sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Pikakatsaus: Monster Hunter 4 Ultimate

Monster Hunter -pelisarja on ollut minulle suht tuntematon entuudestaan, kunnes kaverini alkoi ylistämään ja mainostamaan erityisesti sarjan kolmatta osaa. Sarjan neljänneksi numeroitu osa julkaistiin Euroopassa samaan aikaan New 3DS:n kanssa eli viime perjantaina ja mainospuheet tehosivat minuun sen verran hyvin, että olihan tämäkin peli pakko ostaa (toinen pakko-ostos oli se toinen perjantaina julkaisupäivän saanut 3D-remake eräästä tunnetusta vihreänuttuisen miehen pelistä).

Olen kerennyt pelaamaan MH4U:ta vasta hieman, mutta ajattelin kirjoittaa pelistä kuitenkin jo muutaman sanan. Pelin ideana on toimia metsästäjänä, joka lahtaa lähialueen dinosaurushirviöitä, kerätä näistä lihat ja luut sekä ympäristöstä erilaisia resursseja kuten rautamalmia, sieniä jne. Nämä materiaalit kiikutetaan sitten lähikylään, jossa niistä rakennetaan aseita, panssareita, parannuspotioneita jne.

Oma pelityyli riippuu paljolti hahmon erikoistumisista. Oma tähän asti pelaamani hahmoni on esimerkiksi lähitaisteluun keskittynyt pitkän miekan heiluttelija, jolla ei ole kuperkeikkaväistöjen lisäksi muita puolustuskeinoja. Hirviöitä pelissä on useita kymmeniä ja jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Pelin sisällä on omat ohjetekstinsä niin varusteisiin kuin vihollisten lajitietoihin.

Peliä voi pelata joko yksin tai moninpelinä. Yhdellä tai kahdella pelaajana mukana hengailee NPC-lemmikkikissat, jotka avustavat monstereiden nirhimisessä. Useammalla hengellä pelatessa apureita ei ole ja pelaajien lukumäärä vaikuttaa olentojen kestävyyteen, ei määrään. Olemme pelanneet MH4U:ta nyt kolmen pelaajan voimin ja sanomattakin on selvää, että hauskaa on ollut. Monipuolisen sisällön lisäksi peli näyttää varsin upealta ja New 3DS:n 3D-efekti sai suuria kehuja aiemmin perus-3DS XL:llä pelanneilta kavereilta. Peli vaatii hieman mekaniikkojen opettelua mutta niiden opittua peli on ollut todella viihdyttävä ja suosittelen tutustumista kaikille 3DS:n omaaville ihmisille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti