lauantai 23. elokuuta 2014

Pikakatsaus: Wacky Wheels

Mario Kart on yksi Nintendon suosituimmista pelisarjoista, jonka ensimmäinen osa julkaistiin 1992 Super Nintendolle. Itselläni ei tuohon aikaan ollut SNESiä, joten pelisarjaan tutustuminen jäi väliin. Sen sijaan PC-pelaajana tutustuin pari vuotta myöhemmin Apogeen julkaisemaan Wacky Wheels -peliin, joka on ilmeisesti melko suora kopio Mario Kartista. Kaikesta huolimatta, oli peli sitten kopio tai ei, nämä ruohonleikkureilla kisaavat eläimet veivät tuolloin sydämeni ja nyt riemu olikin suurin, kun huomasin pelin vihdoinkin löytyvän myös GOG.COMista.

Pelissä saat valita hahmon kahdeksasta eläimestä, jotka lähtevät ajamaan kisaa erilaisille radoille. Voiton ei tarvitse perustua pelkästään ajotaitoihin vaan radalta voi poimia myös siileä, pommeja ja tulipalloja, joilla häiritä kilpailijoiden ajosuoritusta. Tietokonepelaajat eivät tosin alennu tälläiseen vilunkipeliin, joten yksinpelissä näiltä saa olla rauhassa. Aikoinaan kaksinpeli onnistui useammallakin eri tavalla, mutta nykyään samalla koneella (splitscreeninä) pelaaminen taitaa olla ainoa vaihtoehto.

Radalla kisaaminen ei ole onneksi ainoa pelimuoto vaan mukana on myös suljetulla areenalla käytäviä taisteluja. Yksinpelinä tällä areenalla metsästetään niin paljon ankkoja tietyssä ajassa kuin vain mahdollista. Kaksinpelin versiossa käydään 1 vs 1 -kaksintaisteluja ja hauskuus tuleekin siitä, kun koitetaan hiippailla/ajaa toisen taakse tämän huomaamatta. Nykyään tosin jos splitscreeninä pelaaminen on ainoa vaihtoehto, niin toisen taakse pääseminen on todennäköisesti paljon vaikeampaa.

Koska peli on julkaistu alunperin 94, näkyy tämä valitettavasti pelin grafiikassa. Koko ruudulla pelatessa kuva oli armottoman pikselimössöä, mutta pienentämällä ikkunaa (Alt+Enter) ikkunan saa pienemmäksi ja jälki on jo paljon siedettävämpää. Itse pelin hahmot ovat todella sympaattisia ja pelin musiikit erinomaisia, että kyllä tätä peliä edelleen mielellää pelaa paremman puutteessa.


2 kommenttia:

  1. Saatoin hihkua riemusta kun huomasin tämän GOGissa :D Pelattiin tätä pikkuveljen kanssa lapsena varmaan satoja tunteja. Pelasin aina tiikerillä ja veli hailla. Parasta oli, että toisen ruudunpuolikkaalle pystyi lähettämään erilaisia kylttejä, joista ehdottomasti käytetyin oli "learn to drive", jonka äiti meille suomensi ja huusimme jatkuvasti toisillemme "OPETTELE AJAMAAN!" Ah, menenkin nyt heti ostamaan tämän ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee kiva että löytyy muitakin WW-faneja :) En muistanut ollenkaan noita kylttejä mutta nyt kun sanoit niin joo olihan niitä. Joskus tuli spammattua niitä toisen ruudulle ihan siinä toivossa että ne häiritsisi edes hitusen toisen näkyvyyttä tai pelaamista :D Harmi etten ole ainakaan tietoinen onko olemassa ns. modeemin tai nollamodeemikaapelin emulaattoria jotta tuota voisi pelata internetin yli. Jos tuossa pelissä olisi ollut lähiverkkotuki, niin sitä olisi voinut pelata Hamachin avulla...

      Poista