maanantai 29. toukokuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 21 - Robin Hood

Disneyn animaatioleffojen katsonnassa aletaan lähestymään kohta jo puoltaväliä. Tällä kertaa vuorossa oli legendaarisesta Robin Hoodista tehty versiointi, joka tuli ulos vuonna 1973. Tätä varkaiden ruhtinaasta kertovaa elokuvaa odottelin semi-innolla paristakin eri syystä. Ensinnäkin meillä oli lapsena tästä elokuvasta tehty äänikirja -versio ja tuota tuli luettua/kuunneltua useita kertoja. Toisekseen minulla sattuu olemaan juuri työn alla eräs Robin Hoodin seikkailuista kertova tietokonepeli (tästä ehkä sitten myöhemmin lisää) ja kun olen nähnyt Robinista useita muitakin elokuvia, niin oli hauska nähdä miten nämä versioinnit eroavat toisistaan.

Itse elokuva alkaa siitä, kun Englannin kuningas Richard on lähtenyt ristiretkelle Jerusalemiin ja jättänyt oman veljensä prinssi Johnin sijaishallitsijaksi. Johnilla nousee valta ja rahanhimo kuitenkin nopeasti päähän ja hän rupeaa verottamaan kansalaisia enemmän, kuin näillä on varaa maksaa. Apuun rientää lainsuojaton Robin Hood sekä tämä apurit mm. Little Joh ja kirkonmies Tuck. Miehet ryöstävät rikkailta sekä antavat köyhille ja ovat muutenkin köyhän kansan sankareita. Eräänä päivänä prinssi John päättää järjestää jousiammunnan turnajaiset. Taitavana ampujana Robin haluaa ehdottomasti osallistua näihin kisoihin kuultuaan, että pääpalkinnoksi on luvattu suukko itse Marian-neidolta. Lainsuojattomina kisoihin ei kuitenkaan marssita suoraan, mutta nokkelana miehenä Robinilla on keinonsa tähänkin tilanteeseen...

Disneyn versiossa tarina kerrotaan eläinten näkökulmasta eli Robin ja Maria ovat kettuja, kuningas Richard Leijonamieli sekä hänen veljensä ovat puolestaan leijonia, kuinkas muutenkaan. Robinin läheisin ystävä Little John on karhu ja kas kummaa, hänen ääninäyttelijänsä on sama mies (Phil Harris), joka esitti myös mm. Viidakkokirjassa ollutta Baloo-karhua ja hahmo on muutenkin hyvin samankaltainen. Tällä kertaa en kerennyt katsomaan leffan mukana tulleita extroja kovinkaan tarkkaan, mutta mukana on kuitenkin elokuvasta poistettu vaihtoehtoinen loppu, elokuvassa soitettuja musiikkeja, Robin Hood -peli sekä luonnostelukuvia elokuvasta. Lisäksi mukana on lyhyt ja mustavalkoinen Mikki Hiiren animaatio, jossa hän pääsee voittamaan Minni Hiiren sydämen turnajaisissa. Kaikenkaikkiaan Disneyn Robin Hood oli ihan jees paketti ja suosittelen katsomista jokaiselle.

2 kommenttia:

 1. Tää on ollut osin sellainen "kierrätyselokuva". Ovat käyttäneet animoituja pätkiä aikaisemmista elokuvista mms. juurikin siksi nää karhutkin on ihan identtisiä :D

  https://www.youtube.com/watch?v=FepHIzaXTyg tuolla monia muitakin kierrätettyjä pätkiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho ihan hauska video oli :) Muistelisin nähneeni myös muita kohtia Jungle Bookista ainakin still -kuvina, jotka näyttivät myös kopioiduilta. Nooh, onneksi kopioivat edes omista leffoistaan :)

   Poista