keskiviikko 17. elokuuta 2016

Katsottu: Cool World

Kolmen kirjastosta lainaamani elokuvan katsomisrumba saa päätöksensä, kun otin käsittelyyn viimeisimmän näistä elokuvista eli Cool Worldin. Ennakkotietoni elokuvasta olivat melko vähäiset, mutta tiesin elokuvan ainakin nimeltä koska siitä oli tehty useampiakin videopelejä, joihin en kuitenkaan sen tarkemmin tutustunut. Elokuva yhdistää oikeita näyttelijöitä piirrosanimaatiotekniikalla tehtyihin hahmoihin aivan kuten useita palkintoja kahminut Kuka Viritti Ansan, Roger Rabbit neljä vuotta ennen Cool Worldia. Onko lopputulos sitten yhtä loistava, se selviää aivan kohta.

Elokuva kertoo toisen maailmansodan veteraanista Frank Harrisista (Brad Pitt), joka joutuu pahaan moottoripyöräonnettomuuteen. Pelastustoimenpiteiden aikana hän teleporttautuu mystisesti piirroshahmoja täynnä olevaan rinnakkaismaailmaan Cool Worldiin. Frank ei näe omaan maailmaan palaamiselle mitään syytä, joten hän jää hyvinkin pitkäksi aikaa tähän uuteen maailmaan lainvalvojan tehtäviin. Yksi tämän maailman tärkeimmistä lakipykälistä on ettei oikeat ihmiset ja piirroshahmot saa pariutua keskenään ja tämän noudattamista Frank jää valvomaan ankarin ottein.

Melkein 50 vuotta myöhemmin sarjakuvataiteilija Jack Deebs (Gabriel Byrne) on joutunut vankilaan vaimonsa salarakkaan murhasta. Tuomio on kulunut piirtelemällä hänen luoman Cool World -sarjakuvan hehkeää neitokaista Holli Wouldia (Kim Basinger) sekä haaveilemalla tästä. Kun Jackin linnatuomio lopulta päättyy, myös hänet tempaistaan mukaan Cool Worldin ihmeelliseen maailmaan. Pian paljastuu ainakin kolme asiaa: a) Holli on Jackin kutsumisen takana. b) Holli on pohjimmiltaan melkoinen hutsu ja miestennielijä c) Holli haluaa todelliseen maailmaan ja tämä onnistuu vain rikkomalla Cool Worldin tärkeintä lakia.

Livenäyttelijöiden ja piirroshahmojen sovittaminen yhteen on selvästikin haastava homma ja monesti näyttelijät ovatkin melko pökkelöitä kaiken sen toiminnan ja dialogien keskellä. Itse animoinnin määrää on kuitenkin todella paljon ja näyttää ihan hyvältä. Elokuvan yksi suurimmista ongelmista on mielestäni siinä, että kenelle se on varsinaisesti suunnattu. Cool World on tarinaltaan jne melko lapsellista huttua, toisaalta mukana on paljon aikuisille suunnattuja kohtauksia, jotta sitä voisi kutsua lasten elokuvaksi. Voi tämän elokuvan katsoa toki vaikka sillä asenteella, jos haluaa nähdä millaisia elokuvia muutamat tunnetut Hollywood-näyttelijät ovat 90-luvun alussa vielä tehneet...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti