sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 18 - Sword in the Stone

Taas oli aika katsella Disneyn animaatioelokuvia. Tällä kertaa vuorossa oli vuonna 1963 valmistunut elokuva Miekka Kivessä, joka perustuu T.H. Whiten samannimiseen kirjaan. Elokuva jäi viimeiseksi Disneyn animaatioelokuvaksi, joka julkaistiin vielä Walt Disneyn ollessa elossa. Mielestäni Miekka Kivessä on jäänyt turhan paljon Disneyn tunnetumpien elokuvien varjoon ja odotinkin nyt kovasti tämän näkemistä.

Miekka Kivessä kertoo Keski-Ajalla olleesta legendasta, jonka mukaan se mies kruunataan Englannin kuninkaaksi, joka onnistuu vetämään Lontoon keskellä olevasta alasimesta siinä jumissa olevan miekan. Monet tätä kyllä yrittää irrottaa, mutta huonolla menestyksellä ja lopulta asia vain unohdetaan. Eräänä päivänä 12-vuotias poika nimeltä Arthur on metsästämässä velipuolensa kanssa peuroja. Arthur onnistuu kompuroimaan ja veli ampuu tämän johdosta nuolen metsikköön. Hyvittääkseen kömmähdyksensä Arthur lupautuu hakemaan nuolen metsästä ja törmää tällä hakumatkalla mökissä asuvaan velhoon Merliniin sekä tämän puhuvaan lemmikkipöllöön Archimedekseen. Merlinillä on taikuuden lisäksi myös muita taitoja, hän on käynyt mm. tulevaisuudessa ja tietää Arthurin tulevasta kohtalosta. Tämän vuoksi vaikka Arhurin ottoisä haluaa pojasta veljensä aseenkantajaa, Merlin päättää ruveta Arhurin opettajaksi valmistaakseen tämän aivan muunlaisiin ja korkeamman tason tehtäviin.

Miekka Kivessä oli sangen viihdyttävä elokuva katsoa. Arthurin legendaan liittyvät jutut kiinnostavat aina ja tämä piirretty oli hyvin toteutettu. Elokuvassa sivuhahmona esiintynyt Matami Mimmi on ollut tuttu hahmo sarjakuvista ja en muistanut ollenkaan, että hänen hahmo on alunperin tästä elokuvasta, positiivinen yllätys tuokin. Elokuvan DVD-version mukana tuli melko paljon extroja, vaikkei kommenttiraitaa harmikseni tällä kertaa ollutkaan. Mukana on kuitenkin mm. video jossa Walt Disney tekee taikatemppuja, suunnittelukuvia elokuvan hahmoista sekä kaksi lyhyempää animaatiota. Ensimmäisessä Hessu Hopo kilpailee Keski-Aikaisissa turnajaisissa ja jälkimmäisessä Mikki Hiiri laitetaan jahtaamaan jättiläistä. Kokonaisuudessaan tämä Miekka Kivessä oli todella hyvä paketti ja suosittelen katsomista kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti