perjantai 7. joulukuuta 2012

Katsottu: Babylon 5 kausi 3

Nyt olen saanut valmiiksi Babylon 5:n katselu-urakan (okei varsinaisen sarjan osalta, muutama TV-elokuva on vielä jäljellä) ja viimeistään nyt täytyy alkaa purkamaan näitä viivästyneitä esittelyjonoja. Tällä kertaa vuorossa on siis sarjan keskimmäisin eli kolmas tuotantokausi . Aiemmilla kausilla tapahtumia vasta pohjusteltiin mutta nyt alkaa varsinainen toiminta.

Tällä kaudella mukaan ei tule suurta laumaa uusia näyttelijöitä, mutta minkä määrässä hävitään, laadussa voitetaan. Mukaan astuu Marcus Cole (Jason Carter), josta tulee ainakin minusta yksi sarjan sympaattisemmista ja pidettävimmistä hahmoissa sarjassa. Marcus on brittiaksentilla puhuva Ranger, jotka ovat eräänlaisia Babylon 5 -universumin Jedejä ilman yliluonnollisia kykyjä.

Kauden aikana käsitellään lukuisia eri tapahtumia joista seuraavaksi muutamia mainintoja. Babylon 5 -aseman väki joutuu vastakkain omiensa kanssa huomattuaan että uusi presidentti Clark (Gary McGurk) lietsoo muukalaisvihaa ja ennenkaikkea saatuaan todisteet siitä, että hän oli aiemman presidentti Santiagon murhan takana. Clarkin pommittaessa Marsin siirtokunnan siviilejä Babylon 5 ja moni siirtokunta irtaantuu Maan hallinnasta niin pitkäksi aikaa, kun fasistinen presidentti Clark on virassaan.

Toinen merkittävä tapahtuma on jo aiemmilla kausilla alustusta saaneen Varjosodan käynnistyminen. Vuosisatoja piilossa pysytellyt muinainen rotu Varjot ovat tähän asti keränneet joukkojaan, mutta nyt tuhannen vuoden hiljaiselo alkaa olemaan päättymässä ja aika näyttää uusille roduille kaapin paikka. Sheridan (Bruce Boxleitner) saa kuitenkin tähän asti sivussa pysytelleet Vorlonit mukaan taisteluun, mutta eri asia on sitten että mitkä ovat seuraamukset kun kaksi muinaista jättirotua taistelevat keskenään muiden jäädessä jalkoihin.

Viimeisenä joskaan ei vähäisimpänä käsiteltävänä asiana ovat yksittäisten henkilöiden ongelmat joita selvitellään pidemmällä aikavälillä. Aseman päälääkäri Franklin (Richard Biggs) ajautuu työkiireidensä vuoksi riippuvaiseksi piristeistä ja Londo (Peter Jurasik) koittaa katkoa suhteitaan Mr Mordeniin (Ed Wasser) ja tämän liittolaisiin (jotka ovat tähän mennessä paljastuneet juurikin edellämainituiksi Varjoiksi). Melkein sukupuuton partaalle tuhottujen Narnien G'Kar (Andreas Katsulas) kokee vankilaan jouduttuaan valaistuksen ja löytää itsestään henkisemmän puolen. Sheridan puolestaan yrittää koota nuorempia rotuja yhteiseen liittoon tulevaan sotaan ja uskoo voivansa estää sen matkustamalla Varjojen kokoontumispaikkaan Za'ha'dumiin melko varmasta itsemurhamatkasta huolimatta.

Tämä kolmas kausi alkoi olemaan jo erinomainen juonen etenemisen ja toiminnan kannalta. Siinä missä kahdella ensimmäisellä kaudella vielä alustettiin tapahtumia ja hieman lämmiteltiin, tällä kaudella käydään jo avointa sotaa eri osapuolten välillä eikä vain hyssytellä. Suurimmat kliimaksit tapahtuvat vasta ensi kaudella (aivan oikein, ei sarjan viimeisellä kaudella) kun tämän hetkiset tapahtumat eivät johda vain yhteen mutta kahteen suureen sotaan yhden vuoden sisällä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti