sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Katsottu: Oblivion

Olen katsellut vaikka mitä kaikkia elokuvia viime aikoina, vaan en ole laiskuuttani tai ajan puutteen vuoksi kirjoittanut niistä vielä esittelyjä. Yksi näistä elokuvista on Tom Cruisen tähdittämä Oblivion, jonka tuli katsottua pari viikkoa sitten.

Elokuva kertoo muistinsa menettäneestä Jack Harperista (Cruise), joka elää vain kourallisen muun ihmisen kanssa raunioituneella maapallolla. Maassa on sodittu avaruudesta hyökänneitä olentoja vastaan, Kuu on palasina, luonnonvoimat sekä ydinaseet ovat tuhonneet maapallon ja suurin osa jäljelle jääneestä ihmiskunnasta ovat siirtyneet asumaan Saturnuksen Titan-kuuhun. Jackin ja hänen työparin+elämänkumppanin Vikan (Andrea Riseborough) tehtävä on huoltaa robotteja, jotka suojelevat voimalaitoksia Maahan vielä jääneiltä alieneilta. Arkirutiini kuitenkin keskeytyy, kun Jack löytää maahan tippuneesta aluksesta Julian (Olga Kurylenko), naisen josta hän on nähnyt näkyjä.

Elokuvan mukana tulee perinteinen määrä extroja alkaen poistetuista kohtauksista. Noin 5-15 minuuttia pitkissä dokkareissa kerrotaan mm. lavasteista, kuvausmatkasta Islantiin, elokuvan helikopterista, toimintakohtauksista ja stunteista, erikoistehosteista sekä musiikista. Lisäksi mukana on  Tom Cruisen ja ohjaaja/käsikirjoittaja Joseph Kosinskin mielenkiintoinen kommenttiraita elokuvalle.

Tom Cruisesta puhutaan hyvin usein lähinnä hänen yksityiselämän tempausten johdosta, mutta ainakin omasta mielestäni hän on myös erittäin tuottelias ja laadukkaiden elokuvien tekijä. Tälläkään kertaa hän ei tuota pettymystä, vaan Oblivion on erinomainen elokuva joka  sisältää useita twistejä ja pitää katsojan kiinnostuneena loppuun saakka. Suosittelen vilpittömästi kaikille hyvien elokuvien ystäville.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti