tiistai 18. joulukuuta 2012

Katsottu: Aavelaiva

Tuli katseltua Aavelaiva -leffa vuodelta 2002, minkä ostin jokin aika sitten kirpputorilta muutamalla eurolla. Olen nähny elokuvan joskus aiemmin mikä laimensi hieman elokuvan jännitystä, mutta kyllähän tuon silti huvin vuoksi katseli toisenkin kerran.

Elokuva alkaa 1960-luvun tapahtumilla, kun Antonia Graza -niminen risteilijä on merellä täynnä rikkaita matkustajia. Erittäin raa'an tapahtuman vuoksi suuri osa matkustajista kuitenkin menehtyy ja laivasta ei kuulla sen koommin. 40 vuotta myöhemmin Sean Murphy (Gabriel Byrne) on juhlimassa onnistunutta tehtäväänsä miehistönsä kanssa. He saavat elantonsa pelastamalla mereltä laivojen hylkyjä, ei hyvää hyvyyttään vaan koska lain mukaan he saavat pitää kansainvälisiltä vesiltä tehdyt löydöt. Juhlintojen keskelle ilmaantuu Jack Ferriman joka on löytänyt merellä ajelehtivan laivan mutta tarvitsee apua sen pelastamisessa. Ränsistyneessä kunnossa ja pian uppoamassa oleva laiva osoittautuu Antonia Grazaksi, jonka miehistö ja matkustajat ovat täysin kadonneet ja kun laivalla alkaa tapahtumaan yliluonnollisia ilmiöitä, alkaa selvitys että mitä laivalla oikeasti tapahtui.

Elokuvassa on useampi tunnettu näyttelijä. Ei varsinaisia tähtiä mutta sivurooleissa esiintyneitä kumminkin. Jo aiemmin mainitun Gabriel Brynen lisäksi muissa rooleissa ovat mm. Dexterin etsivä Quinninä esiintynyt Desmond Harrington Ferrimanina, Taru Sormusten Herrojen Eomerina esiintynyt Karl Urban sekä Teho-osastossa esiintynyt Julianna Margulies. Kukaan ei tee mitään poikkeavaa roolisuoritusta ainakaan myönteisessä mielessä, Harrington alkoi kyllä hieman ärsyttämään nössömäisyydellään.

Vaikka näyttelijäsuoritukset eivät olleet kovinkaan kummoisia, on elokuva mielestäni silti ihan viihdyttävä. Ensimmäisellä katselukerralla elokuva osasi olla jännittävä ja osasi yllättää loppupuolella kun palattiin takaumien avulla siihen että mitä laivalla alunperin tapahtui. Suosittelen tätä elokuvaa ainakin kerran katsottavaksi, jos vaan jännitysleffat kiinnostavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti