lauantai 11. lokakuuta 2014

Kirpputorit: Itsekkäät Bayonettan omijat

Olen pitänyt viime aikoina tarkoituksella taukoa kirpputorihankinnoista, mutta tänään tuli taas sellainen löydös Kuopion Citypörssistä, etten tohtinut olla raottamatta kukkaroa. Hyllystä löytyi nimittäin Bayonettan PS3-versio hulpeaan 12 euron hintaan. En ole kyseistä peliä koskaan pelannut, mutta olen kuullut siitä vain kehuja, joten nyt oli mahdollisuus päästä selvittämään millaisesta pelistä tässä on oikein kyse. 

Peli oli selvästi haluttua kamaa, sillä eräs nuorempi poikakin uskaltautui tulla kysymään minulta että paljollako olin löytänyt tämän pelin. Ymmärsin mihin tämä keskustelu oli johtamassa joten vastasin kysymykseen ja vihjasin heti perään, että peli oli itsellenikin todella haluttu löytö (enkä siis olisi tästä luopumassa). Tunsin oloni pahaksi ja itsekkääksi ihmiseksi, Kohtasin saman henkilön vielä hetkeä myöhemmin Anttilan Top Tennissä, jossa hän vielä moikkasi minua eli ilmeisesti/toivottavasti ei ollut hirmuisen suuttunut minulle...  :-D (Jos kyseinen henkilö luet blogiani, ota yhteys niin saat minulta lohdutukseksi Terrarian PC:lle :-D)

Kerkesin testaamaan Bayonettaa pikaisesti ja suhtautumiseni peliä kohtaan olivat melko... hämmentyneet. Ulkoisesti peli on todella näyttävä ja taistelumekaniikka on God of Wareja muisttavaa näppäinten hakkaamista. Tappelumekaniikka toimi kuitenkin hyvin (kiitos opastusten, joissa kerrottiin tarkat ohjeet eri kombojen tekemiseen). Peli ei taida ottaa itseään kovinkaan vakavissaan, sillä melkein kaikki sanotaan ja tehdään vitsaillen ja kieli poskessa. Oma lukunsa on toki päähahmo, joka riisutaan parin ensimmäisen minuutin aikana ja puetaan ihonmyötäiseen lateksi(?)asuun ja jolla puolet ajasta menee siihen että imeskelee tikkaria vihjailevasti poskessaan. Myös taisteluun valittu musiikki herätti suurta ihmetystä. Pelasin vasta ensimmäisen taisteluosuuden, joten nämä olivat vasta ensivaikutelmiani. Kokonaiskuva oli kuitenkin suhteellisen positiivinen ja varmaan kirjoitan vielä joku kaunis päivä esittelyn koko pelistä.Lyhyt videopätkä pelin alkuvaiheista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti