tiistai 19. elokuuta 2014

Katsottu: Supernatural kausi 3

Kolmannen kauden mieskauneutta...
Tarkempi vilkaisu paljasti, että siitä on jo yli puoli vuotta, kun viimeksi kirjoitin Supernatural TV-sarjasta esittelyä tänne blogin puolelle. Tuotantokausia tuli katsottua jo tuolloin enemmänkin, mutta laiskuuden tai muiden hyvien selitysten vuoksi niistä ei tullut kirjoitettua vielä ainakaan julkaisukelpoista tekstiä. Katsomisrumba jatkui kuitenkin kesällä ja nyt kun sain katsottua alta pois viimeisimmänkin omistamani kausiboxin eli kahdeksannen kauden, niin ajattelin että voisin alkaa vihdoinkin julkaisemaan näitä kirjoitelmia. Aloittakaamme siis seuraavana vuorossa olevasta kolmannesta tuotantokaudesta.... ja kolmannen kauden naiskomeutta.
Toinen Supernaturalin kausi päättyi siihen, kun Winchesterin pojat onnistuvat kukistamaan heidän perhettä piinanneen Azazel -demonin, mutta päästävät siinä samalla suuret määrät muita demoneja Helvetistä meidän maailmaan. Kolmas kausi keskittyykin pääasiassa näiden demonien metsästämiseen ja yritykseen pelastaa Dean (Jensen Ackles), joka meni edellisellä kaudella myymään sielunsa pelastaakseen veljensä Samin (Jared Padalecki). Kauden aikana veljekset tutustuvat muutamaan uuteen hahmoon, joista merkittävin ja pitkäkestoisin sarjassa on Ruby -niminen demoni (Katie Cassidy). Hän vakuuttelee olevansa auttamassa Winchestereitä, mutta koska hän on kuitenkin demoni, veljesten on vaikea luottaa naisen puheisiin. Toinen myös epäluotettava ja mieskatsojia kosiskeleva uusi hahmo on Bela Talbot (Lauren Cohan). Hän on yliluonnollisten esineiden jälleenmyyjä ja toimiikin veljesten eräänlaisena arkkivihollisena tai kilpailijana.

Ghostfacers syvällisten pohdintojan äärellä
(klikkaamalla kuvan saa suuremmaksi)
Levyillä tulee mukana luonnollisesti myös extroja. Ghostfacers! Confessionalsissa kyseisen ryhmän hahmoja haastatellaan ja he kertovat keitä ovat, missä ovat tavanneet, salaisuutensa taistelussa haamuja ja muita yliluonnollisia olentoja vastaan sekä monia muita mielenkiintoisia triviatietoja. A Closer Look -videoissa mm. sarjan luoja Eric Kripke, käsikirjoittaja Sera Gamle, ohjaaja Kim Manners sekä käsikirjoittaja Ben Edlund kertovat omista fiiliksistään joidenkin jaksojen kohtauksista. From Legend To Reality -osuudessa Kripke, käsikirjoittajat ja erikoistehosteiden tekijät kertovat hirviöiden ideoinnista ja käytännön toteutuksesta. The Impala -pätkässä Jeff Budnick ja John Lange kertovat  Winchesterin poikien sydänkäpysestä ja Darren Allan esittelee vielä lopuksi takakontista löytyviä asevalikoimia. Viimeisenä mukaan on vängetty vielä se pakollinen Gag Reel niitä varten, joita Jaredin ja Jensinin naamojen vääntelyt viihdyttää. Suurin pettymys extroissa oli kuitenkin kommenttiraitojen puuttuminen kokonaan. Itse olen ollut kiinnostunut pääasiassa juurikin näistä raidoista ja niiden puuttuminen sai minut hyvin, hyvin surulliseksi.

Kolmannen kauden katsomisesta alkaa olla jo pidempikin aika ja rehellisesti sanoen en muista enää tarkkaa, millaiset fiilikset minulle jäi siitä. Muistan vain ympäripyöreästi, että kaudet 2-5 ovat olleet parhaimmistoa koko sarjassa eli taisin minä tästäkin kaudesta tykätä aikalailla. Kausi jäi harmillisesti vain 16 jakson pituiseksi kuvausaikaan olleen käsikirjoittajien lakon vuoksi. Kaudella mukaan tulee myös eräs myöhemmilläkin kausilla vaikuttava pahis, josta en kuitenkaan kommentoi ainakaan tässä kirjoituksessa sen enempää. Jos sarjan kaksi ensimmäistä kautta on katsottuna, kannattaa tämäkin ehdottomasti katsoa ja kaksi seuraavaa kautta myöskin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti