maanantai 10. marraskuuta 2014

Pelattu: Broken Sword The Smoking Mirror - Remastered

Vähän aikaa sitten tuli pelattua erinomaista Broken Sword -seikkailupeliä. Luonnollisena jatkumona pian tämän jälkeen aloin tahkoamaan pelisarjan seuraavaa osaa ja vaikka pelaamiseen tuli kesken kaiken pidempikin tauko, tuli tämäkin osa loppujen lopuksi vedettyä loppuun saakka.

Peli jatkaa amerikkalaisen George Stobbartin ja ranskalaisen Nicole Collardin tarinaa puoli vuotta edellisen pelin tapahtumien jälkeen. Nicole on sopinut tapaamisen arkeologian professorin Oubierin kotona, koska tämä tietää muinaisesta Mayojen kivestä josta Nico on tekemässä lehtijuttua. Talolle saavuttuaan hänet ja Georgen yllättää kuitenkin kaksi keski-amerikkalaista miestä, jotka kaappaavat Nicon ja jättävät Georgen sidottuna palavaan taloon. George luonnollisesti pääsee pälkähästä ja lähtee pelastamaan tyttöystäväänsä sekä selvittämään ympäri maailmaa, että miten Mayojen kivi ja professori Oubier liittyvät tapahtumiin.

Broken Sword 2 on edelleen niitä samoja 90-luvun sarjakuvamaisia seikkailupeliä, joista joko tykkää tai ei. Tällä kertaa myös Nicolella pääsi pelaamaan ensimmäistä kertaa pelisarjassa, jos ei lasketa myöhemmin julkaistun ensimmäisen pelin Director's Cut -versiota. Hahmon vaihtelu tuo mukavaa vaihtelua. Itse tarina ja tapahtumapaikat eivät ole kuitenkaan aivan yhtä mielenkiintoisia kuin ensimmäinen osa ja pelin loppu oli suurin pettymys, kun osuus oli pelkkää animaatiota ilman pienintäkään mahdollisuutta vaikuttaa tapahtumiin. Kokonaisuudessaan peli oli kuitenkin OK seikkailupeli, joskaan ei yllä aivan ensimmäisen osan tasolle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti