keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Souls-loma

Nyt se on sitten ohitse, nimittäin tämän vuoden pari viikkoa kestänyt kesälomani. Onneksi loikoilu ja rentoutuminen ei tähän vielä kokonaan lopu, sillä syksyllä luvassa on vielä toinen puolikas vuosilomistani, joskin viikon pituisiin pätkiin jaettuna.

Ennen lomien alkua suunnittelin, että aurinkorannalla makoilun sijaan viettäisin kunnollisen viihdeloman, jonka aikana voisin lyhentää backlogiani oikein kunnolla. Pitkän aikaa olen nimittäin meinannut pelata alta pois Assassin's Creed Brotherhoodin, Red Dead Redemptionin, Grand Theft Auto 5:n, Resident Evil 5:n, Rise of Tomb Raiderin ja monet muut loistopelit "sitten kun on enemmän vapaa-aikaa". Pelien lisäksi Game of Thronesin tuotantokaudetkin ovat kärkkyneet pidemmän aikaa katsomista. Ei tarvitse varmaan erikseen sanoa, että tuliko noita sitten loppujenlopulta kuitenkaan pelattua/katsottua loman aikana... 

Dark Souls -pelit ovat pitkäkestoisia & erittäin haasteellisia pelejä ja olen itsekin pelannut hieman ensimmäistä Dark Soulsia sekä pelisarjan henkistä jatko-osaa Bloodbornea. Loman alkupuoliskolla seurasin Twitch:ssä, kun muutama Suomalainen striimasi Bloodbornea. Oma Bloodbornen pelaamiseni jäi aikoinaan siihen, kun jäin jumiin erääseen ylivoimaiselta tuntuvaan pomovastustajaan (Father Gascoigne), mikä sitten samalla esti pelin etenemisen kokonaan. Näkemistäni striimeistä sain kuitenkin erinomaisia taktiikkavinkkejä kyseiseen taisteluun ja halu palata takaisin pelin maailmaan iski kertaheitolla. Palattuani pelin pariin grindasin pelihahmoani vielä hetken aikaa kovemmaksi jannuksi ja lopulta rohkenin hyökätä arkkiviholliseni kimppuun. Saamistani vinkeistä ja hahmon parantelusta huolimatta taistelu ei ollut siltikään aivan pala kakkua ja kun voitto lopulta tuli, saamani tyydytyksen tunne oli aivan mieletön. Pomon voitettuani peliin aukesi taas useita uusia alueita joihin pääsi etenemään, uusia olennaisia varusteita ja ennenkaikkea uusia pomovastustajia tapettavaksi, auuhh!

Bloodbornea aiemmin olin pelannut ensimmäistä Dark Soulsia ja siinä olin jäänyt hieman samanlaiseen tilanteeseen. Tai no oli minulla jumitushetkellä useitakin paikkoja minne mennä, mutta pelin juonen kannalta seuraavana olisi ollut vastassa kirkon katolla olevat pomoviholliset eli Gargoylet. Bloodbornessa edettyäni innostuin myös koittamaan, josko pääsisin nyt myös Dark Soulsissa pidemmälle, kuin aiemmin. Halusin aloittaa pelaamisen kuitenkin kokonaan alusta, tällä kertaa Playstation 3:lla ja kokonaan uudenlaisella hahmolla eli ritarilla. Ilmeisesti hahmon vaihtamisesta oli apua ja olin kehittynyt Bloodbornen avulla paremmaksi pelaajaksikin, koska siinä ei kauan nokka tuhissut, kuin olin jo samassa vaiheessa ja pidemmälläkin kuin aiemmalla hahmollani, jota pelasin PC-versiolla.

Minua oli selvästikin puraissut Dark Souls -kärpänen ja vaikka nämä kaksi peliä olikin vielä kesken, niin en malttanut tyytyä pelkästään niihin. Joskus aiempina vuosina Playstation Plussan jäsenet saivat "ilmaiseksi" sarjan ensimmäisen osan Demon's Soulsin ja Ebaystakin sai Dark Souls 2:n PS4-version (joka sisältää parannetut grafiikat ja DLC:t) reilusti halvemmalla kuin Suomesta ostaessa, joten tilaukseen meni. Dark Souls 3:n hankintaa harkitsen kuitenkin vasta sitten, kun pelistä julkaistaan jonkinlainen GOTY -versio sisältäen kaikki DLC:t, mutta eiköhän näissäkin neljässä muussa pelissä riitä pelattavaa joksikin aikaa.

Kesälomani suunnitelmat menivätkin siis toisin kuin olin meinannut ja siitä taisikin tulla minun kohdalla Souls-loma. Jos et ole vielä kokeillut Dark Souls -pelisarjan peleihin, niin suosittelen ehdottomasti tutustumista. Ensimmäinen DS on hyvä tapa tutustumiselle, sillä kyseisen pelin saa alennusmyynneistä todella halvalla ja tappio ei ole sitten suuri, jos haastava peli ei iskekään. Kannattaa kuitenkin muistaa pelata peliohjaimella, sillä näppiksellä + hiirellä pelaaminen tässä pelissä on kuulemani mukaan sangen epämukavaa.

* Jutussa käytetyt kuvat ovat Instagramiin laittamiani kuvia, en jaksanut tätä varten alkaa ottamaan uusia kuvia.

2 kommenttia:

  1. Se on AINA niin, että kun loma koittaa ja suunnitelmat on suuret ei niistä mikään toteudu. :D Tai ainakaan kaikki. Ite en oo näitä Soulssei pelannu, muuta kun jonkin tovin sitä uusinta jota itse en omista kuitenkaan. Peli vaikutti äärettömän hienolta ja mielenkiintoiselta ja ja ja ... Silti veikkaan, ettei minusta ole pelaamaan noita pelejä ehkä ihan vielä. :D Tai jos pelaan tarvitsen jonkun tukipilarin istumaan siihen viereen ja neuvomaan ja mahdollisesti ottamaan ohjaimen omiin käsiinsä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen joskus pelailemaan, joskin sinulla tuota kokemusta jo onkin. Onhan se totta että nuo pelit pistävät vaikeusasteen äärimmilleen, mutta sitä hienommalta se tuntuukin sitten kun vähän matkaa kerrallaan pääsee etenemään. Apu on toki hyödyllinen asia noissa peleissä. Joko peliä aiemmin jo pelannut tai kuten itsellä, tullut jonkin verran pelien Wiki-sivuja katseltua :D

      Poista