sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Katsottu: Stargate SG-1 kausi 2

Olen katsellut Stargatea taas tässä viimeisen viikon aikana ja sain juuri loppuun toisen tuotantokauden joten luvassa olisi pieni esittely. Tälläkin kertaa katsoin sarjaa Netflixin kautta ja kännykässä toimiva Netflix App mahdollisti sen ettei katselua tarvinnut laittaa tauolle edes junalla reissaamisen aikanakaan. Nyt kuitenkin itse asiaan!

Toinen kausi jatkuu juuri siitä mihin ensimmäinen kausi loppui sillä edellisen kauden viimeinen jakso ja toisen kauden ensimmäinen jakso muodostavat tuplapituisen jakson. O'Neill (Richard Dean Anderson), Jackson (Michael Shanks), Carter (Amanda Tapping) ja Teal'c (Christopher Judge) siirtyvät tähtiportin avulla Apophiksen (Peter Williams) avaruusaluksille jotka ovat lähestymässä Maata pahat mielessä. Uhka saadaan kuitenkin torjuttua ja SG-1 palaa takaisin arkitehtäviin.

Kaudella tutustutaan joihinkin vanhoihin ja moniin uusiin tuttavuuksiin jotka tulevat vaikuttamaan sarjassa myöhemminkin. Lisävaloa saavat mm. Teal'cin perhetaustat ja aiemminkin mainittu Thor, jonka Stargate Command näkee potentiaalisena ja vahvana liittolaisenaan. SG-1 tapaa mm. "hyvät" Goa'uldit eli Tok'rat, vapauttavat vahingossa miljoonia ihmisiä tappaneen tutkijan ja Carter saa sisälleen Jolinar -nimisen Goa'uldin. Kauden loppupuolella sovelletaan tähtiportin mahdollisuuksia ja palataan menneisyyteen tapaamaan mm. nuorta Hammondia (vanha versio Don S. Davis).

Toisen kauden DVD-boxissa tulee mukana hieman enemmän extroja kuin ensimmäisellä kaudella. Trailerien lisäksi tulee kolme noin 10 minuuttia pitkää esittelydokumenttia. Ensimmäisessä Richard Hudolin kertoo sarjassa käytetyistä lavasteissa, jälkimmäisten keskittyessä Michael Shanksin ja Christopher Judgen esittelyyn. Materiaali on muuten erinomaista mutta valitettavasti niissä näytetään kohtauksia myös myöhempien kausien jaksoista mikä ei välttämättä ole kaikkien mieleen.

Stargaten toinenkin kausi on "ihan jees". Se jatkaa samalla tasolla millä ensimmäinen aloitti ja syventää samalla joitakin koko sarjan kannalta olennaisia juonikaaria kuten Thor -hahmoa ja Asgard -rotua. Yksi tällä kaudella hieman ärsyttämäänkin alkanut seikka oli Carterin kropassa vieraillut Jolinar. Välillä nimittäin tuntui että jokaisessa seuraavassa jaksossa joko perusteltiin kaikki asiat Jolinarin ihmevoimilla tai vähintäänkin hänet mainittiin jokaisessa mahdollisessa tilanteessa. Muutamista valituksen aiheistani huolimatta kausi on erinomainen ja suosittelen sen katsomista jokaiselle seikkailu-scifistä tykkäävälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti