maanantai 13. lokakuuta 2014

Uusi näköradio

En pidä itseäni kovinkaan hifistelijänä ja laitekantanikin on ollut siten melko vaatimaton. Oikeista televisioista olen omistanut lähinnä vanhoja ns. kuvaputkimalleja ja viime vuosina television virkaa on edustanut tietokoneen näyttö tai näytön ja television hybridi. Parhaimmillaankin kuvaa on saanut katsoa vaatimattomalta 24 tuuman ruudulta.

Elokuvia ja TV-sarjoja katselevana sekä pelejä pelaavana mielessä on pyörinyt jo pidemmän aikaa suuremman töllöttimen hankinta. Tämä jäi pidemmäksi aikaa meinaamisen asteelle, kunnes viime viikolla otin itseäni niskasta kiinni. Tein kartoitukset tarpeistani, käytettävästä budjetista ja tarjonnasta. Lopulta marssin tomerasti virtuaaliseen G:llä alkavan kodinelektroniikkakaupan verkkokauppaan ja laitoin tilauksen menemään kotiinkuljetuksella varustettuna, kun sekin maksoi alta kynpin. Harmitus oli suuri, kun paketti jäi nipin-napin saapumatta viikonlopuksi (paketti oli tullut jo Kuopioon, mutta eivät kerinneet lajittelemaan jne ennen työaikojen loppumista), mutta tämä harmitus unohtui kokonaan ja riemu oli ylimmillään, kun matkahuollon mies oli ähertämässä pakettia alaovellamme juuri kotiin saapuessani.

Itse televisio on Sonyn 40-tuumainen Smart LED-TV (KDL40W605BAE), joka sopii juuri erinomaisesti pienehkön asuntoni nurkkaan. Liitännät ovat vaikuttaneet tähän asti vähintäänkin riittäviltä ja erityistä kiitosta ansaitsee kuvan laatu. En päässyt koekatselemaan kyseistä televisiota missään ja valintani perustui pelkästään teknisten tietojen selvittämiseen ja laitteen jo ostaneiden arvioihin, joten mukana oli myös hieman riskin ottamista. Onneksi en joutunut pettymään, sillä kuvan tarkkuus sekä laatu ylitti villeimmätkin odotukseni ainakin katsoessani HD-televisiokanavia sekä Netflixistä HD-animaatiota. Seuraavaksi testasin laitetta vielä pelikäytössä eli iskin laitteeseen kiinni PS3:n (med Assassin's Creed Brotherhood) ja hämmästyin suuresti, sillä en tiennyt että siitäkin laitteesta saa noinkin terävää kuvaa ulos. Konsolin ja television välinen viive oli riittävän pieni, ettei se häirinnyt ainakaan omaa testipelaamistani. Melkein ainoa tähän mennessä huomaamani negatiivinen asia olivat television melko hitaat valikot. Yleisesti ottaen olen kyllä todella tyytyväinen hankintaani ja uusi töllötin varmasti lisää halujani tarttua aiempaa enemmän konsolien ohjaimiin leffojen katselusta puhumattakaan :-)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Jos tarkoitit että hyvä hankinta, niin olen ainakin tähän asti ollut tyytyväinen :) Olen lisännyt tuohon vielä äänilaitteeksi Yamahan vahvistimeni ja siihen on nyt kytkettynä viisi kaiutinta, joten alkaa jo maittamaan :)

      Poista