tiistai 29. heinäkuuta 2014

Pelattu: New Super Mario Bros U

Kirjoittelin pari päivää sitten pienen esittelyn Nintendon New Super Mario Bros Wiistä, kuten toivottavasti moni huomasikin. Peli ei ollut kuitenkaan ainoa hyllystäni löytyvä NSMB -peli ja pelasinkin sitten samaan syssyyn myös Wii U:n mukana saamani New Super Mario Bros U:n loppuun asti.

New Super Mario Bros U ei uudista pelisarjaa kovinkaan paljoa ja se tuntuukin NSMB:iin verrattuna enemmänkin saman pelin remakelta Wii U:lle uusilla kentillä varustettuna. Enää ei tarvitse kuitenkaan ohjata kömpelöllä Wiimotella (ainakaan yksinpelissä) vaan voi käyttää Wii U:n omaa gamepadia ja sillä pelaaminen onkin paljon nautittavampaa. Moninpelissä yksi pelaajista voi hoitaa gamepadilla avustajan roolia lätkimällä ympäristöön palikoita, joiden avulla muut pelaajat pääsevät hyppimään korkeampiin paikkoihin tai eivät ainakaan putoa rotkoihin. Varsinaiset uudet varusteet pelissä rajoittuvat lähinnä tammenterhoon, jolla pelaaja pääsee liito-oravan puvussa liitämään ja tekemään lennon aikana pieniä hypähdyksiä korkeuksiin. Lähinnä kosmeettisena uutuutena tykkäsin pelin uudesta kartasta, jossa koko pelin alueen voi nähdä kerralla eikä peli koostu enää useammasta pienestä kartasta. Samanlainen karttasysteemi oli ainakin Super Mario Worldissa.

Peli oli teknisestikin hyvin samanlainen aiempaan osaan verrattuna. Grafiikat olivat edelliseen osaan hieman paremmat tarkemman resoluution ansiosta, mutta ainakin itselläni asia unohtui melkein heti.  Pelin musiikit olivat hyvät, joskin tykkäsin ehkä enemmän Wii-konsolin pelin soundtrackista. Toisaalta puolestaan tässä U-versiossa hahmoilla oli paremmat animaatiot.

Tätäkin peliä koskee samat asiat joista kehuin/valitin aiemman pelin kohdalla. Yksinpeli tuntuu haasteellisemmalta erityisesti jos haluaa kerätä kaikista kentistä kolme suurta kolikkoa avatakseen peliin uusia salakenttiä. Peli on kuitenkin suurta viihdettä myös moninpelinä, vaikka se meneekin hieman turhan helpoksi. Tämä siistä syystä, että kentän pelaaminen loppuu vain jos kaikki pelaajat ovat kuolleita yhtä aikaa, muuten kenttää saa jatkaa melkein hamaan tappiin saakka. Olen pelannut tätä maksimissaan  neljällä pelaajalla (kolme hahmoilla ja yksi auttanut/häiriköinyt gamepadilla) ja en voi sanoa kuin että huh sitä huudon ja naurunremakan ääntä. En osaa sanoa kumpiko näistä kahdestä New Super Mario Brosta on parempi, mutta erityisesti jos omistat Wii U:n ja useamman Wiimoten, tämä peli kuuluu yhdeksi pakkohankinnoista!

Tuttuun tapaan tässä on loppuun vielä videonpätkä, josta näkee miltä peli näyttää käytännössä. Suosittelen avaamaan kuvan suuremmaksi alanurkan 'Koko näyttö' -painikkeesta. Kuvan laadunkin voi säätää paremmaksi hammasratas-kuvakkeesta.

2 kommenttia:

  1. Tätä olisi kyllä kiva päästä kokeilemaan, toistaiseksi ei lähipiiristä harmi kyllä löydy Wii U:ta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän voit olla tietysti tuttavapiiriesi edelläkävijä ja hankkia ensimmäisenä laitteen. Aina jos joku miettii Wii U:ta ja hauskoja NSMB-sessioita niin he ajattelevat sinua ;D

      Poista