maanantai 22. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 20 - The Aristocats

Viikko on mennyt ja taas olisi vuorossa uusi Disneyn animaatioelokuva. Tällä kertaa kyseessä on vuoden 1970 Aristokatit, joka pohjautuu Tom McGowanin ja Tom Rowen tarinaan. Nyt elokuvana oli poikkeuksellisesti sellainen tapaus, että minulla ei ollut etukäteen hajuakaan elokuvan sisällöstä. Toki olen elokuvan nimen kuullut, mutta siinä kaikki. Luvassa oli siis ainakin täysin uusi kokemus itselleni, hyvä niin.

Aristokatit sijoittuu 1910 vuoden Pariisin hienostoalueelle. Duchess -niminen emokissa ja tämän kolme pentua asuvat rikkaan naisen Madame Adelaiden sekä tämän hovimestarin Edgarin luona. Elämä kissoilla on helppoa, päivät kun menevät klassista hienostomusiikin soittamista opetellen sekä kermaa litkien. Eräänä päivänä talon emäntä päättää kuitenkin, että mikäli hänelle joku päivä sattuisi jotain ikävää, koko hänen omaisuutensa menisi rakkaille kissoilleen. Hovimestari Edgar sattuu kuitenkin kuulemaan näistä suunnitelmista ja suuttuu syvästi, sillä omasta mielestään hänenhän nuo rahat pitäisi saada. Hovimestari punoo ovelan juonen, että kunhan kissoista päästään eroon, on talon emännän pakko testamentata rahat hänelle. Edgar tarttuukin tuumasta toimeen ja kuskaa kissat kaupungin ulkopuolelle, mutta Duchess ja tämän poikaset saavatkin apua katukissalta Thomas O'Malleylta ja paluumatka kotiin alkaa.

Aristokatit eivät sinällään tuo tarinallisesti mitään uutta, sillä samantyylistä juonta on käytetty jo aiemmissakin Disneyn animaatioelokuvissa. Aiemmilla kerroilla eläimet tosin ovat olleet lähinnä koiria ja on mukavaa, ettei kissojakaan olla täysin unohdettu. Elokuva ei ole mikään järisyttävän ihmeellinen, mutta oli siinä huumoripuolella muutamat hauskat hetkensäkin. Kissaelokuvana mukana tuli extrana lyhytanimaatio pääosassa Pinokkiostakin tuttu Figaro-kissa sekä Walt Disneyn itsensä juontama 10-minuuttinen esittely kissojen historiasta. Muissa extroissa kerrotaan mm. elokuvan musiikeista, suunnitelluista, mutta poistetuista kohtauksista jne. Kokonaisuudessaan Aristokatit ovat ihan jees elokuva, erityisesti jos satut tykkäämään eläimistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti