sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Katsottu: Veronica Mars kausi 1

Saatte odottaa vielä hetken aikaa seuraavaa Supernaturalin esittelyitä. Sillä aikaa joudutte tyytymään Veronica Marsiin, jonka kaikki kolme kautta menin ostamaan joulun alla. Muistelisin kuulleeni että sarjaa oltaisiin kehuttu kovastikin joillakin tahoilla, mutta muuten en tiennyt siitä oikein mitään. Nyt otin boxin kuitenkin työn alle ja ensimmäisenä on luonnollisesti ensimmäisen kauden vuoro.

Sarja kertoo Veronica Mars (Kristen Bell) -nimisestä lukiolaistytöstä, joka asuu fiktiivisessä Neptunen kaupungissa. Paikka on siitä erikoinen, että keskiluokka puuttuu kokonaan ja kaupunkilaiset ovat jakautuneet rikkaisiin ja köyhiin ja tämä näkyy selvästi nuorten jokapäiväisessä elämässä, kun rikkaat  ja köyhät hengailevat omissa porukoissaan. Veronica on opiskelun ohessa töissä isänsä yksityisetsiväfirmassa ja sangen hyvä etsivä itsekin. Hän on koulussa melko epäsuosittu omantien kulkija, mutta saa nopeasti uusia ystäviä, kun hänen etsivätaidot tulevat ihmisten tietoisuuteen ja kenelläpä nyt ei selvitettäviä asioita olisi.

Ensimmäisellä kaudella selvitellään pienempien keissien lisäksi ainakin kolmea suurempaa juonikuviota, jotka kaikki ovat saaneet alkunsa kutakuinkin vuosi aiemmin. Tällöin Veronican paras ystävä Lilly (Amanda Seyfried) murhattiin ja syyllistä ei saatu koskaan kiinni. Veronican isä (Enrico Colantoni) oli tapauksen aikoina tutkimuksia johtava sheriffi ja joutui lopulta eroamaan virasta ja rupeamaan yksityisetsiväksi. Marsin perheen kriisit eivät loppuneet vielä tähänkään, sillä myös perheen alkoholistiäiti karkasi näiden tapahtumien jälkiseuraamuksena. Viimeisenä muttei vähäisimpänä Veronica koittaa selvittää, mitä eräissä viinanhuuruisissa kotibileissä tapahtui. Kutakuinkin jokaisessa jaksossa mukana pörrää myös mm. Veronican ystävä Wallace (Percy Daggs III), ex-poikaystävä Duncan (Teddy Dunn), kaveripiirin paha poika Logan (Jason Dohring) sekä motoristijengin johtaja Weevil (Francis Capra).

Extrat ovat hieman rajalliset ja koostuvat pelkästään pois jätetyistä kohtauksista. Näitä on yhteensä vähän yli 20 minuutin edestä ja antavat lähinnä lisätietoa tapahtumista ja ihmisten taustoista, mutta mitään juonen kannalta olennaista ei ole kuitenkaan leikelty pois. Kohtaukset liittyvät mm. Veronican äitiin, isän kanssa käytyihin keskusteluihin, siihen kun Veronica opettaa ujolle Mandylle (Claire Titelman) tainnutusaseen käyttöä jne.

Aivan aluksi minua alkoi kaduttamaan, että minkäköhän lapsellisen teinisarjan olen mennyt hankkimaan. Lukioympäristö, muka-nokkelat Veronican sutkautukset ja raivostuttava alkuintro ei parantanut ollenkaan tunnelmaani. Sitten jokin muuttui, en tiedä oliko se itse sarjassa vai omissa asenteissani, mutta edellä mainitut asiat (no alkumusiikkia lukuunottamatta) eivät enää  haitanneet. Erityisesti Veronican paras kaveri Wallace nousi nopeasti omaksi lempparihahmoksi hauskoilla vitseillään ja symppiksenä olemisellaan. Toisaalta Duncan oli käsittämättömän tylsä ja Logan muuten vaan sellainen persoona, etten kauheasti pitänyt. Kauden edetessä loppua kohti mainitsemani seikat eivät kuitenkaan enää haittaneet ja sarjaa alkoi katsomaan mielellään seuraavallekin kaudelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti