sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Katsottu: Kung Fu Panda 1+2

Kung Fu Panda on Dreamworksin kehittämä animaatioelokuva, jota olen onnistunut välttelemään useamman vuoden ajan. Monesti se on tullut vastaan erilaisissa tarjouksissa, kirpputoreilla ja ties missä, mutta koskaan sitä kohtaan ei ole syntynyt suurta hinkua päästä näkemään. Nyt vastaani tuli tarjous, jossa Kung Fu Panda -elokuvien bluray-versiot sai sopuhintaan, niin päätin lopulta sivistää itseäni ja ostin elokuvat hyllyyn.

Ensimmäinen elokuva kertoo nuudelialalla työskentelevästä pulleahkosta pandakarhusta Po:sta (Jack Black), joka haaveilee salaa voittamattoman kung fu -soturin elämästä. Hänen idoleinaan ovat lähialueen kung fu -viisikko Furious Five, johon kuuluu Tiikeri (Angelina Jolie), Apina (Jackie Chan), Kyy (Lucy Liu), Rukoilijasirkka (Seth Rogen) sekä Kurki (David Cross). Viisikon mestarit Oogway (Randall Duk Kim) ja Shifu (Dustin Hoffman) ennustavat, että heidän entinen oppilaansa, kauan vankilassa lojunut lumileopardi Tai Lung (Ian McShane) on aikeissa paeta ja janoaa kostoa. Tämän vuoksi he päättävät valita paikallisissa turnajaisissa uuden Lohikäärme Soturin, joka pystyisi pistämään Tai Lungille hanttiin. Po lähtee tapahtumaan vain myydäkseen siellä nuudeleita ja nähdäkseen sankareitaan, mutta arvatahan saattaa mitä sitten käy...

Jatko-osassa Po on saanut koulutuksensa ja Lohikäärmesoturin tittelin. Mestari Shifu kertoo, että hänen pitää saavuttaa vielä sisäisen rauhan. Po on suojelemassa kylää, kun hän saa muistikuvan menneisyydestä ja alkaa selvittelemään omaa alkuperää samalla kuin lähtee pysäyttämään kung fu -ystäviensä kanssa Lordi Shen (Gary Oldman) -riikinkukon Kiinan valloitusta.

Elokuvien extrojen määrä on vähintäänkin kiitettävä. Ensimmäisessä elokuvassa on mm. tekijöiden kommenttiraitaa sekä triviatiedoille että animaatioille oma raitansa. 13 minuuttia kestävässä pätkässä ääninäyttelijät esittäytyvät ja näyttävät työskentelyään, animaattoreiden esitys kestää 7 minuuttia ja mukana on lisäksi 2-minuuttinen luonnonsuojelumainos Jack Blackin hostaamana. Muita extroja ovat mm. Kung fu -harjoitteluun liittyvät minipelit, elokuvan musiikkivideo, ohjeet Kung Fu -tanssiin sekä varsinaiseen Kung Fu:hun!

Jatko-osa ei jää extroissa yhtään huonommaksi ja mukana on vain joitakin mainitakseni mm. ääninäyttelijöiden esittelyjä, poistettuja kohtauksia, elokuvan tekijöiden kommenttiraita, 7-minuuttinen esittely oikeasta jättiläispandasta, juttuja elokuvan tekijöiden vierailusta ympäri kiinaa inspiraatioiden perässä, minipelejä sekä eräässä jutussa opetetaan useiden kymmenien elokuvaan liittyvien sanojen kirjoitusasun ja lausumisen kiinaksi. 

Lähestyin elokuvia melko tyhjältä pöydältä, koska kuten alussa mainitsin, en tiennyt niistä oikein mitään. Ensimmäinen elokuva näytti kyllä hienolta, mutta jokin siinä vielä puttui. Todennäköisesti elokuvan jutut olivat vaan suunnattu hieman nuoremmalle väelle. Tartuin jatko-osaan jo hieman skeptisellä asenteella, koska jatko-osat harvemmin saavuttavat samaa tasoa, kuin ensimmäiset osat. Tässä niin kuitenkin kävi, Kung Fu Panda 2 oli huumorillaan ja toiminnallisuudellaan sangen viihdyttävä tapaus. Elokuvan tarina oli melkoista huttua, mutta yksittäiset vitsit ja huumori toimi tällä kertaa paljon paremmin ja olihan elokuva myös näyttävän näköinen. Vaikkei nämä elokuvat animaatioleffojen parasta A-luokkaa ollutkaan, niin voi nämä kuitenkin ainakin kerran katsoa ja erityisesti jos mukana on hieman nuorempaakin katsojaväkeä. Valtavan iso plussa myös elokuvien mukana tulleiden extrojen määristä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti