tiistai 28. lokakuuta 2014

LucasArtsin helmiä DRM-vapaana GOG.COMissa

Vanhaa arkistomateriaaliani ;-D
Tämä ei ole tarjouspostaus sen varsinaisessa merkityksessä, sillä pian mainitsemani pelit eivät ole missään erityisessä tarjouksessa. Good Old Games tai tuttavallisemmin GOG on tehnyt kuitenkin pienen kulttuuriteon julkaisemalla kasan vanhoja LucasArtsin klassikkopelejä sivustollaan. LucasArts on pelifirma, joka käynnisti 90-luvulla monet pelisarjat kuten Star Wars, Monkey Island ja Sam & Max. 

Jotkut näistä peleistä on julkaistu aiemmin Steamin tai muun palvelun puolella, mutta GOG-versiot ovat täysin DRM-vapaita ja toimivat ongelmitta nykykoneilla. DRM-vapaus tarkoittaa käytännössä sitä, ettei peli vaadi mitään Steamin kaltaista alustaa eikä vaadi erikseen pelitiliä. Pelit pyörivät yleensä DOSBox -nimisessä ohjelmassa, mutta tämä on yleensä piilotettu sen verran hyvin ettei pelaaja edes huomaa sen käyttöä.

Ilmeisesti enemmänkin pelejä julkaistaan myöhemmin, mutta tällä kertaa julkaisiin seuraavat legendaariset pelit:

  • X-Wing Special Edition, 8.00 euroa
  • TIE Fighter Special Edition, 8.00 euroa
  • Knights of the Old Republic, 10.00 euroa
  • Indiana Jones And the Fate of Atlantis, 4.80 euroa
  • The Secret of Monkey Island Special Edition, 10.00 euroa
  • Sam & Max Hit the Road, 4.80 euroa


Päivän vinkki: Jos sinulla on kokeiluhalua, niin DOSBoxin käyttö mahdollistaa mukavan pienen jipon, jota tuli ainakin itse käytettyä aiempina vuosina. Osoitteesta PortableApps.com voit ladata DOSBoxin ns. portable-version, jota voi käyttää esimerkiksi muistitikulta tai verkkolevyasemalta ilman erillistä asentamista. Kun vielä kopioit GOG:in DOSBox-pelin tiedostot mukaan, niin tämän avulla sinulla on mahdollisuus pelata käytännössä mitä tahansa 90-luvun DOS-peliä vaikkapa sitten tylsillä koulutunneilla tai missä nyt vietätkään aikaasi ;-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti