maanantai 10. heinäkuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 27 - Oliver & Company

Seuraavana Disneyn animaatioelokuvana oli Oliver & Company eli Oliver ja Kumppanit vuodelta 1988. Tämä Oliver Twistin tarinaan perustuva elokuva oli itselleni tuttu entuudestaan, koska muistan käyneeni katsomassa tämän siskoni kanssa julkaisun aikoihin. Tuolloin elokuva tuntui hienolta ja mahtavalta, nyt oli siis hyvä mahdollisuus nähdä että miten aika on kullannut muistot.

Oliver -kissanpentu jää orvoksi eikä kukaan halua ottaa häntä lemmikikseen. Oranssinvärinen kissa tapaa Dodger -nimiseen koiraan, joka tutustuttaa Oliverin paitsi ruuan hankintaan New Yorkin tapaan (eli varastamalla), myös omaan koirajengiinsä. Koirien isäntä Fagin on pahasti veloissa paikalliselle gangsterille, mutta saa vielä viimeisen mahdollisuuden saada rahat kokoon. Jengi lähtee epätoivoisena kaupungille koittaen keksiä keinoa mistä saada rahaa. Oliver sattuu törmäämään rikkaan pariskunnan tyttäreen Jennyyn, joka ihastuu Oliveriin ja ottaa tämän lemmikikseen. Kun Fagin kuulee rikkaasta perheestä, hän punoo ovelan juonen, jolla saada tarvitsemansa rahat henkensä säilyttämiseksi.

Elokuvan DVD:n mukana tuli ne aika perinteiset Disneyn extrat. Mukana oli elokuvassa esitettyjä lauluja, joiden mukana pääsi laulelemaan mukana olevien sanoitusten kera. Lisäksi nuoremmille mukana oli perheen nuoremmille yksinkertaisia pelejä, joissa pääsi vertailemaan valokuvia elokuvassa näytetyistä kohtauksista ja löytämään kuvista eroja. Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä oli kaksi lyhyempää animaatiota, joista Pluto pelastamassa kissanpentua oli valitettavasti mukana jo aiemmassakin elokuvassa. Toisessakin animaatiossa mukana oli Pluto, tällä kertaa hän vartioi pihalla olevia maitopulloja, lemmikkilintuja sekä -kaloja näitä himoitsevilta katukissoilta.

Oliver ja Kumppanit on todelliseen suurkaupunkiin sijoittumisellaan ainakin erilainen Disney-elokuva, mihin olen tottunut tähän mennessä. Tämä erilaisuus oli siis mielestäni hauskaa vaihtelua, vaikkakin myönnetään että aika tosiaan oli kullannut muistoni ja elokuva ei näyttänyt aivan yhtä hienolta mitä muistelin. Elokuvan hahmot ovat toimivat ja erityisesti pidin Oliverin ja Jennyn hahmoista. Mielenkiintoisena(?) triviana alunperin elokuvassa piti olla Pelastuspartiossakin esiintynyt Penny, mutta lopulta Disney päätti hyllyttää idean ja loi tilalle aivan uuden hahmon, Jennyn. Oliverin läheisin koiraystävä Dodger koitti puolestaan olla hieman turhankin cool ja tämä ei jotenkin vain iskenyt minuun eli en oikein tykännyt hahmosta. Yhteenvetona sanoisin kuitenkin elokuvan olevan semi-hyvä, kunhan pitää odotusten kanssa jalat maassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti