maanantai 31. maaliskuuta 2014

Katsottu: Life on Mars kaudet 1-2

Pari kuukautta sitten halusin erään toisen TV-sarjan kausiboxin ja kun Anttilassa oli tarjous että 20 eurolla sai kolme kausiboxia, niin ostin siinä samalla sitten kaksi kautta täysin itselleni tuntematonta Life on Mars -sarjaa. Oli minulla kyllä todella etäinen muistikuva, että olisin joskus kuullut kehuja Life on Marsista, mutta koska en varsinaisesti tiennyt tästä tarkemmin ja suhtautuminen brittisarjoihin on muutenkin melko nihkeää, niin tämä oli kyllä melkoista arpapeliä että millaista huttua nyt tuli ostettua.

Sarja kertoo Manchesterissa työskentelevästä rikosylikomisaario Sam Tylerista (John Simm), joka joutuu sarjamurhaajaa jahdatessaan onnettomuuteen. Odotetun sairaalan sijaan hän herääkin vuodessa 1973 ja epäileekin ensimmäisenä että onko hän tullut hulluksi, onko hän matkustanut ajassa takaisin, onko hän oikeasti kuollut vai mitä ihmettä on tapahtunut? Takaisin 2000-luvulle ei ole kuitenkaan paluuta, joten hän liittyy paikalliseen poliisiyksikköön muka toiselta paikkakunnalta Hydestä siirron saaneena poliisina.

Esimieheksi Sam Tyler saa rääväsuisen, pidätettyjä pahoinpitelevän ja lahjuksia ottavan Gene Huntin (Philip Glenister) eikä muutkaan kolleegat vaikuta paljoa sen puhtoisemmilta. Ainoana poikkeuksena on naispoliisi Annie (Liz White), joka suhtautuu oudosti käyttäytyvään Tyleriin edes suhteellisen ymmärtäväisesti.  Sam ei siedä  muiden poliisien epäammatillista käytöstä ja koittaakin suojella rikollisten oikeuksia oman suosionsakin kustannuksella.Tylerin käytös muuttuu kolleegojen silmissä entistä oudommaksi, kun hän alkaa saamaan television ja radion kautta viestejä ulkopuolisilta ihmisiltä...

Vaikka sarja ei kuulukkaan brittiläisyytensä tai 70-luvun vuoksi omalle mukavuusalueelleni, tuli sen parissa viihdyttyä kuitenkin odotettua paremmin. Tunnelmaa tuo erityisesti runsas 70-luvun musiikki, jota edustaa ainakin David Bowie, Uriah Heep, Thin Lizzy ja monet muut aikansa kovat nimet. Myönnän katsoneeni soundtrack-listat netistä, itse en tunnistaisi puoliakaan kyseisistä kappaleista. Sarja kestää yhteensä vain 16 jaksoa, mikä tuntuu aluksi todella vähältä, mutta mielestäni määrä oli sopiva ettei se alkanut tuntumaan venytetyltä niinkuin monelle sarjalle käy. Suosittelen tätä sarjaa jos vähänkin erilaiset poliisisarjat kiinnostavat!

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pelattu: Assassin's Creed 2

Pari viikkoa sitten pelasin ikuisuusprojektina olleen Assassin's Creed -pelin loppuun ja lopulta peli hurmasi allekirjoittaneen sen verran, että luonnollisena jatkumona jatkoin samantien seuraavaan peliin. Vaihtoehtoina olivat Altairin hahmolla jatkaen Vitalle julkaistu Assassin's Creed Bloodlines tai sitten järeämmille laitteille julkaistu Assassin's Creed 2. Bloodlines houkutti omalla kierolla tavallaan, mutta koska kakkonen oli pelisarjan yksi kehutuimmista osista, niin päädyin pelaamaan sitä, Vita-peli jääköön odottamaan vielä vuoroaan.

Tälläkin kertaa pelaaja pääsee seikkailemaan kahden eri hahmon pöksyissä, joista toinen on edellisestäkin pelistä tuttu nykyajassa elävä Desmod Miles. Desmond joutui aiemmassa osassa Abstergo-nimisen suuryrityksen vangitsemaksi, koska Desmondin ja Animus -nimisen laitteen avulla nämä pääsevät käsiksi Desmondin esi-isän Altairin tietoihin. Desmondille paljastui, että moni hänen esi-isistä kuului Salamurhaajien lahkoon, jotka ovat käyneet vuosisatojen ajan kestänyttä taistelua Temppeliritareita vastaan. Desmondille paljastuu myös, että Abstergo-yritys on nykyajan versio Temppeliritareista ja kun tilaisuus tulee, hän karkaa yrityksen tiloista muutaman muun ihmisen kanssa Salamurhaajien omaan piilopaikkaan.

Täällä piilopaikassa Desmon kytkeytyy jälleen kerran Animukseen, mutta tällä kertaa hän palaa 1400-luvun loppupuolella Italiassa eläneen Ezio Auditore da Firenzen muistoihin. Ezio kohtaa nuoruudessaan tragedian, kun hänen perheensä petetään ja isä sekä molemmat veljet hirtetään torilla. Ezio joutuu pakenemaan äitinsä ja siskonsa kanssa kaupungin ulkopuolelle setänsä Marion luokse. Häneltä Ezio kuulee sukunsa miesten pitkäikäisestä velvoitteesta ja Ezio alkaa harjoittelemaan kostoaan Marion ja hyvän perheystävän Leonardo da Vincin kanssa.

Assassin's Creed 2 on teknisesti hyvin samanlainen kuin edeltäjänsäkin, joten aiempaa osaa pelanneet tuntevat olon heti tutuksi. Samanlaisuudella tarkoitan siis hyvässä mielessä, kontrollit eivät ole pahemmin muuttuneet ja grafiikat sekä pelimekaniikka musiikeista puhumattakaan ovat edelleen vähintäänkin erinomaisia. Ensimmäisen osan mielestäni ainoa kritiikin aihe oli samalla kaavalla toistuvat tehtävät, no tällä kertaa ainakaan pääjuonen kohdalla ei samanlaisia tehtäviä tullut pahemmin yhtään vastaan. Kaikki tehtävät ei ole myöskään pelkästään salamurhia vaan välillä ollaan varjostamassa ihmisiä katoilta käsin, hiippaillaan paikkaan X vartijoiden huomaamatta, lennellään siivillä kaupungin yllä tai käydään pelastamassa saareen jumiin jääneitä neitoja veneellä.

Peli tarjoaa runsaan määrän uudenlaisia aseita, apuvälineitä, tappeluliikkeitä ja piiloutumispaikkoja ja näiden avustuksella salamurhatkin voi suorittaa lukuisilla eri tavoilla. Jos et välitä esimerkiksi nähdyksi tulemista, voit monesti ihan vaan rynnätä vartijoiden ohitse, tehdä pienen väistöhyppyyliikkeen kohteen taakse, iskeä tikarin tämän selkään ja juosta äkkiä vartijoita karkuun. Hyvästi siis ensimmäisen osan pakolliset kuulustelutehtävät, itse saa valita suoritustyylin, joskin hiippailulla tehdyt salamurhat ovat luonnollisesti niitä tyydyttävimpiä. Tällä kertaa Ezio ei ole myöskään enää yksin vaan hän voi palkata palkkasotureita, varkaita tai maksullisia naisia taistelukaveriksi tai vartijoiden harhauttamiseen.

Varsinaisten pääjuonitehtävien lisäksi pelissä on iso liuta muitakin tehtäviä, joten puuhastelu ei ainakaan lopu kesken. Marion pikkukylään voi rakennella uusia rakennuksia, jolloin nämä tuottavat tasaisin väliajoin lisää rahaa pelaajankin kukkaroon. Kaupungit ovat täynnä pieniä rahalippaita, joista saa pienempiä summia rahaa ja Temppeliherrojen piilopaikkoja raidaamalla saaliiden määrät ovat vielä suuremmat. Kaupungeista löytyy myös yhteensä kuusi Salamurhaajien hautaholvia, jotka ovat pienimuotoisia temppuratoja salamurhaajien taitoja koetellen. Jos nämä kaikki haudat läpäisee, saa käyttöönsä Altairin muinaisen haarniskan joka ei normaaleista panssareista poiketen kulu käytössä. Lisäksi kaupungeista löytyy jos jonkinmoisia vapaaehtoisia pikkutehtäviä salamurhista kilpajuoksutehtäviin jos tylsäksi alkaa käymään.

Sitten pitäisi varmaan sanoa se viimeinen tuomio pelistä. Ensimmäinen peli oli mielestäni teknisesti aivan loistava ja tässä jatko-osassa ne loputkin puutteet korjataan. Pelissä on käsittämättömän paljon sisältöä jos vaan jaksaisi ne kaikki käydä läpi ja tehtävät ei toistaneet itseään missään vaiheessa. Loppupuolella tuli kyllä tehtävä jossa piti salamurhata yhdeksän(!!!) eri henkilöä ja siinä vaiheessa toivoin kyllä että please, haluaisin jo pelata loppuun. Nämä yhdeksän murhaakin tehtiin tosin eri tyyleillä, joten siitäkään en saisi valittaa. Kokonaisuudessaan Assassin's Creed hipoi lähes täydellistä ja viihdyttävintä pelikokemusta ja sellaisia pelejä ei ole kyllä monia!

Loppuun vielä se pakollinen video :)

Tarjous: CDON.COMin 15-vuotistarjousten loppukiri


CDON.COMissa on ollut viime aikoina 15-vuotissyntärien kunniaksi 24h deals -niminen tarjouskampanja, josta on voinut saada vuorokauden ajan suhteellisen hyviä peli ja leffatarjouksia. Nyt tämä kampanja on ilmeisesti loppumaisillaan ja tämän viimeisen vuorokauden ajan suuri osa aiemmista tarjouksista on vielä voimassa uudestaan. Jos siis missasit aiemmat tarjoukset niin nyt olisi vielä uusi mahdollisuus maanantaihin kello 11:00 asti. Listaan tähän omasta mielestäni mielenkiintoisempia löydöksiä, mutta koko lista löytyy osoitteesta


Pelit

 • Assassin's Creed 4 Black Flag (PC: 12.00 euroa / PS3: 22 euroa / Xbox 360: 22.00 euroa / Wii U: 12.00 euroa)
 • Assassin's Creed Brotherhood + Revelation (PS3: 6.00 euroa)
 • Assassin's Creed 3 (PC: 6.00 euroa / Xbox 360: 6.00 euroa)
 • Assassin's Creed 3 Join Or Die Edition (Wii U: 11.00 euroa)
 • Assassin's Creed Liberation HD (PC: 11.00 euroa)
 • Far Cry 3 (PS3: 6.00 euroa / Xbox 360: 6.00 euroa)
 • Far Cry 3 Blood Dragon (PC: 3.00 euroa) 
 • Far Cry Wild Expedition Edition (PC: 11.00 euroa / Xbox 360: 22.00 euroa) 
 • Rayman Legends (PC: 6.00 euroa / Xbox 360: 22.00 euroa)
 • Rayman Origins (PS3: 6.00 euroa)
 • South Park: The Stick of Truth (PC: 23.00 euroa / PS3: 33.00 euroa / Xbox 360: 33.00 euroa)


Elokuvat:

 • Gravity (DVD: 9.00 euroa / Blu-ray: 10.00 euroa / 3D Blu-ray: 12.00 euroa)
 • Pacific Rim (Blu-ray: 7.00 euroa)
 • Star Trek: Into Darkness (Blu-ray: 7.00 euroa)

TV-sarjat:

 • Supernatural kausi 8 (DVD: 12.00 euroa)
 • Game of Thrones kausi 3 (DVD: 22.00 euroa / Blu-ray: 25.00 euroa)
 • Dexter kausi 7 (DVD: 18.00 euroa / Blu-ray: 18.00 euroa)


lauantai 29. maaliskuuta 2014

Tarjous: Gravitya, Batmaneita, Tomb Raidereita


Tässä olisi taas bongaamiani tarjouksia netistä. Aktiivisimmat ovat varmaan jo huomanneet nämä, mutta toivottavasti näistä on edes joillekin hyötyä ja iloa.Ensimmäisenä ei ole peli- vaan leffatarjous. CDON.COM -sivustolla on tarjouksessa menestystä ja palkintoja takonut Gravity -elokuva, jonka saa sunnuntaihin kello 11:00 saakka formaatista riippuen 9.00 - 12.00 eurolla.


Steamin puolella on luonnollisesti menossa erilaisia pelitarjouksia ja aloitetaan viikonlopun ajan kestävästä Batman-alesta, jossa tarjolla ovat mm. seuraavat:

 • Batman: Arkham Asylum GOTY Edition, 5.00 euroa
 • Batman: Arkham City GOTY Edition, 7.50 euroa
 • Batman: Arkham Origins, 10.00 euroa
 • Batman: Arkham Origins Season Pass, 4.50 euroa
 • LEGO Batman, 5.00 euroa
 • LEGO Batman 2 DC Super Heroes, 5.00 euroaLisäksi Steamissa on maanantaihin asti kestävä Square-Enixin alennusmyyntikampanja, josta saa mm. seuraavat pelit:

 • Tomb Raider, 5.00 euroa
 • Tomb Raider GOTY Edition, 7.50 euroa
 • Just Cause Collection, 7.50 euroa
 • Sleeping Dogs Collection, 10.00 euroa
 • Hitman Collection, 11.25 euroa
 • Dungeon Siege Complete, 8.00 euroa
 • Legacy of Kain Collection, 7.60 euroa
 • The Last Remnant, 4.00 euroa
 • Mini Ninjas, 4.00 euroa

perjantai 28. maaliskuuta 2014

Tarjous: PS3:n Huipputarjoukset 2

Playstation Storessa on taas uusia pelitarjouksia PS3 -laitteelle. PS Plus -jäsenet saavat osaan näistä vielä 10% lisäaselluksen. Pidemmittä puheitta tarjouksessa on mm. seuraavat:

 • Assassin's Creed 3 Gold Edition (AC3 + Season Pass), 25.00 euroa
 • Assassin's Creed 3 Season Pass), 13.00 euroa
 • Need for Speed Hot Pursuit, 10.00 euroa
 • Dragon Age: Origins, 7.00 euroa
 • Dragon Age 2, 7.00 euroa
 • Saint's Row The Third, 7.00 euroa
 • Saint's Row The Third The Full Package Online Pass, 5.00 euroa
 • Saint's Row 4, 20.00 euroa
 • Saint's Row 4 Season Pass, 5.00 euroa
 • Dishonored GOTY Edition, 15.00 euroa
 • Fallout 3 Bundle, 20.00 euroa
 • Fallout: New Vegas Bundle, 15.00 euroa
 • Medal of Honor Warfighter, 9.00 euroa


Tarkempi lista tarjouksista löytyy osoitteesta:

sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Kirpputorit: Viikon pelilöydöksiä

Tällä viikolla kävin kahdestikin kirpputoreilla katsomassa pelitarjontaa ja molemmilla kerroilla lykästi. Ensimmäisen visiitin tein Kuopion Citypörssiin, jossa vastaan tuli Alice: Madness Returns -pelin edeltäjä American McGee's Alice. Minulta löytyy jo entuudestaan tämän pelin hieman kulunut uudelleenjulkaisuversio, mutta koska tämä on ns. alkuperäinen versio, erinomaisessa kunnossa (löytyy ohjekirja, CD-levyjen paperipussikin on vielä tallessa jne) niin ehdottomasti piti ostaa tämän aarteen, kun hintakin oli vain viisi euroa!

Toisen löydön tein Kirpparilla.fi:stä, jonne riensin vielä viime hetkellä tänään sunnuntaina. Hyvä silti että riensin, sillä hyllyiltä löysin vanhan Nintendo-klassikon Metroid Prime 3: Corruptionin Wii -konsolille. Minulta löytyy jo entuudestaan Gamecubelle sarjan kaksi aiempaa osaa, joten tämän puuttuvan kolmannen osan löytyminen oli oikea lottovoitto. Hintaa löydökselle kertyi 7.50 euroa.

Viimeisenä mutta vähäisimpänä löysin Lemmings -pelin Playstation 2:lle 6.50 eurolla. Lemmingsit oli yhtiä lempipelejä lapsuus-/nuoruusvuosina, ainakin ne 2-ulotteiset versiot ja olenkin toivonut törmääväni kyseisiin peleihin joko kirpparilla tai edes GOG.COMissa mutta tähän asti turhaan. Nyt peli kuitenkin löytyi, en tiedä onko tämä yhtä hyvä kuin alkuperäinen versio oli, mutta parempi silti kuin ei mitään.

Siinäpä ne löydöksöt tältä erää, lisää sitten myöhemmin kun tulee taas jotain hienoa bongattua! :)

Katsottu: Sharknado

Olen joskus viime vuonna nähnyt maininnan Sharknado -leffasta, mutta en ole tutustunut siihen sen tarkemmin. Kun Päänäyttelijöiksi on valikoitunut mm. Tara Reid sekä Ian Ziering ja elokuvan aihe on todella typerä tai ainakin mielikuvituksellinen sen negatiivisessa sävyssä, niin voiko leffalta odottaa saavansa muuta kuin pahan mielen? Nyt kun kyseinen raina tuli Netflixiin, niin let's check it out!

Elokuva kertoo Los Angelesilaisesta rantabaarin omistajasta ja surffaripojusta Finistä (Ian Ziering) sekä tämän ystävistä Bazista (Jaason Simmons) ja Novasta (Cassandra Scerbo). Eräänä päivänä ilmaantuva hirmumyrsky tuo rantavesiin valtavan kokoisen haiparven ja pian nouseva vesi, viemäristöt ja haikaloja ilmaan lennättävät tornadot tuovat nämä meren elävät myös maalla asuvien ihmisten riemuksi. Fin on huolissaan 10 kilometriä sisämaassa asuvan ex-vaimonsa (Tara Reid) sekä tyttärensä turvallisuudesta ja porukka lähtee autolla pelastusretkelle.

Tiesin ettei tällä kertaa priimaa pukkaisi ja osasin ehkä suhtautua elokuvaan sopivalla varauksella. Näyttelijäsuoritukset ja keskustelut olivat kömpelöitä, tietokonetehosteissa voisi olla parantamisen varaa ja juonikin voisi olla johdonmukaisempi. Eniten elokuvassa häiritsi itseäni se, ettei tekijät vaivautuneet selittämään että mitenkä jättikokoiset hait mahtuivat pieniinkin tiloihin kuten esimerkiksi talon sisälle. Tai että jos mies on 10 senttiä syvässä vedessä niin miten hai pystyy vetämään tälläisen veden alle, miehen yllättämisestä puhumattakaan. Puutteistaan huolimatta pakko myöntää että olen nukahtanut monen laadukkaamman elokuvan aikana, mutta tämän jaksoi kuitenkin katsoa loppuun saakka. Ehkä tämä johtui juuri siitä, että halusi nähdä miten kömpelöitä kohtauksia tekijät ovat saaneet aikaiseksi. En siis sano Sharknadoa hyväksi elokuvaksi, mutta kyllä tämän yhden kerran läppämielessä katsoo.

torstai 20. maaliskuuta 2014

Tarjous: Supernatural 8. kausi


CDON.COM:ssa on on meneillään 24 tuntia voimassaolevia tarjouksia. Tällä hetkellä vuorossa on Supernaturalin 8. tuotantokauden DVD-boxi vain 10.00 eurolla. Kannattaa kuitenkin pitää kiirettä, sillä tämä tarjous on voimassa vain perjantaihin kello 11:00 asti.

Kirpputorit: Romanttisia vampyyrielokuvia

Kuka on kovin jätkä joka imee verta, pieksee kaikki pahikset henkihieveriin ja käyttää one-lineria Always Bet On Black? Veikkauksistanne huolimatta kyseessä ei ole Edward Cullen vaan Wesley Snipesin esittämä Blade, jonka elokuvasarjan ensimmäisen osan näin joskus vuonna miekka ja kirves. En muista kenen kanssa vaihdoin aiemmin muutamia sanoja Blade-elokuvista, mutta päätin uteliaisuudesta antaa niille uuden mahdollisuuden, josko ne eivät olisi yhtä hoopoja kuin mitä muistelen. Nyt Kuopion Citypörssissä kyseiset elokuvat tulivat vastaan yhteishintaan 2.50 euroa, joten lähiaikoina elokuvakatsomossani on tiedossa maltillista ja romanttista vampyyridraamaa á la Blade.

tiistai 18. maaliskuuta 2014

Pelattu: Assassin's Creed

Assassin's Creed on ollut minun oma ikuisuusprojekti. Ostin kyseisen pelin vuosia sitten Anttilasta (ja myöhemmin digitaalisena versiona Steamista), mutta tähän asti peli on lojunut vain osittain pelattuna nurkissa omien vikojensa vuoksi. Moni on sanonut sarjan seuraavia osia monta kertaa paremmiksi ja että ensimmäisen osan kannattaisi skipata välistä, mutta periaatteen vuoksi halusin kuitenkin pelata koko pelisarjan järjestyksessä läpi aivan ensimmäisestä osasta aloittaen vaikka sitten hampaat irvessä. Nyt viime viikonlopun aikana se hieno ja odotettu päivä sitten koitti, kun kyseisen pelin lopputekstit alkoivat rullaamaan ruudulla. YEEEHAAAW!!!

Pelisarjan ensimmäinen osa kertoo kahdesta henkilöstä, Desmondista ja Altairista. Abstergo Industries -nimisen megayrityksen edustajat ovat kaapanneet Desmondin koe-eläimekseen, koska hän on useiden historiallisten salamurhaajien jälkeläinen. Yrityksellä on käytössään Animus -niminen laite, jolla he pääsevät käsiksi Desmondin kautta näiden salamurhaajien muistoihin ja siten kauan aikaa sitten kadonneeseen yritystä kiinnostavaan tietoon. Desmondin päivät kuluvatkin kytkettynä laitteeseen ja keräten esi-isänsä Altairin kautta muinaista tietoa tapahtumista 1100-luvun Jerusalemin alueella.

Suurin osa pelistä nähdään Altairin hahmon kautta, vaikkakin muutamia kertoja käydään Desmondin kropassa käymässä keskusteluja häntä tutkivien henkilöiden kanssa täydentäen näin pelin taustajuonta. Itse Altairista on tullut salamurhaajana ylimielinen ja hän rikkoo erään tehtävänsä aikana kaikkia järjestönsä sääntöjä ja menettää tästä rangaistuksena arvonsa sekä aseensa. Hän on kuitenkin katuvainen ja saa järjestönsä päämieheltä mahdollisuuden palauttaa asemansa, kunhan vie hengen usealta lähialueen hirmuhallitsijalta tai jotka ovat muuten vaan tosi tuhmia. Sitä mukaa kun miehiä kaatuu, Altairin arvoasema salamurhaajien järjestössä palautuu mutta samalla kasvaa myös Altairin epäilykset tehtäväänsä ja esimiehiään kohtaan.

Salamurhat itsessään toistavat joka ikisellä kerralla samaa kaavaa, mikä onkin pelin pahin kompastuskivi ja syy miksi peli lojui hyllyssä pidemmän tovin pelaamatta. Aluksi Altair saapuu kaupunkiin ja etsii korkean rakennuksen, josta tutkailla ympäristöä. Tämän jälkeen vieraillaan salamurhaajien turvatalolla kuulemassa seuraavasta kohteesta. Seuraavaksi tutkitaan vielä lisää ympäristöä korkeista rakennuksista, tehdään tiedonkeräämiseen liittyviä tehtäviä, pelastetaan paikallisia ihmisiä vartijoilta ja muita sidequesteja. Kun tietoa kohteesta on tarpeeksi, palataan takaisin turvatalolle saamaan lopullisen hyväksynnän salamurhalle ja sen jälkeen hoitamaan itse päätehtävän. 

Kuten sanoin, niin saman kaavan toistaminen tämän pelin yksi ainoista joskin pahoista vioista. Kyllä ne pari ensimmäistä salamurhaa jaksoi vielä tehdä samalla kaavalla, mutta viimeistään viidennen kohdalla se alkoi olemaan jo melkoista piinaa. Onneksi huomasin jossain vaiheessa, että kaupunkilaisia ei tarvitse pahemmin pelastaa ja pakollisia tehtäviä on lähinnä torneissa kiipeilyt, suojatalossa vierailu kahdesti sekä kolmen tiedonkeruutehtävän suoritus ja sitten tietysti se itse salamurha. Tuossa vaiheessa peliä olin siis jo valmis oikomaan sen verran että yli 20 tehtävän (per salamurha) teinkin vain alle 10, olin kuitenkin mielestäni nähnyt jo kaiken tarvittavan.

Varsinaiset taistelut toimivat melkolailla samalla tavalla kuin Batman Arkham -pelisarjan peleissä eli mennään nujakan keskelle ja sopivilla nappienpainallusten ajoituksilla miekkaillaan vartijat kumoon. Taistelut ovat suhteellisen helppoja (etenkin ottaen huomioon että "elämämittari" palautuu pikkuhiljaa itsestään) mutta on se taistelu kuitenkin niin nättiä balettia silmille, että mielellään sitä tekee vaikkei pakko olisikaan. Rehellisen taistelun lisäksi Altair voi hiippailla varomattomien vartijoiden taakse tappaen nämä yhdellä iskulla, heittää etäältä kuoliaaksi tikareilla tai ihan vaan pudottaa katolta alas. Vartijoiden kuollessa toiset tulevat varmasti tutkimaan pian tapahtumia, joten paikalta kannattaa paeta rivakkaasti. 

Moni on tätä peliä parjannut ja kun hampaat irvessä pelasin loppuun asti, niin mitä mieltä sitten olen pelistä näin  jälkikäteen? Kyllähän se melkoista piinaa oli (toiston vuoksi), mutta oli se silti sen arvoista piinaa että suosittelen muillekin vaikka sitten mainitsemallani tehtävien minimimäärällä pelaten. Peli on mahdottoman nätti visuaalisesti ja parkourmainen eteneminen talojen katoilla ja seinillä niin hauskaa että rakennukset eivät olleet esteitä, pelkästään hidasteita. Suosittelen ehdottomasti! Seuraavaksi jatko-osien kimppuun ja niitähän pelihyllystä löytyy...

Lopuksi vielä muutamia videoklippejä itse pelistä, olkaa hyvä!


maanantai 17. maaliskuuta 2014

Tarjous: Viikon kestävät pelitarjoukset


Steamissa on taas tuttuun tapaan viikon ajan kestävät pelitarjoukset. Aiemmin nämä tarjoukset ovat rajoittuneet ehkä korkeintaan kymmeneen peliin, mutta nyt Steam on petrannut ja tarjousten määrä on moninkertaistunut. Pidemmittä puheitta ajattelin mainita tämänkertaisista tarjouksista muutamia tarjouksia jotka hivelevät(?) omia silmiäni, täyden listauksen löydät kuitenkin lopussa olevasta linkistä.

 • Spore, 3.75 euroa
 • Spore: Galactic Adventures, 3.00 euroa
 • Spore: Creepy & Cute, 2.00 euroa
 • Command & Conquer 3, 3.40 euroa
 • Command & Conquer 4, 6.80 euroa
 • Command & Conquer Red Alert 3 - Uprising, 3.40 euroa
 • Command & Conquer Red Alert 3, 6.80 euroa
 • Red Orchestra 2 GOTY, 10.00 euroa
 • Worms Ultimate Mayhem, 3.40 euroa

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Tarjous: Assassin's Creed IV Black Flag


Jos olet Assassin's Creed -pelisarjan hyvä toveri, niin nyt viimeisimmän osan eli Black Flagin saa halva(hko)lla CDON.COMista, mutta vain rajoitetun ajan. Tarjous kestää vain sunnuntaihin kello 10:00 saakka, joten kannattaa pitää kiirettä. Hintaan ei kuulu toimituskulut, mutta jos nurkkiin on jäänyt ilmaiset toimitukset sisältäviä alennuskoodeja, niin ne toimivat tämänkin kanssa. Pelien hinnat eri alustoille ovat:

 • Assassin's Creed IV Black Flag, 12.00 euroa (PC)
 • Assassin's Creed IV Black Flag, 22.00 euroa (PS3)
 • Assassin's Creed IV Black Flag, 22.00 euroa (Xbox 360)
 • Assassin's Creed IV Black Flag, 22.00 euroa (Wii U)
 • Assassin's Creed IV Black Flag, 60.00 euroa (PS4)

torstai 13. maaliskuuta 2014

Tarjous: Humble Weekly Sale


Humble Bundle -sivustolla on julkaistu taas uusi Weekly -pelitarjous, joka on voimassa seuraavaan torstaihin saakka. Tarjouksen ideana on tuttuun tapaan se, että saat itse päättää maksamasi hinnan ja saamiesi pelien määrä riippuu tästä summasta. Mitä enemmän maksat, sitä enemmän pelejä saat. Tällä kertaa hintarappuset ovat seuraavat:

Maksamalla yhden dollarin saat pelit:

 • Alpha Protocol
 • Company of Heroes
 • Rome: Total War
 • Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit

Jos maksettu summa nousee 6.00 dollariin, saat lisäksi:

 • The Typing of the Dead: Overkill
 • Binary Domain
 • Renegade Ops
 • 10 Classic Sega Genesis Games
 • Medieval 2: Total War

Viimeisenä hintarappusena on 15.00 euroa, jolla saat edellisten lisäksi vielä pelin:

 • Total War: SHOGUN 2


keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Tarjous: Square-Enix -ale


Greenman Gaming * -sivustolla on meneillään Square-Enix -kampanja, jossa joitakin heidän pelejään myydään halvahkoon hintaan. Jos ostoksiesi hinta ylittää 10 euroa, voit käyttää maksamisen yhteydessä alennuskoodia H799RH-7L8NPP-RCKKT8, jonka jälkeen hinta putoaa alas vielä 20% verran. Tarjolla on ainakin seuraavat pelit:

 • Final Fantasy VII, 6.50 euroa
 • Final Fantasy VIII, 8.70 euroa
 • Tomb Raider, 10.00 euroa
 • Deux Ex: Human Revolution, 5.00 euroa
 • Sleeping Dogs, 5.00 euroa
 • Hitman: Absolution, 6.25 euroa
 • Quantum Conundrum, 2.25 euroa

* Kun kirjaudut mainitun linkin kautta sivustolle ja ostat vähintään 2.00 euron edestä jotain, GMG-tilillesi lisätään 2.00 euron edestä virtuaalista rahaa joilla voit ostaa myöhemmin uusia pelejä.

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Tarjous: Merkkejä kesäaikaan siirtymisestä


Eräs luonnon merkki kesäaikaan siirtymisestä on se, kun Steamissa vaihdutaan ainaki hetkellisesti päivittämään pelitarjoukset jo kello 19 aikaan normaalin 20:n sijaan. Nyt tuokin poikkeama taas tapahtui ja samaan aikaan viikon kestävissä pelitarjouksissa oli mukana normaalia suurempi määrä tarjouspelejä. Listaan tuttuun tapaan alapuolelle muutaman omasta mielestäni kiinnostavimman, kaikki tarjoukset löytyy kuitenkin aivan lopussa olevan linkin takaa:
 • Crysis, 4.50 euroa
 • Crysis 2 Maximum Edition, 10.20 euroa
 • Sonic The Hedgehog 4 - Episode 1, 1.75 euroa
 • Sonic The Hedgehog 4 - Episode 2, 3.25 euroa
 • Dead Space, 3.40 euroa
 • Dead Space 2, 6.80 euroa

Deep Silverin pelipaketti -arvonta suoritettu

Se olisi sitten viikon kohokohta eli blogin viimeisimmän peliarvonnan kohokohta. Tällä kertaa mukana oli Deep Silverin pelejä ja ainakin kaksi peleistä oli yhtiä allekirjoittaneenkin lempipelejä viimeisiltä vuosilta. Moni lukija taisi olla samaa mieltä, sillä osanottajia arvontaan tuli mukaan yhdeksän kappaletta, iso kiitos kaikille osallistujille aktiivisuudestanne! Mukava oli huomata, että mukana oli muutamia uusiakin kasvoja, toivottavasti olette mukana jatkossakin tapahtuvissa arvonnoissa. Haluatte varmasti päästä itse arvontaan joten let's go!
Tällä kertaa onnetar suosi Satua, isot onnittelut hänelle! Laitan voittajalle viestiä vielä toista kautta, muistahan vastata parin päivän sisällä :) Isot kiitokse myös muillekin osallistujille, toivottavasti käy parempi tuuri tulevilla arvontakerroilla. Nyt vaan odottelemaan näitä seuraavia kertoja...

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Katsottu: Järki Ja Tunteet

En ole mikään hömppäelokuvien suuri ystävä ja Jane Austenin teoksiin pohjautuvat elokuvat ovat jääneet allekirjoittaneelle tuntemattomiksi. Yleissivistääkseni itseäni minulla on ollut kuitenkin pieni uteliaisuus kyseisiä elokuvia kohtaan ja nyt kun tämä vuonna 1995 tehty versiointi Järjestä ja tunteesta tuli vastaan kirpputorilla 1.50 euron hintaan ja olihan vielä naistenpäiväkin lähestymässä, niin päätin ottaa tämän chick flickin käsittelyyn.

Elokuva alkaa Herra Dashwoodin (Tom Wilkinson) kuolinvuoteelta, jossa tämä kertoo jättävänsä talonsa aiemman avioliittonsa pojalleen Johnille ja tämän vaimolle Fannylle (James Fleet, Harriet Walter). Dashwoodin uudempi vaimo ja tämän kolme tytärtä (Gemma Jones, Emma Thompson, Kate Winslet, Emilie Francois) puolestaan jäävät vähäisille rahoille, joilla hädin tuskin tulee toimeen. Köyhän naisen asema tuon ajan maailmassa ei ole mitenkään helppo, koska ainoa keino varakkuuteen on avioliiton kautta ja varakkaat perheet eivätä halua poikiaan naimisiin köyhien naisten kanssa. Naisnelikko muuttaa asumaan serkkunsa ja tämän vaimon (Sir John Middleton, Elizabeth Spriggs) luokse, jotka piinaavat kuitenkin jatkuvalla toisten asioihiin puuttumisella ja juoruilulla sekä yrityksellä parittaa neitokaisia miehille. Naisten ympärillä alkaa pyörimään jos jonkinlaisia herrasmiehiä (Hugh Grant, Alan Rickman, Greg Wise), mutta aina esteeksi tuntuu tulevan näiden perheet ja aikansa periaate, että raha menee rakkauden edelle puhumattakaan siitä, ettei kaikki herrasmiehet ole aina sitä miltä aluksi vaikuttaa.

DVD-version mukana tulevissa extroissa on muutaman elokuvan trailerin lisäksi muutama poistettu kohtaus, Emma Thompsonin kiitospuhe Golden Globe -voittonsa jälkeen sekä kaksi kommenttiraitaa. Ensimmäisellä raidalla keskustelee Emma Thomplson ja tuottaja Lindsay Doran, toisella puolestaan ohjaaja Ang Lee sekä apulaistuottaja James Schamus. Parin tunnin elokuvan jälkeen en jaksanut alkaa enää kuuntelemaan koko kommenttiraitoja, mutta lyhyen pätkän kuunnteltua olettaisin keskusteluiden olevan kiinnostavia, erityisesti jos kirjat ovat tuttuja.

Elokuva on vanhalle tyylilleen uskollisesti melko rauhaisaa ja romanttista hömppää. Katselu oli kuitenkin mukavaa vaihtelua nykyaikaisille elokuville ja extroissa olleista Pikku naisia ja Pitkän päivän ilta -elokuvien trailereista tuli mieleen, että ne voisi vielä joskus katsoa näyttelijöittensä vuoksi, jos leffat tulevat joskus kirpputorilla vastaan. Mitä tähän esiteltyyn elokuvaan tulee, niin ei tämä huonokaan ole, joten suosittelen katsomaan tämän ainakin kerran elämänsä aikana vaikka ihan sivistyksen vuoksi!

Niin ja siis hyvää naistenpäivää! :)

Arvonta: Deep Silverin pelipaketti

Viimeisin arvonta blogini puolella taisi olla joulukuun puolella, joten nyt olisi taas korkea aika laittaa sellainen pystyyn. Tällä kertaa arvottavaksi ajattelin laittaa Humble Bundle -sivustolla olleen pelipaketin, joka sisältää useammankin kappaleen Deep Silver -firman tuotoksia. Olen itse pelannut vain paria näistä peleistä, mutta ainakin ne muutamat ovatkin olleet sitten sellaisia, että olen pitänyt ja kovasti.Pelipaketin ainakin omasta mielestäni merkittävin peli on Saints Row The Third, peli jonka esittelinkin blogissani vastikään. Tykkäsin pelistä ja saamieni kommenttien mukaan en ole ollut todellakaan ainoa. Peruspelin mukana saat lisäksi Full Package -nimisen DLC-kokoelman, jolla saat mukaan ison määrän uusia asusteita, ajoneuvoja ja muuta kamaa. Kirjoittamani esittely ja video löytyy täältä.

Toinen pelaamani peli on Dead Island Game of the Year -versio, jossa maksimissaan neljä pelaajaa pääsee lahtaamaan zombieita ja suorittamaan tehtäviä fiktiiviselle Banoin trooppiselle lomasaarelle. Myös Dead Islandit ovat olleet mielestäni yhtiä viime vuosien parhaimmista peleistä ja suosittelen tätäkin kaikille paitsi herkimmille. Tästäkin pelistä löytyy lyhykäinen esittelyteksti ja hieman pidempi pelaamisvideo täältä.

Muita arvottavia pelejä en ole ainakaan vielä pelannut kunnolla, joten niistä en osaa sanoa kunnolla oikein mitään muuta kuin että Googlella löytyy arvosteluja, jos pelit ovat tuntemattomia :-) Kaikki palkintopelit ovat kuitenkin seuraavat:

 • Saints Row 3 + The Full Package
 • Dead Island GOTY
 • Saints Row 2
 • Metro 2033
 • Risen
 • Risen 2
 • Sacred Citadel
 • Sacred 2 Gold

Pelit ovat siis PC-versioita ja ladataan Steam-palvelun kautta. Jos kyseinen palvelu on entuudestaan tuntematon, voin neuvoa tarvittaessa. Pakettiin kuuluu myös soundtrackit peleistä Saints Row The Third, Risen, Risen 2 sekä Sacred 2.


Säännöt:

Voit osallistua arvontaan kirjoittamalla kommenttina tähän postaukseen nimesi/nimimerkin ja sähköpostiosoitteesi. Jos et halua osoitettasi kaikkien nähtäville, voit ilmoittaa sen minulle osoitteeseen deltius@hotmail.com (muutakin kautta voi ilmoittaa, jos olet esim. Steam-kaverinani), mutta sekä nimen että yhteystietojen ilmoittamiset ovat kuitenkin pakollisia. Osallistumiselle arvontaan on aikaa noin viikko ja tarkemmin sanoen maanantaihin 10.3. kello 18:00, jonka jälkeen suoritan arvonnan ja ilmoitan voittajalle ja blogiin mahdollisimman pian. 

Jos voittaja ei vastaa yhteydenottooni 12.3. kello 18:00 mennessä, palkinto menee uudelleen arvottavaksi. Pidätän lisäksi oikeuden puuttua tilanteeseen, jos havaitsen vilppiä tai muuta maalaisjärjen vastaista toimintaa.

Kaikesta tästä sääntöviidakosta huolimatta, toivotan kaikille paljon onnea arvontaan! :)

Tarjous: G2A.COM:n Weekly Sale


G2A.COM -sivustolla on taas alennusmyyntejä, jotka kestävät suurinpiirtein tiistain loppuun saakka. Kyseiset tarjoukset ovat voimassa tosin vain jos pelit maksetaan PayPalilla. Tarjolla on mm. seuraavat pelit:

 • Warcraft 3: Reign of Chaos, 4.00 euroa
 • Warcraft 3: The Frozen Throne, 4.00 euroa
 • Darksiders, 2.00 euroa
 • Battlefield 4, 22.00 euroa
 • Saints Row 4, 12.50 euroa
 • Assassin's Creed IV: Black Flag, 19.00 euroa

Mainitsemani versiot on ns. Global-versioita eli sellaisia joiden pitäisi toimia ongelmitta Suomessakin. Sivustolta löytyy peleistä myös ns. Venäjän versioita jotka ovat vielä piirun verran halvempia, mutta saattavat vaatia ylimääräisiä kikkailuja toimiakseen. Keskityn G2A.COM:n mainosteluissa vain näihin Global -versioihin jotta pelit varmasti toimivat.
G2A.COM palkitsee käyttäjiä pienellä korvauksella, jos nämä saavat houkuteltua sivustolle uusia asiakkaita. Jos haluat antaa minulle pienen tuen blogissani tapahtuvasta tarjousten ilmoittelusta, niin rekisteröidy palveluun https://www.g2a.com/gr/deltius@hotmail.com osoitteen kautta. Vastaavasti voit itsekin mainostaa sivustoa eteenpäin tuttavillesi ja saat heidän ostoksista korvauksen. Lisätietoa palkkiojutusta löytyy osoitteesta:


Kiitän jo etukäteen Teitä, jotka toivottavasti tukevat peliostosten yhteydessä minua! :)

torstai 6. maaliskuuta 2014

Tarjous: Humble Weekly Sale


Taas on se aika viikosta, kun Humble Bundle -sivusto julkaisee uudet viikon kestävät pelitarjouksensa. Humble Bundle Weeklyssä on siis ajatuksena, että maksamalla yhden dollarin verran saat pienen nipun ennalta ilmoitettuja pelejä ja jos maksat vielä viisi dollaria lisää, saat vielä muutaman lisää. Oston yhteydessä saat määrätä, miten paljon rahoista menee millekin osapuolelle (esim. hyväntekeväisyyteen, pelin tekijöille jne). Pidemmittä puheitta let's begin:


Vähintään yhden dollarin maksaneet saavat seuraavat pelit:
 • Peggle Deluxe
 • Bejeweled 3
 • Bookworm Deluxe
 • Escape Rosecliff Island
 • Feeding Frenzyy 2 Deluxe

ja vähintään kuusi dollaria maksaneet saavat lisäksi seuraavat pelit:
 • Plants vs Zombies GOTY Edition
 • Peggle Nights
 • Zuma's Revenge

Tarjous: PS Storen pelialet

Katselin taas Playstation Storen tarjontaa ja huomasin, että siellähän on taas uusi pelien alennuskampanja nimeltä "peliviihdettä edullisesti". Tylsästä nimestään huolimatta piti tottakai katsoa millaisia aleja siellä on tällä kertaa ja siellähän olikin vaikka mitä jännää. Playstation Plus -palvelun jäsenet saa hintoihin vielä 10% lisäalennuksen. Listaan tähän taas joitakin omasta mielestä kiinnostavia tarjouksia, mutta koko tarjonnan kannattaa tsekata lopussa olevasta linkistä eli Playstation Storen WWW-sivulta.

 • Tomb Raider, 1.20 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Tomb Raider 2, 1.20 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Tomb Raider 3, 2.50 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Tomb Raider: The Last Revelation, 2.50 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Tomb Raider Chronicles, 2.50 euroa (PS3, PSP, PS Vita)
 • Tomb Raider Anniversary, 3.00 euroa (PSP, PS Vita)
 • Tomb Raider Underworld, 6.20 euroa (PS3)
 • Tomb Raider Legend, 4.00 euroa (PSP, PS Vita)
 • Uncharted 2: Among Thieves, 8.00 euroa (PS3)
 • Uncharted: Golden Abyss, 8.00 euroa (PS Vita)
 • Far Cry 3: Blood Dragon, 7.50 euroa (PS3)
 • Hitman Trilogy HD, 12.00 euroa (PS3)

keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Tarjous: Giana Sisters Twisted Dreams Bundle


Suurena Giana Sisters: Twisted Dreams -fanina muistuttaisin ihmiskuntaa siitä ilouutisesta, että nyt kyseiset pelit ovat Steamin puolella niin käsittämättömän halpaan hintaan, ettei tätä tilaisuutta kannata missata jos pelit sattuvat puuttumaan pelikokoelmista.

 • Giana Sisters: Twisted Dreams - Rise of the Owlverlord, 1.25 euroa
 • Giana Sisters: Twisted Bundle (GS:TD + GS:TD-RotO), 4.50 euroa

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Pikakatsaus: The Elder Scrolls Online Beta

Moni on varmaan tietoinen, että muutama viikko sitten oli The Elder Scrolls Online Betan ns. stressitesti, jonne kutsuttiin mukaan varmaankin jokainen ensimmäiseen Betaan hakeutunut ihminen. Minäkin satuin kuulumaan näihin onnekkaisiin, vaan käyttöehtojen mukaan mistään näkemästä ei saanut kertoa missään muodossa, niin agenttimaisen salaista puuhaa se oli. Nyt järjestettiin uusi testiviikonloppu ja tällä kertaa näkemästään ja kokemastaan saa kertoa, joten ajattelin kirjoittaa aiheesta tälläisen pikakatsauksen.

Aluksi haluan sanoa, että taustani nettiroolipeleihin tai Elder Scrollseihin on melko vähäinen. WOWia en ole pelannut kertaakaan ja muutkin nettiroolipelit ovat jääneet aikalailla yhden kokeilukerran asteelle. Elder Scrollseista minulla on kyllä jonkin verran kokemusta Oblivionista ja se onkin yksi parhaista pelaamistani roolipeleistä. Tästä huolimatta pelituntini ovat kuitenkin varmasti reilusti vähäisemmät kuin heillä, jotka ovat tahkonneet parin viime vuoden aikana Skyrimiä melkein unissaankin. Voin siis pitää itseäni melko noviisina nettiroolipelaajana eli ESO-kokemukseni kannattaa peilata tämän näkökulman kautta.

Peli alkaa perinteisellä hahmonluonnilla, joka on ESO:n tapauksessa melko kattava. Hahmon luonnin jälkeen pelaaja tiputetaan aluksi pieneen luolastoon ja tämän jälkeen ensimmäiselle pikkusaarelle, jotka molemmat toimivat eräänlaisina tutorialina varsinaiseen peliin. Tekemistä aloitussaarellakin riittää ihan kiitettävästi, jonka jälkeen siirrytään pelin varsinaiselle saarelle. En ole vielä aivan varma miten lopullinen peli toimii että aloittavatko kaikki pelaajat eri saarilla riippuen omasta rodustaan jne, mutta jos näin on, niin koko pelialue on siinä tapauksessa aivan järjettömän iso. Itselläni pelialueena toimi Auridonin saari, joka on muuten mukavan oloinen ja idyllinen paikka, mutta sitä riivaa jatkuvat merirosvojen hyökkäykset.

Itse pelasin Wood Elf -hahmolla ja pyrin panostamaan enemmän etä- kuin melee-aseisiin. Kaikkiin pelin toimintoihin ei löytynyt opastuksia (oma ohjeiden skippailu ei auttanut asiaa) ja moni asia piti opetella kantapään kautta. Aiempien salassapitovelvollisuuksien vuoksi netistä löytyvän ohjeistusten määräkin oli myöskin sangen niukka ja moni perusasia tuli opittua vasta viime hetkillä kun olin jo päättänyt että tänä viikonloppuna en enää pelaa. Eräskin taistelu olisi mennyt varmasti helpommin, jos olisin siinä vaiheessa tiennyt parannuspullojen pikanäppäimestä/tavaraslotista. Hahmot kuitenkin resetoidaan lopullisen pelin julkaisun yhteydessä, niin seuraavalla hahmolla pelaaminen sujuu varmasti jo reilusti paremmin.

Itse peli oli hyvin paljon samanlaista questien perässä juoksemista kuin aiemmissakin ES-peleissä. Olihan ne tehtävät kyllä hieman suoraviivaisempia, mutta olisi kai liikaa vaatia monimutkaisempia sisältöjä kun porukka juoksee tehtävät läpi muutamissa minuuteissa vaatien jo uutta tilalle. Itseäni huvitti tilanteet joissa tarkoitus oli muka hiipiä hiljaa lukitun oven läheisyydessä ja samaan aikaan muita pelaajia juoksi samasta ovesta niin että ovi vaan heilui niinkuin pyöröovi.

ESO-peliä voi pelata toki yksinkin, mutta hauskempaa se on porukalla. Pelissä voi perustaa kiiltoja ja ryhmiä ja ryhmäläiset sitten näkyvät toistensa kartoilla pienellä merkillä ja varsinaisessa näkymässäkin, jos ovat vaan lähellä toisiaan. Jotta pelaaminen ei menisi aivan liian helpoksi, niin joillekin alueille pääsee vain yksinään tai niin ettei muita pelaajia saa avukseen esimerkiksi taisteluun.

Jos pelistä pitää jotain valittaa, niin peli on vielä melko buginen. Välillä questien suoritus jää pattitilanteeseen, kun olennainen hahmo jää ilmestymättä. Onneksi questit pystyivät resetoimaan ja aloittamaan alusta, mutta ei sekään pelaajaa ilahduta. Peli jäi myös usein jumiin jos kesken keskustelun NPC:n kanssa alt+tabbasi Windowsin puolelle. Tähän onneksi auttoi chattiin kirjoitettu komento /reloadui ja suurempaa vahinkoa ei kerennyt tapahtumaan. Toivottavasti saavat korjattua nuo ongelmat kuitenkin lopulliseen versioon mennessä.

Peli on ulkoasultaan todella nättiä katsottavaa ainakin nettiroolipeliksi. Rehellisesti sanoen odotin ESO:lta paljon vähemmän ja kun peli osoittautuikin jo ensimmäisen Beta-viikonlopun aikana samanlaiseksi puuhasteluksi kuin esim. Oblivion, niin yllätyin erittäin positiivisesti. Mahdollisuudet tutustua betaan alkavat olemaan jo melko vähäiset ennen pelin varsinaista julkaisua huhtikuun alussa, joten toivottavasti mahdollisimman moni pääsi betaa koittamaan ja kokemaan saman ilon jonka itse koin! :)

Lopuksi vielä nopeasti kasaan heitetty satsi videoclippejä pelisession aikana tallennetuista pätkistä, olkaa hyvä! :) P.S. Videon saa suuremmaksi ja kuvanlaatua nostatettua oikeassa alakulmassa olevista painikkeista.