keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Pelattu: The Typing of the Dead - Overkill

The Typing of the Dead: Overkill perustuu vuonna 2009 julkaistuun rail shooter -peliin The House of the Dead: Overkill. Tässä versiossa valopistooli tai hiiri on unohdettu ja ampuminen tapahtuukin hauskemmalla tavalla eli kirjoittamalla ruudulle ilmaantuvia sanoja mahdollisimman nopeasti. Itse tutustuin tähän peliin vasta vähän aikaa sitten kun peli tuli alennusmyynteihin ja kaveri sitä kovasti hehkutti, joten pakkohan se oli ostaa ja hyvä että niin menin tekemään...

Peli kertoo neljästä päähenkilöstä missäpä muuallakaan, kuin zomb... mutantti-invaasion keskellä. Juuri koulustaan valmistunut salainen agentti G ja jatkuvaan tahtiin F-sanoja viljelevä etsivä Iisac Washington ovat jahtaamassa rikollispomoa Papa Cesaria tämän kartanolla. Tapahtumat eivät etene aivan suunnitellusti ja miehet joutuvat tappamaan Jasper -nimisen miehen, jolloin Papa Cesarin perään lähtee kostoreissulle myös Jasperin määrätietoinen sisko Varla Guns sekä hieman yksinkertainen tyttöystävä Candi Stryper. Tarina on alusta loppuun kuin B-luokan elokuvasta, mutta onneksi aivan tarkoituksella.

Pelaaminen tapahtuu niin, että hahmo etenee ennaltamäärättyjä reittejä zomb... mutanttien keskellä. Mutanttien kohdalle ilmaantuu satunnaisia sanoja, jotka sitten tulee kirjoittaa rivakkaan tahtiin jotta mutantti kuolee. Useiden vihollisten ollessa ruudulla sanojen lukumäärä on luonnollisesti suurempi ja kiirettä pitää. Välillä viholliset heittelevät pulloja tai puukkoja ja niihin pitää reagoida nopeammin yhden kirjaimen painalluksella mikä saattaa tuottaa ongelmia jos edellinen sana on kesken. Onneksi keskeneräisetsanat voi keskeyttää halutessaan painamalla backspacea, joskin tämän jälkeen joutuu edellisen sanan aloittamaan taas alusta. Matkan varrella pelaaja voi poimia myös ympäristöön piilotettuja ensiapulaukkuja ja extroja (mm. uusia biisejä ja konseptitaidetta) tabulaattoria painamalla.

Kuten aiemmin mainitsin, pelin tarina on aivan kuten B-luokan elokuvasta ja kuvan laatukin rätisee asiaan kuuluvalla tavalla puhumattakaan naurettavan mahtipontipontisesti selostavasta juontajan äänestä. Myös kirjoitettavat sanat ovat tilanteeseen liittymättöminä hauskaa seurattavaa. Kirjoitettavana voi olla esimerkiksi sellaisia kuin "first base", "keyboard troll", "briefs" ja "My cat hates you". Lisäksi jos normaalit sanat alkavat käymään tylsiksi, niin DLC:n ostamalla pelaaja pääsee naputteleman mm. sitaatteja Shakespearen teoksista.

Mitäkö mieltä sitten olin loppujen lopuksi pelistä? Kyseessä on mielestäni ratkiriemukas teos jossa huumori on typeryydessään hauskaa ja toiminta kirjoittamisesta huolimatta sopivan viihdyttävää. Pelasin peliä sekä yksin että kaverin kanssa cooppina loppuun saakka. Jälkimmäinen tapa oli tottakai hauskempi joskin vaati etukäteen sopimisia toverin kanssa, jottei molemmat alkaneet kirjoittamaan yhtäaikaa samoja sanoja. Pelissä on vain yhdeksän kenttää jotka tahkoaa melko nopeasti läpi ainakin normaalilla vaikeustasolla. Suosittelen tutustumaan tähän peliin jos vähänkään B-leffojen vitsailut kiinnostavat. Ja oppiihan tässä samalla kirjoittamaan nopeammin... ;D

Jos haluat nähdä miltä peli näyttää käytännössä, niin Twitchissä on aiemmin pelaamani kahden ensimmäisen kentän osuus jossa päähenkilöt kerkeävät esittäytymään.

2 kommenttia:

 1. Hei sinut on haastettu!
  http://rocknrollstyleismylife.blogspot.fi/2014/01/my-first-challenge-this-year.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten saatoit jo huomata, niin haasteeseen on on nyt ainakin osittain vastattu :)

   Poista