lauantai 9. heinäkuuta 2016

Katsottu: Star Wars - The Force Awakens

Star Wars on ollut yksi legendaarisimmista Scifi-sarjoista kautta aikain ja vaikka en olekaan mikään die hard fani, ymmärrän kyllä miksi ne ovat niin suosittuja kuin ovat. Viime vuoden lopulla julkaistiin useiden vuosien odotuksen jälkeen taas uusi osa nimeltä The Force Awakens ja pitihän se elokuva käydä aika pikaisesti katsomassa, ihan jo muualta mahdollisesti kuultavien spoilereiden pelon vuoksi :-D Vähän aikaa sitten leffa tuli paitsi Bluray-levitykseen, myös alennusmyynteihin, joten pitihän se käydä nappaamassa omaankin leffahyllyyn pölyttymää.

Elokuvan tapahtumat sijoittuvat noin sukupolven verran Jedin Paluun tapahtumien jälkeiseen aikaan. Iso paha Imperiumi on käytännössä kadonnut maailmankartalta, mutta tilalle on noussut samaa asiaa ajava sotilasvoima First Order. Tilannetta ei helpota myöskään se asia, että kadoksissa on aiemmat galaksin sankari Jedimestari Luke Skywalker (Mark Hamill) ja Han Solokin (Harrison Ford) on karkuteillä.

Tapahtumat lähtevät liikkeelle, kun First Orderin stormtrooper -joukot hyökkäävät Jakku -nimisellä planeetalla olevaan siviilikylään aikomuksenaan saada lisätietoa Skywalkeron olinpaikasta. Eräs troopperi, joka saa myöhemmin nimen Finn (John Boyega), alkaa kokemaan silmittömästä teurastuksesta omantunnon tuskia. Finn tekee takinkäännön ja karkaakin vankina olleen lentäjä-ässän Poe Dameron (Oscar Isaac) kanssa. Pian entinen stormtrooper huomaa olevansa vieläpä sekaantunut seikkailuun, jossa panoksena ei ole sen vähäisempi asia, kuin galaksin rauha. Onneksi he saavat avukseen tomeran neitokaisen Reyn (Daisy Ridley) sekä tämän comic sidekick-robotin BB-8:n.

The Force Awakensia on "syytetty" siitä, että leffa muistuttaa todella paljon ensimmäisiä elokuvia ja siten pelattu ns. varman päälle faneja kosiskellen. Tämä ei ole mielestäni kuitenkaan huono asia, sillä alkuperäiset elokuvat olivat niin loistavia ja elokuvissa oli oma kiinnostava maailma. Sama tunnelma on saatu herätettyä eloon tässä elokuvassa ja samankaltaisuus on vain positiivinen asia. Erittäin ilahduttava seikka oli myös se, että alkuperäisten leffojen kööri on saatu vielä mukaan.Katsomassani kahden levyn versiossa oli ihan kiitettävät määrät extroja. Levyistä jälkimmäisen oli omistettu kokonaan niille ja näiden katsominen kesti noin kaksi tuntia. Eniten äänessä ovat Lucasfilmsin nykyinen johtaja Kathleen Kennedy sekä elokuvan ohjaaja J.J. Abrams, mutta mukana on toki muutakin tuotannon väkeä. Videoissa kerrotaan mm. uuden elokuvan suhteesta aiempiin elokuviin, lavasteista, näyttelijöistä, John Williamsin säveltämästä musiikista, BB-8 -robotista ja elokuvan loppupuolella käydystä taistelusta lumisessa metsässä. Mielenkiintoista tietoa on mukana todella paljon ja ainoa mitä jäin kaipaamaan oli J.J. Abramsin kommenttiraita leffalle.

Ennakkopeloistani huolimatta uusi Star Wars osoittautui loistavaksi tekeleeksi, joka tavoittaa erinomaisesti alkuperäisten elokuvien hengen. Itse en pahastuisi ollenkaan, jos alkaisivat tekemään enemmänkin SW-aiheisia spin-off leffoja ja loppuvuonna ilmestyvä Rogue One näyttääkin mallia, että millaista laatua siitä voi tulla. Nyt kuitenkin odottelemaan seuraavaa Star Wardia osa VIII:ia a jos tämä The Force Awakens on vielä näkemättä, niin mars-mars!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti