keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Katsottu: Batman Forever

Katselin Batman Foreverin jo useampi päivä sitten, mutta en vain "kerennyt" kirjoittamaan tätä juttua aiemmin. Nyt päätin kuitenkin ottaa itseäni niskasta kiinni, olkaa hyvä. Tämänkin elokuvan on tullut katsottua Returnsin tapaan useampaan otteeseen, mutta ei kuitenkaan niin paljoa että kyllästyminen olisi vielä kerennyt iskemään. Elokuva uudisti Batmania melkein joka aspektilla, mutta oliko se sitten hyvä vai huono asia?

Tällä kertaa Batmanin (Val Kilmer) vastustajana on Two-Face (Tommy Lee Jones), entinen piirisyyttäjä Harvey Dent. Hänen persoonallisuus on nykyään jakaantunut kahtia ja tekee kaikki päätökset heittämällä kruunaa ja klaavaa. Lepakkomies saa myös toisen arkkivihollisen Riddlerin (Jim Carrey), kun tämä kieltää työntekijäänsä tutkija Edward Nygmaa jatkamasta uuden keksintönsä kehittelemistä epäeettisyyden vuoksi. Katkeroitunut mies vetää tottakai vihreät trikoot päällensä ja rupeaa piinaamaan Batmania arvoitusten avulla. 

Batman saa tällä kertaa rinnalleen suojatin ja potentiaalisen taistelukumppaninkin rikollisuutta vastaa kun hän tutustuu orvoksi jäävään Dick Graysoniin (Chris O'Donnell). Poika on kyllä kyvykäs ja osaa pitää puolensa, mutta onko hän liian malttamaton Batmanin pariksi? Mukana pyörii tottakai myös pakollinen viettelijätärnainen psykiatri Chase Meridian (Nicole Kidman).

Katsomani DVD-version extrojen tasoa oli helppo arvioida - niitä kun ei ollut ollenkaan. Mitäkö sitten pidin itse elokuvasta? Tiedän että moni on ilmeisesti kritisoinut Joel Schumacherin ohjaamia Batmaneita, mutta menetteleehän ainakin tämä Forever kohtalaisesti. Myönnetään että elokuvan tyyli on paljon räväkämpi ilman Burtonin synkkyyttä (mikä on huono asia) ja muutama hahmo (Two-Face, Chase ja hötkyilevä Robin) olivat sellaisia joista en pitänyt, mutta muuten elokuva oli "ihan ok". Kilmer on silmissäni menettelevä Batmanina ja pidin Jim Carreysta Arvuuttajana. Olen myös nähnyt jo Batman & Robinin että tiedän mitä on vielä tulossa, niin en viitsi valittaa ainakaan hirmuisesti tämän elokuvan epäkohdista. Kyllä tämän elokuvan ainakin pari kertaa on pystynyt katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti