maanantai 25. heinäkuuta 2016

Pelattu: Firewatch

Tiesin Firewatchin etukäteen korkeintaan nimeltä, ennenkuin näin peliä striimattavan lyhyen matkaa Twitchin puolella. Peli vaikutti sangen kiinnostavan oloiselta ja samalla huomasin pelin tulleen juuri reiluun alennusmyyntiin Playstation Storessa, joten ostoonhan se meni samantien. 

Firewatchissa seurataan Henry -nimistä miestä, jonka vaimo Julia on sairastunut pahaan varhaisiän dementiaan  ja joutunut erikoishoitoon. Paetakseen arjen murheita Henry ottaa vastaan työn Shoshonen kansallispuistossa tulipalojen vartijana. Syrjäisessä erämaassa tapahtuva työ kestää syksyyn asti ja olisikin hyvin yksinäistä puuhaa, mutta onneksi Henry saa edes radiopuhelimen välityksellä juttukaveriksi seuraavassa palotornissa työskentelevän Delilahin. Heti ensimmäisenä työpäivänä vartijat huomaavat jonkun ammuskelevan kansallispuiston alueella ilotulitusraketteja. Metsäpalon syttymisen vaaran vuoksi Henry lähtee jahtaamaan syyllisiä, mutta raketteja ampuvat teinit pääsevät valitettavasti pakoon. Takaisin tornille tultaessa paljastuu kuitenkin, että joku on hajottanut paikkoja ja päivien edetessä alkaa epäilykset heräämään, että onko metsän varjoissa muitakin ihmisiä kuin vain nämä raketeilla leikkivät nuorisohuligaanit...

Peliä voisi kutsua kävelysimulaattoriksi hieman Dear Esterin tapaan eli pääpaino on enemmän paikasta toiseen liikkumisessa ja tarinan seuraamisessa, kuin toiminnassa tai puzzlejen selvittelyssä. Tarinaa edistävissä radiopuhelukeskusteluissa voi valita haluamansa kommentin tai olla vastaamatta lainkaan. Henryn ja Delilahin käymät keskustelut ovat kuitenkin sen verran kiinnostavia, että itse pyrin ainakin jutustelemaan niin paljon kuin mahdollista. Metsässä suunnistamisessa apuna voi käyttää alueen karttaa ja kompassia. Siellä-täällä sijaitsevista palovartijoiden laatikoista voi käydä täydentämässä merkintöjä karttaan ja sieltä saa lisäksi mm. köysiä, joiden avulla pääsee kiipeämään kallioita alas.

Peli on Campo Santo -nimisen pelifirman ensimmäinen peli, joskin tekijöiden joukossa on mm. Telltalen The Walking Deadista tuttuja nimiä. Pelin tunnelma on saatu tavoitettua erinomaisesti ja maisemat ovat todella nätit. Firewatch on tämäntyylisten pelien tapaan aika lyhyt, mutta laadukas tekele siitä huolimatta ja suosittelen ehdottomasti muillekin.

(P.S. Playstation Plus -jäsenet saavat tämän nyt PS4:lle 13.00 eurolla. Tarjous on todennäköisesti kuitenkin voimassa vain keskiviikon iltapäivään saakka, joten kannattaa pitää kiirettä jos peli kiinnostaa)

3 kommenttia:

 1. Vitsit, oon itekki vähä harkinnu tätä! Katoin gameplayta vähän matkaa kunnes lopetin spoilereiden takia, jos sattuu että hommaisin pelin! :D Vähän olen kiikun kaakun sen suhteen hommatakko vai ei, kun kuitenkin tosi lyhyt peli.. Hmm. Pitää odottaa jotakin super alennusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo itselläkin katsominen keskeytyi aika pikaisesti. Muutenkin mietityttää katsoa hyvien pelien striimejä kun saattaa vielä itsekin pelata niitä joku päivä :D Mutta joo tuo tarjous näyttää edelleen jatkuvan ja todennäköisesti tulee joku päivä vielä halvempaan tarjoukseen Steamin puolelle *ennustaa*

   Poista
  2. Toivottavasti! Heti kun vaan tulee Steamiin hyvään aleen niin kai se on pakko napsia sieltä pois! :D

   Poista