maanantai 24. heinäkuuta 2017

Katsottu: Disney Classics 29 - The Rescuers Down Under

The Rescuers Down Under eli Bernard ja Bianca Australiassa on Disneyn animaatioelokuva vuodelta 1990. Elokuva on sillä tapaa mullistava, että se on Disneyn ensimmäinen jatko-osa elokuvalle vaikkei tarina sinällään liitykään alkuperäiseen leffaan Pelastuspartio Bernard ja Biancaan. Elokuva oli itselleni käytännössä tuntematon ja rehellisesti sanottuna odotukseni eivät olleet kovinkaan korkeita, mutta katsottiin tämä nyt kuitenkin.

Elokuva sijoittuu Australian erämaille, missä poika nimeltä Cody tulee todella hyvin toimeen eläinten kanssa ja osaa jopa jutella näiden kanssa. Poika ystävystyy vuorilla asuvan jättikokoisen kotkan kanssa, mutta joutuu lopulta palaamaan takaisin maan tasolle. Huonoksi onnekseen Cody törmää salametsästäjään joka kiinnostuu harvinaisesta linnusta. Cody ei halua paljastaa miehelle kuitenkaan kotkan olinpaikkaa, joten mies kidnappaa pojan mukaansa kaivellakseen tiedon linnun sijainnista. Sana kadonneesta pojasta kiirii nopeasti New Yorkissa sijaitsevalle Pelastuspartiolle, joka lähettää oitis parhaat hiiriagenttinsa Australiaan.

Bernard ja Bianca Australiassa on hieman sellainen elokuva, että haluaisin pitää siitä, mutta tavoitteeseen en oikein selvinnyt. Jo se että kyseessä oli aiemman elokuvan jatko-osa ei innostanut minua. Elokuvan poika Cody oli ärsyttävä ja juonessa ei ollut oikein mitään omaperäistä. Jos jotain positiivista pitää sanoa, niin elokuva hyödynsi Disneyn uudempaa tekniikkaa ja osa animaatiokohtauksista näytti ihan hienoilta. DVD:llä mukana tuli elokuvan lisäksi n. 10 minuuttia pitkä making of -video sekä kaksi lyhytanimaatiota, joita tähdittää Mikki Hiiri ja Aku Ankka. Varsinainen elokuva ei sykähdyttänyttänyt minua kovinkaan kummoisesti, mutta varmasti perheen pienemmät saavat siitä enemmän viihdearvoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti