torstai 27. marraskuuta 2014

Päivän opetus: Varokaa Steam-huijareita

Muistakaahan olla varovaisia jopa Steamissa liikkuessanne. Internetissä on paljon huijareita ja Steamkaan ei ole välttynyt kokonaan niiltä. Jos Steamissa joku lisää sinut kaverilistalle ja pyytää jollain verukkeella esimerkiksi menemään jollekin sivulle, kannattaa harrastaa varovaisuutta.

Omalle kohdalle sattui tälläinen tilanne, jossa koitettiin houkutella käyttäjän Steam-profiiliin. Tarkempi vilkaisu kuitenkin osoittaa, että hänen ilmoittama nettisivun osoite ei olekaan Steamin oikea sivu http://steamcommunity.com, vaan tökerösti http://steamcommynlity.com. Kyseessä on todennäköisesti näiden ihmisten oma huijaussivusto ja jos sinne menee vahingossa syöttämään käyttäjätunnukset, voi omalle pelitilille sanoa hyvästit. Tämän tarinan opetuksena on siis että vaikka tämä olikin pitkään aikaan ensimmäisiä kertoja kuin minua on Steamissa koitettu huijata, niin muistakaahan olla silti varovaisia :)


Lisätty:

Triviatietona Steamcomynlity.com näyttää olevan venäläisten pari päivää sitten rekisteröimä osoite.

1 kommentti:

  1. Toinen Steam-huijaus johon kaveri sortui lähiaikoina, on kaverilta tuleva englanninkielinen viesti, jossa halutaan vaihtaa steamin inventoryssa olevia esineitä ja perässä linkki. Jos linkkiä klikkaa, tulee menettämään kaikki inventoryssa olevat esineet ja oma steam-tili lähettää kaverilistassa oleville samaisen englanninkielisen viestin ja linkin.

    VastaaPoista