perjantai 20. helmikuuta 2015

Pikakatsaus: Legend of Zelda - Majora's Mask 3D

Viikko sitten postiluukusta kolahti julkaisupäivänään parikin uutta Nintendo (New) 3DS:n peliä. Toinen näistä oli Monster Hunter 4 Ultimate ja toinen oli Zelda -pelisarjan paljon hehkutusta saaneen Majora's Maskin uudelleenluotu versio. MH4U:n tapaan aikomukseni oli kirjoittaa Majurin Maskistakin lyhyen pikakatsauksen että miltä peli vaikuttaa ensimmäisen pelitunnin perusteella (en meinaa pelata peliä enempää ennenkuin esim. Ocarina of Time 3D on läpäisty), mutta jotenkin tuo kirjoitus unohtui muiden kiireiden vuoksi. Kiitos kuitenkin Rollelle, että muistutti postauksellaan että tämänkin piti raapustaa :)

Voisin kertoa sen verran taustoja, että en ole pelannut kertaakaan alkuperäistä Majora's Maskia, mutta tietokoneen N64-emulaattorilla ja Wii U:n Virtual Consolella kylläkin. Itse asiassa Majora oli yksi ensimmäisistä VC-peleistäni ja tämä olikin myös hyvä syy tilata Briteistä adapteri, jotta pääsin nauttimaan pelistä Gamecuben ohjaimellani. Peli on kuitenkin siis ainakin jossain määrissä entuudestaan tuttu.

Miltä tämä uusioversio sitten vaikutti aiempiin pelikertoihin verrattuna? Ensimmäinen kehu tulee pelin sovittamisesta taskukokoiselle laitteelle. Aiempien versioiden pikselöityvät grafiikat alkoivat häiritsemään hieman ainakin itseäni suuremmalta ruudulta katsottuna. Käsikonsolin grafiikoita on tottakai paranneltu entisestä, mutta muutenkin peli näyttää loistavalta erityisesti pieneltä näytöltä katsottuna. Alemmalle ruudulle jäävä käyttöliittymä on erittäin toimiva ja yksi pelin olennainen esine muistikirja kaupunkilaisten menoista on kokenut parannuksia. Jotkut alueet näyttivät myös muuttuneen eli tällä kertaa esim. kellotornin taakse pääsi kurkkaamaan vapaalla kameralla ja rahanvaihtaja olikin vaihtanut paikkansa sinne. Melkein ainoa itseäni häiritsevä muutos oli okarinalla soittelu... aiemmin muistaakseni riitti melkein c-ohjaimella vääntely eri suuntiin, mutta nyt näppäimet oli jaoteltu uusille näppäimille ja itse en tästä oikein tykännyt (joskaan en keksi parempaakaa ratkaisua)

Suurimmalta osin pidin kuitenkin pelin parannuksista ja kyseessä on loistavasti tehty pelin remake. En ole tietenkään pelannut peliä vielä pitkälle, joten en tiedä tuleeko siellä vastaan millaisia yllätyksiä. Peliin aiemmin tutustumattomille sellainen muistutus, että ainakin alkuperäinen peli oli sanotaanko haasteellinen mutta jos se ei haittaa, niin suosittelen ehdottomasti!

3 kommenttia:

 1. Arvostelun kerkesin juuri itse tehdä kun sain pelin läpi pelattua :D
  Hauska tosin lukea mitä mieltä muut ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyseisestä pelistä. Oma emäntä kun oli heti sitä mieltä että ei aio pelata kun hermot ei kestä :D

   Poista
  2. Onnittelut siis tuosta läpimenosta :) Itse pelasin aiemmilla kerroilla Gerudo-linnakkeeseen asti, jossa oli aikakriittinen tehtävä (en sen tarkemmin sano jotten spoilaa muilta :D) ja kun failasin siinä ja olisi olisi pitänyt tehdä koko juttu alusta asti, niin huusin pitäkää majora's tunkkinne ja siirryin pelaamaan muita pelejä :-D Mutta ei sekään tietenkään mahdoton tehtävä ole, pitää vaan opetella paremmin.

   Tuo pitää paikkansa, että hauska lukea mitä mieltä muut ovat. Samoin mielestäni on mukavempi nähdä kun muut pelaavat (esim. Streamaavat) itselle tuttuja pelejä kun näkee että miten nämä tekevät samat asiat joissa itsekin on ollut. Ja tottakai ei ole niin suurta spoilaantumisen vaaraa, :D

   Poista