sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Katsottu: Video Games - The Movie

Selailin Netflixiä päättääkseni, mitä sieltä voisi katsoa näin sunnuntaiaamun ratoksi ja silmiin osui Video Games: The Movie -niminen dokumentti. Kyseessä on Jeremy Sneadin käsikirjoittama, ohjaama ja tuottama (Sean Astinin toimii kertojaäänenä) noin 100 minuuttia pitkä dokumentti, mistäpä muustakaan kuin videopeleistä ja kun aihe ymmärrettävästi kiinnostaa itseäni kovasti, otin tuotoksen samantien katseluun.

Dokumentti alkaa Queenin Don't Stop Me Nown soidessa pariminuuttisella videopelimontagella, Tämän jälkeen ruudulla vilahtelee lukuisia peli- ja muista yhteyksistä tunnettuja henkilöitä. Näkemyksistään kertovat mm. Wil Wheaton, Randy Pitchford, Hideo Kojima, Peter Molyneux, Reggie Fils-Aime, Cliff Bleszinski ja paljon ruututilaa saa myös itselleni tuntematon näyttelijä/juontaja Alison Haislip.

VGtM:ssa käydään läpi videopelien historiaa ja ihmisten suhtautumista sekä ennakkoluuloja pelaamista kohtaan. Esimerkkinä tilastojen valossa keskimääräinen pelien ostaja on kuulemma 35- eikä 15-vuotias mies ja naispuolisten pelaajien osuuskin on yleisesti luultua suurempi. Muita pohdintojen aiheita ovat mm. kuka on videopelien isä, miksi eri konsolit ovat olleet suosittuja, miten monimutkaisia teoksia pelit todellisuudessa ovat, miten sosiaalinen harrastus pelaaminen oikeasti onkaan jne.

Dokumentti oli todella viihdyttävä ja sisälsi paljon mielenkiintoista tietoa pelilaitteiden historiasta ja nykytilastakin. VGtM julkaistiin tämän vuoden heinäkuussa, joten se sisältää hyvin tuoretta näkemystä asioihin. En ole katsonut vielä Indie Games: The Movieta, mutta tämä oli ainakin tähän asti näkemistäni pelidokumenteista mielenkiintoisin.

Dokumentin traileri löytyy esimerkiksi osoitteesta:
https://www.youtube.com/watch?v=Jv2W0lbgVfY

Lisätty: tekstin keskellä mainittu montage löytyy esim. täältä:
https://www.youtube.com/watch?v=Hlg2Rck5msk

3 kommenttia:

 1. Hahaa miten sattuikaan, itse katsoin tämän juuri eilen. :) Oli kovin mielenkiintoinen. Ja tietty pelien historiaa oli hauska nähdä kun osoittelin vähän väliä ruutua "HEI TUOTA MÄ OON PELANNUT PIENENÄ". Täytyypä kattoa jossain välissä tuo taas uusiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hassu sattuma tosiaan :) Tai sitten molemmat ollaan katsottu sieltä "nörttimäisiä" leffoja/dokkareita ja Netflix sen vuoksi tarjosi sitä molemmille. Siellä tosiaan oli paljon vanhoja tuttavuuksia (mm. Frogger oli yksi ensimmäisistä peleistä joita muistan pelanneeni) ja muutenkin dokkari oli täyttä rautaa. Heti alkumontagen aikana olin ihan fiiliksissä joskin suuri osa siitä johtui siitä että tykkään todella paljon Queenin musiikista :)

   Poista
  2. Jopas, itsekin pidän Queenista. :) Mulle on soitettu sitä pienestä pitäen ja se on minun ja isäni yhteinen juttu. Sama juttu, fiilistelin. ^_^

   Poista