sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Katsottu: Mullan alla kausi 1

Viime aikoina blogissani TV-sarjojen rintamalla on ollut hieman hiljaisempaa. Tarkoitus on ollut kirjoitella Shieldistä, Buffysta ja Angelista samaa tahtia mutta Angelin katsominen (tai katselemattomuus) on häirinnyt tuota rytmiä. Sen sijaan olen katsellut muutamia muita TV-sarjoja mutta niistä lisää myöhemmin. Yksi viime aikojen sarjoista on kuitenkin Mullan Alla (Six Feet Under) ja siitä on luvassa nyt lyhyt esittely.

Sarja kertoo hautaustoimiston omistavasta Fisherin perheestä. Perheen isä Nathaniel (Richard Jenkins) menehtyy auto-onnettomuudessa jättäen yrityksen muun perheen hoidettavaksi. Jokaisen jakson alussa joku ihminen kuolee ja hautajaisseremonioiden järjestely päätyy Fishereille. Pelkän (poltto)hautaamisen ja siunaustilaisuuden lisäksi kyseisissä hautajaisissa suositaan avoimia arkkuja joten menehtyneiden ihmisten laittaminen edustuskuntoon on myös iso osa jaksoa. Varsinaisten hautausvalmistelujen lisäksi perheenjäsenet selvittelevät luonnollisesti myös omia henkilökohtaisia ongelmiaan ja kamppailevat mm. Kroehner Service International -nimistä hautaustoimistoketjua vastaan näiden yrittäessä ostaa Fisherien yrityksen.

Fisherin perheeseen kuuluu äiti Ruth (Frances Conroy), pojat David (Michael C. Hall) ja Nate (Peter Krause) sekä tytär Claire (Lauren Ambrose). Ruth on aluksi aivan järkyttynyt miehensä kuoltua mutta paljastaakin pian että hänellä on ollut toinen mies jo pidemmän aikaa. David on nuorempi veljeksistä ja se joka on hoitanut hautaustoimistoa isänsä kanssa ja hänellä on toinenkin salaisuus... hän on nimittäin homoseksuaali, mistä ei edes hänen äitinsä tiedä. Veljeksistä vanhempi Nate lähti maailmalle jo vuosia sitten ja ei ole paljoakaan tekemisissä hautausyrityksen kanssa. Kiinnostus perheyritystä kohtaan kuitenkin kasvaa mutta Nate ei saa osallistua yrityksen tehtäviin ennen tutkinnon suorittamista. Sisaruksista nuorin eli Claire on kapinallinen ja hautausfirman sijaan kiinnostunut enemmän taiteista. Ensimmäisen kauden aikana hän koittaa myös tutustua vastakkaiseen sukupuoleen joskin melko huonoin tuloksin kun kaikki pojat paljastuvat lopulta kusipäiksi. Muita olennaisia hahmoja sarjassa ovat mm. Fisherien ainoa palkattu henkilökunnan jäsen, ruumiita ehostava Federico (Freddy Rodriguez), Naten tyttöystävä Brenda (Rachel Griffiths) sekä aina välillä perheenjäsenille haamun muodossa ilmestyvä isä Nathaniel.

En ole vielä katsonut sarjan extroja mutta voisin luetella ne kuitenkin kauden boxin takakannesta. Mukana on ainakin 20-minuuttinen juttu jossa on kaikkien päänäyttelijöiden haastatteluja sekä 15-minuuttinen Making of -juttu. Lisäksi ovat mm. sarjan tuottajan Alan Ballin kommenttiraitoja, poistettuja kohtauksia pilottijaksosta sekä kaksi soundtrackia.

Aloin katsomaan Mullan Alla -sarjaa kahdesta syystä. Ensimmäinen syy oli se että oli kuullut sarjaa kehuttavan ja toinen (ja suurempi) syy oli Dexterinäkin tunnettu Michael C. Hall. Hall oli Dexterissäkin loistava omassa jäykkyydessään ja ihan ymmärrettävästi haustausurakoitsijana sama loistava meno jatkuu. Sarjassa on paljon mustaa huumoria ja vaikkei se aivan ääneen nauratakkaan niin pitää ainakin kiinnostuksen yllä. Itseltäni löytyy tästä sarjasta vielä toinenkin kausi ja todennäköisesti tulee joskus hankittua ne kolme viimeistäkin kautta kunhan halvalla tulevat vastaan.

2 kommenttia:

  1. Minun suosikkisarjani ikinä! Kannattaa kattoa loppuun asti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä pitää silmät auki kerta asiantuntijakin kehaisee :)

      Poista