten värien vaihtamista ja banneria. Laitan blogin oikeaan reunaan vähäksi aikaa kyselyn asiasta, nyt teillä on mahdollisuus vaikuttaa! :)

Jospa tässä olisi tältä erää riittävästi tilityksiä. Pyrin kehittämään blogiani ajan kuluessa ja olen erittäin kiinnostunut saamaan kaikenlaisia risuja ja ruusuja, että missä tein oikein ja missä väärin. Jos haluat antaa palatetta, niin voit kommentoida joko tähän postaukseen tai vaihtoehtoisesti kirjoittamalla sähköpostitse osoitteeseen deltius (ät) hotmail.com . Mutta pidemmittä puheitta...  kiitoksia kaikille lukijoilleni menneestä vuodesta! :)

2 kommenttia: