maanantai 17. heinäkuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 28 - The Little Mermaid

Seuraavana Disneyn elokuvien katselu-urakassa on Little Mermaid eli Pieni Merenneito. Elokuva saatiin valmiiksi vuonna 1989 ja se pohjautuu Hans Christian Andersenin samannimiseen tarinaan. Minulla on varmasti ammottava aukko sivistyksessäni, mutta en ole siis nähnyt tätä elokuvaa muistaakseni koskaan aiemmin. Toisaalta sitä vartenhan tämä elokuvaurakka oli että pääsen täyttämään nuo lukuisat aukot, joten eikun siis katsomaan!

Elokuva kertoo merenpinnan alla asuvasta vedenkansasta ja erityisesti merenneidosta nimeltä Ariel. Arielin isä kuningas Triton on käskenyt, etteivät he saa missään nimessä näyttäytyä pinnalla eläville ihmisille. Hieman kapinahenkinen Ariel on kuitenkin kehittänyt itselleen pakkomielteen ihmisistä ja ystäviensä kanssa haalii salaiseen kokoelmaansa kaikki ihmisten veteen pudottamat esineet, jotka vaan saavat käsiinsä. Eräänä päivänä Ariel huomaa pinnalla kelluvan laivan olevan vaarassa rajun myrskyn vuoksi. Laivalla seilaava komea prinssi tippuu myrskyn pauhatessa veteen ja Ariel raahaa tajuttoman ihastuksen kohteensa rantaan. Arielin yhteydenotto ihmisiin kantautuu kuitenkin kuningas Tritonin korviin ja koska tämä ei ole edes ensimmäinen kerta kun tyttö uhmaa hänen käskyä, tämä raivostuksissaan hajottaa Arielin rakastaman esinekokoelman. Isälle suuttuneena Ariel kääntyy pahamaineisen velhon Ursulan puoleen, josko tämä pystyisi muuttamaan Arielin ihmiseksi, jolloin tämä pääsisi pinnalle oman rakkaansa luokse...

Tämän elokuvan DVD-version mukana oli Disney-leffaksi normaalia vähemmän extroja. Yhdessä videossa Arielin ääninäyttelijänä toiminut Jodi Benson käy lapsiensa kanssa Disneyn Fantasyland -huvipuistossa. Tämän lisäksi näytettiin suunnitelmakuvia kohtauksista, jotka kuitenkin jätettiin tekemättä lopulliseen versioon. Ensimmäisessä kohtauksessa Prinssi ja hänen laivan väkensä esiteltiin lyhyellä lauluesityksellä. Toinen poistettu kohtaus oli vaihtoehtoinen versio Ursulan kanssa käydystä lopputaistelusta.

Elokuva näytti hyvältä ja musiikkiosuudet olivat toimivia. Lähinnä ainoa asia joka itseäni häiritsi oli tämä raivostuttavan naiivi ja yksinkertainen Prinssi. Kokonaisuudessaan Pieni Merenneito oli kuitenkin hyvin viihdyttävä elokuva ja jos siellä on itseni lisäksi muitakin jotka ei ole tätä elokuvaa vielä nähneet, niin suosittelen ehdottomasti katsomaan!

2 kommenttia:

  1. Pieni Merenneito on kyllä yksi parhaista Disneyn leffoista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo erinomaiselta vaikutti ainakin siihen asti, kunnes merestä siirryttiin maan päälle :)

      Poista