lauantai 10. toukokuuta 2014

Katsottu: Zombieland

Viime viikkoni oli sen verran kiireistä, ettei siinä kerkenyt tekemään paljoa mitään blogin eteen. Nyt viikonloppuna on kuitenkin aikaa relaxoitua, joten päätin katsoa vähän aikaa sitten kirpputorilta löytämäni elokuvan Zombieland. Woody Harrelson on yksi suosikkinäyttelijäni, mikä alunperinkin houkutti tämän elokuvan kimppuun, mutta kansissa mainittu sana komedia puhumattakaan itselleni tuntemattomista muista näyttelijöistä teki hieman varautuneeksi tätä elokuvaa kohtaan.

Elokuva kertoo nörtähtävän opiskelijapojan Columbuksen (Jesse Eisenberg) kamppailuista muutama kuukausi aiemmin puhjenneen Zombie-epidemian jälkeen. Columbus on kehittänyt listan erilaisia sääntöjä, jotka auttavat häntä selviytymään hengissä. Joitakin näistä säännöistä ovat mm. "vältä yleisiä vessoja", "käytä turvavyötä" ja "venyttele" ja näiden orjallinen noudattaminen aiheuttaakin koomisia tilanteita muiden ihmisten seurassa. Columbus on matkalla toiseen osavaltioon katsomaan ovatko hänen vanhemmat elossa, kun hän tutustuu Zombieiden tappamisesta ja Twinkies-leivoksista nauttivaan Tallahasseen (Woody Harrelson) ja saa liftattua tältä kyydin. Myöhemmin pojat tutustuvat vielä naiseen nimeltä Witchita (Emma Stone) ja tämän 12-vuotiaaseen siskoon Little Rock (Abigail Breslin). Valitettavasti luottamus selviytyjien välillä ei ole vielä kunnossa, joten tätä joudutaan opettelemaan matkalla paikkaan, jossa huhujen mukaan olisi turvallista tautia kantavilta olennoilta.

Blu-ray -version mukana tulee extroja ihan kiitettävä määrä. Tavanomaisten poistettujen kohtausten ja trailereiden lisäksi mukana on kommenttiraita, jossa rupattelevat elokuvan ohjaaja Ruben Fleischer, käsikirjoittajat Rhett Reese ja Paul Wernick sekä näyttelijät Woody Harrelson ja Jesse Eisenberg. Toinen koko elokuvan pituinen dokkari on picture-in-picture -toiminto eli elokuvan aikana pienemmässä ruudussa tekijät kertovat kyseisen kohtauksen toteutuksesta. 16-minuuttisessa In Search of Zombieland -pätkässä elokuvan kirjoittajat ja tuottajat kertovat mm. elokuvan tarkoituksesta olla alunperin TV-sarja, näyttelijöistä ja maskeerauksista. Viimeisenä muttei vähäisimpänä mukana on vielä Woody Harrelsonin ja Jesse Eisenbergin tähdittämiä mainospätkiä, joissa he kertovat vinkkejä mahdolliseen zombieiden hyökkäykseen.

Kuten alussa sanoin, olin toki toiveikas mutta hieman varautunut ennen elokuvan näkemistä. Onneksi huoleni oli aiheeton, sillä millekkään ylitseampuvalle parodialinjalle ei menty vaan kyseessä oli huumoristaan huolimatta aivan kunnon zombie-elokuva. Vaikka elokuvassa ei olekaan kovinkaan monta hahmoa, nämä muutamat hoitivat osuutensa erinomaisesti. Lyhyen esiintymisen vetävä Bill Murray oli myös kiva yllätys. Elokuva oli erittäin myönteinen puolitoistatuntinen kokemus ja suosittelen sitä kaikille Zombieista pitäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti