tiistai 24. helmikuuta 2015

Hyvää noin 3,1-vuotista syntymäpäivää!

Vanhuus ei tule yksin ja usein sen mukana tulee myös dementia. Jostain käsittämättömästä syystä onnistuin unohtamaan kokonaan blogini kolmannen vuosipäivän, päivän jota odottelin niin kovasti ennakkoon. Koska haluan tehdä vuosipäiväkirjoituksesta jokavuotisen perinteen, päätin silti kirjoittaa mielummin hieman myöhässä kuin en ollenkaan. Varsinainen merkkipäivä oli jo 19.1, joten siitä tuo otsikossa mainittu 3,1 vuotta :-)

KATSAUS EDELLISEEN VUOTEEN

Menneenä vuonna tuli kirjoitettua monenlaisista aiheista, eivätkä kaikki olleet pelkästään pelitarjouksia. Pelirintamalla tuli kirjoitettua mm. Assassin's Creedeistä, useista eri Super Mario -peleistä ja ehkä vuoden yllättäjästä Shadow of the Mordorista. Elokuvapuolella en ole kerennyt/jaksanut kirjoittaa läheskään niin monesta katsomastani leffasta kuin olisin halunnut, mutta TV-sarjojen puolella valokeilaan pääsivät tuotantokaudet mm. Veronica Marsista, Supernaturalista sekä Netflixissä näkyvistä sarjoista Orange Is New Black ja Continuum.

Vuoden aikana blogini koki myös joitakin muutoksia. Sivuston ulkonäkö vaihtui oletusteemasta simppeliin valkoiseen. Muutos ei ollut suuren suuri, mutta ainakin omia silmiäni miellyttävä, koska arvostan blogeissa yksinkertaisuutta ja sitä että siellä keskitytään itse sisältöön eikä aleta liikaa koreilemaan ulkoasuilla.

Toinen muutos oli bannerin ottaminen käyttöön blogin yläreunaan. Siltä varalta jos ette sattuneet olemaan paikalla kyseisen uudistuksen aikaan niin voin kertoa vielä bannerin ajatuksen. Pyrin päivittämään siinä esiintyvät kuvat joka kuukausi ja näissä tulee esiintymään viime aikoina pelaamiani pelejä, katsomiani leffoja/TV-sarjoja tai kirpputoreilta tekemiäni löydöksiä. Koska blogini visuaalisuus on muuten melko yksinkertainen, niin toivon tällä saavan aikaan edes pientä vaihtelua ulkoasuun.

Kolmas uudistus on ollut videoiden käytön lisääntyminen postauksissa. Jossakin vaiheessa huomasin, että liikkuvan kuvan käpistely on ihan hauskaa puuhaa ja koska blogit voivat sisältää nykyään tekstin lisäksi muitakin medioita, päätin alkaa hyödyntämään videoita. Yksi videoiden mahdollistama juttu on ollut menneenä vuonna aloittamani tunnista videosta -visailu ja olen pyrkinyt laittamaan videota mukaan myös pelien esittelypostauksiin.

Bloggerin tilastointimahdollisuudet ovat hieman puutteelliset ja voin todeta vain sen verran, että vuoden aikana eniten lukukertoja haali Five Nights at Freddy's -postaus. Koko blogin historian aikana blogin katselukertoja on ollut noin 83.400, mistä saadaan viimeisimmän (1,1) vuoden katselumääräksi noin 35.400. Vaikka tiedostankin että osa näistä on ollut internetissä liikkuvien hakurobottien vierailuja, on mukana myös iso määrä oikeitakin ihmisiä ja iso kiitos näistä vierailuista teille :-) 

KUNNIAMAININTOJA

Olen näissä vuosipostauksissa antanut joitakin kunniamainintoja erilaisissa kategorioissa. Olen pitänyt nämä kategoriat melko samoina, joten en tee muutoksia tälläkään kertaa. Tässä siis uusimmat maininnat viime vuodelta, olkaa hyvä!

Paras peli: Middle-Earth: Shadow of Mordor

Tässä kategoriassa olin hieman kahden vaiheilla. Vaihtoehtoina olivat joko Shadow of Mordor tai sitten Super Mario 3D World ja lopulta kallistuin Mordorin puolelle. Vaikka peli onkin suhteellisen lyhyt, oli siinä todella paljon silmänkarkkimaista puuhaa suoran toiminnan tai vaihtoehtoisten etenemistapojen ystäville.

Suurin yllättäjä-peli: Middle-Earth: Shadow of Mordor

Shadow of Mordor tuli hieman kuin puskista. En pystynyt uskomaan, että Sormusten Herrojen maailmaan liittyvä peli voi olla lisenssirahastusta kummoisempi tuotos, mutta tässä useampikin osa loksahti paikalleen.

Paras latauspalvelu: G2A.COM

G2A.COM pysyy edelleenkin oman top-listani kärjessä. Viime vuonna oikeastaan mitkään muut suuren näkyvyyden sivustot eivät ole tarjonneet pelejä yhtä halvalla, kuin G2A. Kyseisen sivuston asemasta tulevana vuonna en osaa vielä sanoa kunnolla, sillä ainakaan Ubisoft ei ole tykännyt peliensä myymisestä kyseisellä sivulla ja tulee varmaankin laittamaan kapuloita rattaisiin. Lukuisista huhu- ja pelottelupuheista huolimatta itse en ole kylläkään huomannut, että ostamani pelit olisivat kadonneet tms ikävää.

Paras elokuva jota en ollut aiemmin nähnyt: Zombieland

Uusia elokuvia tuli katseltua melko vähän edellisenä vuotena tai en muista ainakaan niitä kaikkia. Yksi ihan kiinnostava leffa oli kuitenkin Woody Harrelsonin tähdittämä zombie-leffa Zombieland. Jos haluatte valinnalle perusteluja niin: Woody Harrelson.

Lisätty: Mieleeni tuli myöhemmin, että jos dokumenttielokuvat lasketaan elokuviksi, niin silloin vuoden kiinnostavin elokuva oli todennäköisesti Video Game: The Movie.

Paras TV-sarja jota en ollut aiemmin nähnyt: Continuum

Tänä vuonna tuli katseltua useita TV-sarjoja, joista pitkäkestoisimmassa katselussa on ollut Star Trek The Next Generation. Vaikka kyseessä onkin erittäin hyvä sarja, olen sen nähnyt aiemminkin ja itselleni täysin tuoreista sarjoista kiinnostavin on ollut scifi-sarja nimeltä Continuum.

Paras kirpputori: Citypörssi, Kuopio

Kuopion kirpputoritilanne ei muutu kovinkaan usein. Vaikka vuoden aikana ilmaantuikin uusi kirppari Sesonkkitori, ykköspaikan titteli pysyy silti edelleen Citypörssillä.

Paras kirpputorilöytö: Silent Hill HD Collection

Tämä oli hieman vaikea valita. Kruunun olisi varmasti saanut Taito Legends, mutta huomasin löytäneen sen kirpputorilta hieman synttäreiden jälkeen, joten en laske sitä mukaan tähän. Silent Hill -kokoelman löysin viime toukokuussa ja pelit vaan ovat niin legendaarisia, että titteli meni tällä kertaa kyseisille peleille.

Siinä olikin pieni katsaus menneeseen vuoteen. Vaikka blogin sisältö ja julkaisutahti muuttuukin ajan myötä, into sen pitämiselle ei ole kuitenkaan laantunut. Aktiiviset kommentoijat kannustavat aina tämän kirjoittamiseen, joten kertokaa täysin vapaasti jos piditte jostain postauksesta tai päinvastoin jos jossain oli parantamisen varaa. Erityinen kiitos teille jotka olette jaksaneet seurata juttujani jo pidemmän aikaa, arvostan seuraamistanne kovasti. :-)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon. Ei olisi tuolloin kolme vuotta sitten kyllä uskonut että innostus riittää vuottakaan, mutta tässä sitä vielä porskutetaan :)

      Poista