maanantai 15. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 19 - Jungle Book

Seuraavaksi Disneyn "leffamaratonissa" on vuorossa vuonna 1967 valmistunut Jungle Book eli Viidakkokirja, joka pohjautuu Rudyard Kiplingin samannimiseen kirjaan. Viidakkokirjasta on tehty useampikin elokuva ja vaikka itseäni Viidakkokirja ei olekaan kauheasti kiinnostanut, kävin katsomassa kuitenkin viime vuonna tehdyn live-näytellyn version leffateatterissa ja yllätyin siitä positiivisesti. Nyt olikin sitten hyvä mahdollisuus nähdä myös tämän alkuperäisen version.

Viidakkokirja kertoo Mowgli-nimisestä poikavauvasta, jonka musta pantteri Bagheera löytää viidakosta. Bagheera ei tohdi jättää poikaa petojen armoille ja vie tämän susiemolle kasvatettavaksi. Mowglista varttuu susien joukossa nuori poika ja kaikki on aluksi täydellistä. Eräänä päivänä susien korviin kantautuu kuitenkin huhu, että pelätty tiikeri Shere Khan on palannut takaisin viidakkoon. Shere Khan on tunnettu vihastaan ihmisiä kohtaan ja sudet osaavat vain arvailla, mitä tapahtuisi jos tiikeri löytäisi Mowglin joukostaan. Eläimet ovat yhteistuumin sitä mieltä, että Mowglin paikka on ihmisten keskuudessa ja Bagheera lähtee viemään Mowglia lähimpään ihmiskylään. Matkalla Mowgli tapaa useita metsän eläimiä, mm. pelkästä hauskanpidosta ja joutenolosta tykkäävän Baloo-karhun sekä luonnollisesti lopulta myös Shere Khanin...

Aivan kuten tuo viime vuoden live-näytelty elokuva, myös tämä alkuperäinen piirrosleffa osasi yllättää minut positiivisesti. Seikkailu oli viihdyttävä, mukana oli hauskoja musiikkiosuuksia ja kuten Disneyltä osaakin jo odottaa, animointikin oli todella hienosti tehtyä. Elokuvan mukana ei tullut kommenttiraitaa, mutta muutamassa lyhyessä pätkässä näytettiin alunperin suunniteltu täysin erilainen loppu elokuvalle sekä eräs pitkään työstetty hahmo elokuvassa, jonka kuitenkin poistettiin lopullisesta versiosta. Mukana on myös lyhyt luontodokumentti, jossa esiteltiin millaisia elokuvan eläimet ovat todellisessä elokuvassa. Kokonaisuudessaan Jungle Book eli Viidakkokirja olikin sangen viihdyttävä pakkaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti