tiistai 12. heinäkuuta 2016

Katsottu: Tie Pohjoiseen

Käväisinpä tuossa pitkästä aikaa kirjastossa tarkistamassa elokuvaosaston tarjontaa. Etsimääni leffaa en hyllyistä löytänyt, joten otin siinä sitten vaihtelun vuoksi Suomi-leffan nimeltä Tie Pohjoiseen. Suhtautuminen Suomi-leffoihin on ollut hieman nihkeä, mutta annettiin tällekin nyt mahdollisuus kun onhan positiivisia yllätyksiä koettu aiemminkin.

Tie Pohjoiseen kertoo Leo -nimisestä ikämiehestä (Vesa-Matti Loiri), joka saapuu yllättäen Timon (Samuli Edelmann) ovelle. Leo pudottaa pommin kertomalla olevansa Timon isä,  joka karkasi ulkomaille tämän ollessa vielä pieni mutta haluavansa nyt tutustua paremmin. Innostus tutustua pojan jättäneeseen isään ei ole kovinkaan suuri ja tilannetta ei paranna Timon työkiireet sinfoniaorkesterin pianistina tai katkenneet välit omaan vaimoonsa ja tyttäreensä. Rennon elämänasenteen omaava isäpappa onnistuu kuitenkin taivuttelemaan kaksikon automatkalle, jonka aikana he kerkeävät tutustumaan toisiinsa sekä korjaamaan välit Timon Perheeseen.

Elokuva oli melko perinteinen Suomalainen road-movie eikä tuonut suurempia yllätyksiä. Suomalaisten elokuvien yksi ärsyttävimmistä piirteistä on se, että niissä on aina samat tutut naamat leffasta toiseen ja tälläkin kertaa mukaan on saatu mm. Franzen ja Björklund, vain Pääkkönen puuttui. Sellainen kehu elokuvalle kyllä myönnettäköön, että näiden kahden musiikillisesti taitavan päänäyttelijän yhteiden duetto hotellissa oli kyllä ihan hieno. Muuten leffa oli kyllä melko tasapaksu enkä saanut siitä itse valitettavasti suuria kiksejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti