lauantai 1. heinäkuuta 2017

Mini-NESillä pelattu

Yksi edellisen ja osittan tämänkin vuoden hypetetyimmistä pelimaailman ilmiöistä oli Nintendon julkaisema pienikokoinen retrokonsoli Mini-NES. Kyseessä on siis alkuperäisen 8-bittisen Nintendon näköinen, joskin pienempikokoinen pelilaite. Tämä laite tarvitsee vain liittää televisioon ja pääset pelaamaan kolmeakymmentä menneiden vuosikymmenten klassikkopeliä. Laitteen kysyntä ylitti kuitenkin tarjonnan ja kaikki halukkaat ei tilauksestaan huolimatta omaa laitettaan saanut. Ikävänä ilmiönä trokaajat huomasivat myös tilanteen ja Internetin huutokauppasivuilla laitteiden hinnat nousivat pilviin.

Itselläni kävi monia muita tilaajia parempi tuuri laitteen saamisen kanssa. Ennakkotilasin Mini-NESin heti heinäkuussa kun se vain oli mahdollista ja kerkesin saamaan laitteen itselleni vielä jouluksi. Aluksi vaikutti siltä että lisäohjaimia en tulisi enää saamaan (kun Nintendo oli jo ilmoittanut lopettaneensa laitteen toimittamisen), mutta onneksi sekin vielä tuli kevään aikana.

Tähän mennessä olen lähinnä testaillut laitteen toimivuutta, mutta halusin saada tähän nyt muutoksen. Nyt lähiaikoina tulen pelailemaan laitteella olevia pelejä ja kirjoittamaan niistä tänne blogin puolelle. Tulen kertomaan mistä kyseisessä pelissä on kyse, millaiset ovat minun aiemmat kokemukset pelistä ja miltä se edelleen tuntuu näin herran vuona 2017. Myönnetään jo näin etukäteen että jotkut noista peleistä on mahdottoman pitkiä, mahdottoman vaikeita tai sitten eivät muuten vain kiinnosta niin paljoa, että jakaisin aivan jokaista pelata lopputeksteihin saakka. Pyrin kuitenkin kertomaan niistäkin edes jonkinlaisia fiiliksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti